Reklama: Základem každé pracovny jsou kvalitní kancelářské židle . Na Hawaj.cz si vyberete tu pravou přesně podle vašeho stylu.  

Buritto s Jihočeským žervé, fazolemi, hovězím ragú, avokádem a koriandrem

Buritto s Jihočeským žervé, fazolemi, hovězím ragú, avokádem a koriandrem

Mexická klasika s Jihočeským žervé od Madety. V tomto jednoduchém receptu nechybí kvalitní hovězí maso, mexické fazole nebo avokádo. Šmrnc mu dáte kořením Fajitas a koriandrem. Zarolujte si dnešní dokonalý oběd...

pošlete nám recept

Slepice s houbovou omáčkou

Slepice s houbovou omáčkou

Potřebujete: 1 slepici (nebo kuře), 3 lžíce másla, 200 g čerstvých hub (mohou být i mražené) nakrájených na plátky, 2 lžíce hladké mouky, 200 ml smetany ke šlehání, 2 cibule nakrájené nadrobno, mletou sladkou papriku, sůl

Postup: Očištěnou a omytou slepici rozdělíme na porce a osolíme. Na rozehřátím másle zpěníme nakrájenou cibuli s paprikou a osmahneme. Přidáme slepici, podlijeme a dusíme doměkka. Pak maso vyjmeme, šťávu vydusíme, přidáme houby, zaprášíme moukou a zalijeme smetanou. Podlijeme a krátce povaříme. Nakonec vložíme zpět slepici a prohřejeme. Dosolíme. Jako příloha je dobrá rýže nebo houskový knedlík.

Lenka Moučková


14.5.2010   Rubrika:   |   Komentářů 55   |   Vytisknout

Hodnocení článku: 2,9/5   Oznámkovat (hodnocení jako ve škole): 1   2   3   4   5  

 

Diskuse ke článku - Slepice s houbovou omáčkou

Tato diskuse je otevřena jen pro přihlášené uživatelky.
Zvolte stranu: 1-20 | 21-40 | 41-55
babkatapka
babkatapka - 14.5.2010 10:33

mě by slepice a houby nešlasmajlik - 66 já bych si udělala slépku na paprice se smetanovou omáčkou a z hub, což je pro mě vzácnost, bych si udělala houbovou omáčku, ale bez masa, ty houby se musí vychutnat a ne je rušit masemsmajlik - 57smajlik - 68

 
evropka
evropka - 14.5.2010 10:31

Grainne: domácí slípka a vývar z ní bude gut...ale v papiňáku

 
evropka
evropka - 14.5.2010 10:30

majucha: ale tady přidáváš akorát papriku a houby...bez chuti a zápachu...trochu kreativity

 
manka
manka - 14.5.2010 10:15

já bych řekla, že z domácí slepice to dobrý bude, je tam paprika, cibule, já teda přidávám i saturejku. a nakonec do paprikáše se taky víc nedává, snad jen troška octa.

 
Grainne
Grainne - 14.5.2010 10:08

majucha: tohle dobrý zaručeně nebude, protože tohle je typické jídlo "bez chuti a bez zápachu", žádné koření, nic, co by oživilo fádní chuť masa a smetany, spíš to ještě potlačí i chuť těch hub.
Kari, chilli, zelenina atd. právě tu chuť dotvoří, on ani šikovně použitý protlak není od věci.
Nemluvě už o tom, že na sporáku - plyn, nebo elektrika, pořádnou slepičí polívku prostě uvařit nejde, nejlépe na kamna, nechat několik hodin zlehka "probublávat".
Takže dneska udělat dobrou slepičí polívku je kumšt.

 
sharon
sharon - 14.5.2010 9:34

slepice nemám ráda.....škoda práce, raději udělám kuře na paprice,maso oberu a kostičky zanesu pejsánkovi.....smajlik - 42

 
anitech
anitech - 14.5.2010 9:28

majucha: V poslední době ale prodávají nějaké zasloužilé nosnice, prsa vyschlá a nohy šlachovité, opravdu - jedině v tom papiňáku a do omáčky obrat

 
štoudev
štoudev - 14.5.2010 9:15

Náhodou, maine Nigerijský princ vařil slepici tak, že ji celou vrazil do hrnce (bez peří tedysmajlik - 16), zalil vodou a dal vařit. Když se mu zdála měkká, tak do toho samýho hrnce, aniž by ji vyndal, vrazil .. a teď už nevím přesně co všechno - byla v tom zelenina, koření, myslím i protlak a hrst kari a chilli, a i když to vypadá i zní příšerně, tak omáčka, kterou takhle udělal, byla bezkonkurenční smajlik - 2. Kdybych to nejedla, nevěřila bych. Tohle může být něco podobného smajlik - 64

 
Grainne
Grainne - 14.5.2010 8:40

Tohle je pěkný humus - soudný člověk nebude dusit kosti a kůži! Brrrrrrr.
Takže kuře obrat, případně, tohle je vynikají i jako kuřecí prsíčka, okořenit, osmažit a poté vložit až do hotové omáčky. Pak to lze použít i jako slavnostnější pokrm, s noky, hranolkami, kroketami.
Slepice patří do polévky, ne do omáčky a obzvlášť mražená slepice je do omáčky prakticky nepoužitelná.

 
evropka
evropka - 14.5.2010 8:39

JarkaP: já jednou na omáčku a několikrát na polévku....ale nemusím

 
Jarča*
Jarča* - 14.5.2010 8:19

Já jsem snad v životě slepici nevařilasmajlik - 72smajlik - 26smajlik - 68

 
evropka
evropka - 14.5.2010 8:01

Esssi: taky dělám v papíku kuře na paprice,ale jen chvilku,jinak je z toho haše....papiňák a pekoškasmajlik - 81smajlik - 81smajlik - 81

 
manka
manka - 14.5.2010 7:52

je to jako slepice na paprice, já bych si to klidně dala.a k tomu těstoviny nebo noky

 
Esssi
Esssi - 14.5.2010 7:47

...a možná bych to maso zkusila uvařit v papinově přístroji :-)

 
evropka
evropka - 14.5.2010 7:43

určitě bych nedělala slepici,je suchá na tuto omáčku nepoužitelná,omáčku bych nejdříve propasírovala a pak přidala houby,maso z kuřete obrat,kosti netřeba....co takhle nějaké koření? .....tohle je školní jídelna

 

Zvolte stranu: 1-20 | 21-40 | 41-55
Sponzori

Prohledej


Výherci v soutěžích

Soutěže na Soutez.cz

    Anketa

    Covid

    Prodělali/y jste v uplynulém roce Covid?

    Celkem hlasovalo 77206.
    Archiv anket.