Slepice s houbovou omáčkou
Potřebujete: 1 slepici (nebo kuře), 3 lžíce másla, 200 g čerstvých hub (mohou být i mražené) nakrájených na plátky, 2 lžíce hladké mouky, 200 ml smetany ke šlehání, 2 cibule nakrájené nadrobno, mletou sladkou papriku, sůl
Postup: Očištěnou a omytou slepici rozdělíme na porce a osolíme. Na rozehřátím másle zpěníme nakrájenou cibuli s paprikou a osmahneme. Přidáme slepici, podlijeme a dusíme doměkka. Pak maso vyjmeme, šťávu vydusíme, přidáme houby, zaprášíme moukou a zalijeme smetanou. Podlijeme a krátce povaříme. Nakonec vložíme zpět slepici a prohřejeme. Dosolíme. Jako příloha je dobrá rýže nebo houskový knedlík.
14.5.2010 Rubrika: | Komentářů 55 | Vytisknout
Hodnocení článku: 2,9/5 Oznámkovat (hodnocení jako ve škole): 1 2 3 4 5
Diskuse ke článku - Slepice s houbovou omáčkou
Tato diskuse je otevřena jen pro přihlášené uživatelky.manka: sharon: kam vy se až dostanete od slepice
sharon:
manka: aby mu nespadly tepláky.....
sharon: a když nemáš pepře, vraž tam viagru
manka: pepře ať se vzepře....
sharon: a když nemáš sole, dej tam pepře
Grainne: 10:08.....jakej kumšt ? koupím dvě kostky od Maggi, prdnu tam nudle , trochu sole,a polívka jak z magazínu od Babici ......
nahoře topolánek, dole paroubek
evropka: to není pravda, na mě vykouk právě před chvilkou
JarkaP: jaru,dnes je jiří u ledu
evropka: se mnou za chvíli flákne ten Jirka, co tu vždycky vykoukne
mam-ča: máš recht,to by nežral pes...
Grainne: už se nezlob,dyk to s tebou flákne..
evropka: domácí slípka je domácí slípka, to je pravda, to, co prodávají v supermarketech, je nějaký prefabrikát, kdesi vyrobený na lince.
mam-ča: pro tu koupenou jediný správný recept.
Tohle je prostě kuchařské zneuctění zmíněných ingrediencí.
Taková slepice se vaří tři dny v papiňáku společně s dlažební kostkou. Po třech dnech se dlažební kostka naporcuje a sní a slepice vyhodí.
Mně taky nejde "slepice na paprice" dohromady s houbama.
Škoda míchat dvě chuti.
babkatapka:
evropka: to taky.
manka: já teda houby k hovězímu
babkatapka: