Reklama: Základem každé pracovny jsou kvalitní kancelářské židle . Na Hawaj.cz si vyberete tu pravou přesně podle vašeho stylu.  

Buritto s Jihočeským žervé, fazolemi, hovězím ragú, avokádem a koriandrem

Buritto s Jihočeským žervé, fazolemi, hovězím ragú, avokádem a koriandrem

Mexická klasika s Jihočeským žervé od Madety. V tomto jednoduchém receptu nechybí kvalitní hovězí maso, mexické fazole nebo avokádo. Šmrnc mu dáte kořením Fajitas a koriandrem. Zarolujte si dnešní dokonalý oběd...

pošlete nám recept

Koláčky Apetito

Koláčky Apetito

Potřebujete: Těsto: 350 g polohr. mouky, 1 máslo (popř. Hera), 2 ks tav. sýru Apetito nebo Smetanito (celkem 100 g) Z mouky másla a sýru zpracujeme na vále těsto, které dáme na chvilku odpočinout to lednice.

Připravíme si náplň, já jsem dělala tvarohovou.

Postup: Z těsta děláme malé kuličky, které palcem na plechu rozmáčkneme do tvaru koláčku o velikosti cca 3 cm. Na něj dáme malou lžičku náplně. Pečeme na pečícím papíře v troubě rozpálené na 175 °C cca 15-20 min. Po upečení horké obalíme v moučkovém cukru. Upozorňuji, že toto nejsou klasické kynuté koláčky, ale chuťově spíš připomínají linecké těsto.

Tento recept mám od kolegyně z práce.Správný název je Koláčky Apetito, ale čtenářka orinka je přejmenovala na Zásmažkové koláčky.

Přeji Vám dobrou chuť, Janulka49.

Lenka Moučková


26.3.2012   Rubrika: Moučníky   |   Komentářů 53   |   Vytisknout

Hodnocení článku: 3,2/5   Oznámkovat (hodnocení jako ve škole): 1   2   3   4   5  

 

Diskuse ke článku - Koláčky Apetito

Tato diskuse je otevřena jen pro přihlášené uživatelky.
Zvolte stranu: 1-20 | 21-40 | 41-55
talenka
talenka - 26.3.2012 12:24

evropka: co by potom měla říkat Lenka Moučková, která je tu zdrbávaná pravidelně... Navíc to není původní janulčin recept. A ona fakt nemůže za to, že názory na tohle těsto jsou holt nejednoznačné. smajlik - 26

 
evropka
evropka - 26.3.2012 12:20

...chjo,janulka je tak hodná a milá holka,ta už sem žádný recept nikdy nedásmajlik - 66

 
orinka
orinka - 26.3.2012 12:15

denda04: jasně, zkusit se má všecko.smajlik - 47

 
denda04
denda04 - 26.3.2012 12:14

oprava upečusmajlik - 58smajlik - 57

 
denda04
denda04 - 26.3.2012 12:13

evropka: sharon: Vám věřím ,že jsou smajlik - 57smajlik - 58 ale jak sharon: 100lidí 100chutí ,ale určitě je upečeu dík za tipsmajlik - 58smajlik - 47

 
orinka
orinka - 26.3.2012 12:11

Hi hi, pohádka o tom "Jak se všichni pohádali nad zásmažkovými koláčky"smajlik - 14smajlik - 16smajlik - 76

 
sharon
sharon - 26.3.2012 12:02

talenka: pocit nemám žádný, jen bych zkusila třeba něco nového od tebe co neznám( tak to myslím, ne že se nemůžeš vyjádřit)........a na tom že řízek je řízek trvám...smajlik - 105

 
sharon
sharon - 26.3.2012 11:58

já myslím, že autorka nám chtěla nabídnout něco neobvyklého i když nezdravéhosmajlik - 68........ať si každý sám vyzkouší

 
talenka
talenka - 26.3.2012 11:57

evropka: Věř mi, že málo co mě rozhodí, natož tady ta "dobrota" smajlik - 98
sharon: Máš pocit, že když nevkládám, nemůžu říct, že mi nechutnaly? smajlik - 26 zrovna ty, která u každého druhého receptu vkládáš komentář typu "řízek je řízek"... smajlik - 26

 
ajjana
ajjana - 26.3.2012 11:56

LenkaT: napsala jsem pouze svůj názor a zkušenost.smajlik - 26

 
sharon
sharon - 26.3.2012 11:55

ajjana: ale , ale....to ne, ale abychom se my ostatní něco nového naučily a dozvěděly.....myslím, my co rády pečema jíme...smajlik - 68

 
orinka
orinka - 26.3.2012 11:50

sharon: představ si, jak děláš zásmažku. Rozpustíš tuk, do toho nasypeš mouku....a rozdíl je akorát v technologii + taveňák navíc. Poměr vyjde asi nastejno.

 
LenkaT
LenkaT - 26.3.2012 11:47

ajjana: tak nechutný teda nejsou, sice jsem je dělala poprvé, na zkoušku a moc nás nenadchly, ale je to rychlovka, i když samý tuk. Lístkové těsto je také tučné a kolik lidí z něho dělá kde co

 
evropka
evropka - 26.3.2012 11:30

IVUSKA 56: víš co,chce to méně mouky

 
ajjana
ajjana - 26.3.2012 11:29

sharon: tady se nesmí vyjadřovat k receptu?proč bych sem měla hned něco vkládat?jen proto že tohle je pro mě nechutný?ale ale smajlik - 26

 
IVUSKA 56
IVUSKA 56 - 26.3.2012 11:24

barka: dělala jsem s mákem a byly dost suché, chce to ten tvaroh, aby jakoby navlhly.

 
paniinka
paniinka - 26.3.2012 11:22

Většinou to tak bývá , co je nezdravé , je dobré a nemusím to odsuzovat jen proto , že mám velkou pehel , prostě přečtu recept a buďto nám výsledek chutná , nebo ho máme dvakrát , poprvé a naposledy .smajlik - 75

 
evropka
evropka - 26.3.2012 11:05

Kozoroh18: levíček 02: smajlik - 57smajlik - 58

 
levíček 02
levíček 02 - 26.3.2012 11:02

také je prubnu

 
levíček 02
levíček 02 - 26.3.2012 11:01

evropka: nevadí když jsou mega nezdravé hlavně že chutnají

 

Zvolte stranu: 1-20 | 21-40 | 41-55
Sponzori

Prohledej


Výherci v soutěžích

Soutěže na Soutez.cz

    Anketa

    Covid

    Prodělali/y jste v uplynulém roce Covid?

    Celkem hlasovalo 77200.
    Archiv anket.