Slepice s houbovou omáčkou
Potřebujete: 1 slepici (nebo kuře), 3 lžíce másla, 200 g čerstvých hub (mohou být i mražené) nakrájených na plátky, 2 lžíce hladké mouky, 200 ml smetany ke šlehání, 2 cibule nakrájené nadrobno, mletou sladkou papriku, sůl
Postup: Očištěnou a omytou slepici rozdělíme na porce a osolíme. Na rozehřátím másle zpěníme nakrájenou cibuli s paprikou a osmahneme. Přidáme slepici, podlijeme a dusíme doměkka. Pak maso vyjmeme, šťávu vydusíme, přidáme houby, zaprášíme moukou a zalijeme smetanou. Podlijeme a krátce povaříme. Nakonec vložíme zpět slepici a prohřejeme. Dosolíme. Jako příloha je dobrá rýže nebo houskový knedlík.
14.5.2010 Rubrika: | Komentářů 55 | Vytisknout
Hodnocení článku: 2,9/5 Oznámkovat (hodnocení jako ve škole): 1 2 3 4 5
Diskuse ke článku - Slepice s houbovou omáčkou
Tato diskuse je otevřena jen pro přihlášené uživatelky.mě by slepice a houby nešla já bych si udělala slépku na paprice se smetanovou omáčkou a z hub, což je pro mě vzácnost, bych si udělala houbovou omáčku, ale bez masa, ty houby se musí vychutnat a ne je rušit masem
Grainne: domácí slípka a vývar z ní bude gut...ale v papiňáku
majucha: ale tady přidáváš akorát papriku a houby...bez chuti a zápachu...trochu kreativity
já bych řekla, že z domácí slepice to dobrý bude, je tam paprika, cibule, já teda přidávám i saturejku. a nakonec do paprikáše se taky víc nedává, snad jen troška octa.
majucha: tohle dobrý zaručeně nebude, protože tohle je typické jídlo "bez chuti a bez zápachu", žádné koření, nic, co by oživilo fádní chuť masa a smetany, spíš to ještě potlačí i chuť těch hub.
Kari, chilli, zelenina atd. právě tu chuť dotvoří, on ani šikovně použitý protlak není od věci.
Nemluvě už o tom, že na sporáku - plyn, nebo elektrika, pořádnou slepičí polívku prostě uvařit nejde, nejlépe na kamna, nechat několik hodin zlehka "probublávat".
Takže dneska udělat dobrou slepičí polívku je kumšt.
slepice nemám ráda.....škoda práce, raději udělám kuře na paprice,maso oberu a kostičky zanesu pejsánkovi.....
majucha: V poslední době ale prodávají nějaké zasloužilé nosnice, prsa vyschlá a nohy šlachovité, opravdu - jedině v tom papiňáku a do omáčky obrat
Náhodou, maine Nigerijský princ vařil slepici tak, že ji celou vrazil do hrnce (bez peří tedy), zalil vodou a dal vařit. Když se mu zdála měkká, tak do toho samýho hrnce, aniž by ji vyndal, vrazil .. a teď už nevím přesně co všechno - byla v tom zelenina, koření, myslím i protlak a hrst kari a chilli, a i když to vypadá i zní příšerně, tak omáčka, kterou takhle udělal, byla bezkonkurenční . Kdybych to nejedla, nevěřila bych. Tohle může být něco podobného
Tohle je pěkný humus - soudný člověk nebude dusit kosti a kůži! Brrrrrrr.
Takže kuře obrat, případně, tohle je vynikají i jako kuřecí prsíčka, okořenit, osmažit a poté vložit až do hotové omáčky. Pak to lze použít i jako slavnostnější pokrm, s noky, hranolkami, kroketami.
Slepice patří do polévky, ne do omáčky a obzvlášť mražená slepice je do omáčky prakticky nepoužitelná.
JarkaP: já jednou na omáčku a několikrát na polévku....ale nemusím
Já jsem snad v životě slepici nevařila
Esssi: taky dělám v papíku kuře na paprice,ale jen chvilku,jinak je z toho haše....papiňák a pekoška
je to jako slepice na paprice, já bych si to klidně dala.a k tomu těstoviny nebo noky
...a možná bych to maso zkusila uvařit v papinově přístroji :-)
určitě bych nedělala slepici,je suchá na tuto omáčku nepoužitelná,omáčku bych nejdříve propasírovala a pak přidala houby,maso z kuřete obrat,kosti netřeba....co takhle nějaké koření? .....tohle je školní jídelna