Reklama: Základem každé pracovny jsou kvalitní kancelářské židle . Na Hawaj.cz si vyberete tu pravou přesně podle vašeho stylu.  

Buritto s Jihočeským žervé, fazolemi, hovězím ragú, avokádem a koriandrem

Buritto s Jihočeským žervé, fazolemi, hovězím ragú, avokádem a koriandrem

Mexická klasika s Jihočeským žervé od Madety. V tomto jednoduchém receptu nechybí kvalitní hovězí maso, mexické fazole nebo avokádo. Šmrnc mu dáte kořením Fajitas a koriandrem. Zarolujte si dnešní dokonalý oběd...

pošlete nám recept

Grilování hezky česky. Inspirujte se navzájem.

Grilování hezky česky. Inspirujte se navzájem.

Léto je tady a s ním i čas prázdnin, dovolených a také grilování. Posezení u grilu plného dobrot je příjemné zakončení letníoh dne a tomuto kouzlu propadá čím dál více lidí. Kdo má možnost, rád si tuto kratochvíli dopřeje.

Griluje se prakticky cokoli. Maso, ryby i zelenina či ovoce. Každý si může připravit, co má rád, a grilované pochoutky ochutit přesně podle svého gusta. Do diskuse pod článek můžete vložit ty vaše nejoblíbenější grilovací recepty a tím se vzájemně inspirovat s ostatním čtenářkami. Malinko si můžete podráždit chuťové pohárky i recepty od nás z redakce.

Grilovaný losos s bylinkamigrilování

Připravte si 2 filety z lososa, bílé víno, směs bylinek podle chuti (např. petrželku, bazalku, tymián), strouhanku, vajíčko, olivový olej, citrón, mořskou sůl, mletý zelený pepř.

Omyté a osušené filety osolte mořskou solí, opepřete a pokapejte citrónovou šťávou. Čerstvé bylinky utlučte v hmoždíři a přidejte k nim trochu olivového oleje a bílého vína, vajíčko a strouhanku. Vše rozmíchejte, až vznikne kaše, kterou naneste na filety. Pak maso zabalte do alobalu a pečte na grilu asi 20 minut. Podávejte se zeleninovým salátem a pečivem.

Grilované masové špízy

Připravte si hovězí, vepřové a kuřecí maso, trvdý sýr, papriku, rajčata, cibuli, slaninu, olej, grilovacví koření, sůl a pepř podle chuti.

Všechny ingredience nakrájejte na kostičky, maso zlehka naklepejte a střídavě napichujte na jehly. V teplém oleji rozmíchejte grilovací koření a špízy v něm namočte. Zabalte do alobalu a grilujte.

Tak to byla jen malá redakční ochutnávka. Určitě máte své vlastní osvědčené grilovací recepty. Podělte se o ně v diskusi pod článkem.

Lenka Moučková


28.6.2011   Rubrika: Příroda, zahrádka   |   Komentářů 55   |   Vytisknout

Hodnocení článku: 2,9/5   Oznámkovat (hodnocení jako ve škole): 1   2   3   4   5  

 

Diskuse ke článku - Grilování hezky česky. Inspirujte se navzájem.

Tato diskuse je otevřena jen pro přihlášené uživatelky.
Zvolte stranu: 1-15 | 16-30 | 31-45 | 46-58
ivanka386
ivanka386 - 30.4.2019 8:16

Ten grilovaný losos zní moc dobře! Určitě vyzkouším. Abych pravdu řekla, tak už se nemůžu dočkat až budeme v létě zase na zahradě grilovat. Manžel si letos chce koupit nový gril a já bych na zahradu moc ráda pořídila nějaký hezčí zahradní nábytek. Už mám jednu takovou sestavu vyhlídlou tady: https://www.zahradni-dreveny-nabytek.cz/ No, ať už je to léto konečně tady. :-)

 
YXH
YXH - 10.7.2011 1:16

salamander: Videla jsem je taky v Baumaxu a Globusu. Cena byla docela rozumna.

 
salamander
salamander - 7.7.2011 18:21

My nemáme zabudovaný gril, ale přenosný a je super, že si ho můžete dát kamkoliv. Můžete s ním i cestovat. A v létě taky radši grilujeme než vařit na pánvi či v troubě. Venku je venku:) A takový nakládaný hermelín:) Nemá chybu. Jinak jestli můžu doporučit tak letní grily za přijatelnou cenu seženete na <a href="http://www.24darky.eu">24darky.eu</a>, tam jsem ho pořídila i já a nemůžu si stěžovat!:) Když už grilovat, tak pořádně:)

 
YXH
YXH - 2.7.2011 14:31

helca.nelly:Ja o kapra nejak nestala ani v CZ, ma hodne kosti a navic cokoliv co je trochu citit rybou nejak nemuzi (asi je to tim ze mne jako dite cpali rybim tukem, nevim). Morske ryby muzu, ale taky ne vsechny. Neni to ze bych ofrnovala nos, ale nemuzu to polknout. Navic je tu kapr drazsi nez losos.
Gabbi + Peta: Ja vim, je to lepsi venku, kdyz je hezky, clovek si uzije slunicka a cerstveho vzduchu aspon na chvili, nez zase bude zima. Vcera jsme delali ohynek a bylo fajn. Gril/udirnu mame taky zabudovanou pod pergolou a ohniste o kousek dal, tak se tam da sedet ve stinu.

 
YXH
YXH - 2.7.2011 14:22

Kozoroh18: smajlik - 68smajlik - 68

 
Gabbi + Peta
Gabbi + Peta - 28.6.2011 23:54

Mamka s pritelem maji gril zabudovany pod pergolou a bez se smazit v kuchyni tak jsme na zahrade a delam obed. Takovy grilovany hermelin, zampiony nebo chrest uvita I vegetarian. Vyborne byly makrely I pstruh. Ono to chutna lip venkusmajlik - 68

 
Kozoroh18
Kozoroh18 - 28.6.2011 21:49

YXH - ale nějak to přehnaly, To byl smrad, odcházeli jsme to obloukem.

 
helca.nelly
helca.nelly - 28.6.2011 21:22

Nakládáme

 
helca.nelly
helca.nelly - 28.6.2011 21:21

YXH - já mám kapra ráda. Na amura nebo tolstolobika chuť nemám. Hihi tak máme stejné znalosti poznám pstruha, úhoře i ty sadinky v plechu. Kapra na grilu jsem také nejedla, ale obaléný s br. salátemsmajlik - 57. Nakládám ho do kys, smetany nebo jogurtu, obalit ve stouhance a to je také dobré.

 
YXH
YXH - 28.6.2011 20:57

Kozoroh18: Treba to byly luftacky co se opalovaly smajlik - 68
Ja se v rybach nevyznam, jeste tak rozeznam od lososa zlate rybicky, sardinky v oleji a uhore. Tak jsem si to googlnula, a zjistila, ze to je kaprovita ryba puvodem z Asie. Jelikoz to je kapr, nevim jestli bych to jedla, ten mi zrovna nechutna ale nerikam, ze by nemohl byt dobry na grilu.

 
Kozoroh18
Kozoroh18 - 28.6.2011 20:02

YXH - smajlik - 76 tak nevím nejsem rybář, asi jsem si to spletla s Amurem. Když jsem byla na chmelnici po povodních na Ohři před pár lety tak se tam jejich ohromná těla rozkládala na poli. Asi jak opadávala voda už se jim nepodařilo vrátit do řečiště.

 
Kozoroh18
Kozoroh18 - 28.6.2011 19:50

YXH - říční kráva

 
YXH
YXH - 28.6.2011 18:54

monja: tolstolobika? Muzes mi rict co to je za rybu? To neznam smajlik - 26

 
monja
monja - 28.6.2011 17:54

Almega: my jsme kdysi grilovávali zeleninu v alobalu a bylo to naprosto úžasný, všechnu možnou zeleninu posbíranou s ezahrádky, okořenit, přidat kousek dobrýho másílka a citronek a česnek to celý do alobalu a buď na pár minut do popela nebo na kraj roštu, kde se normálně dělalo pro ostatní maso a to byla fakt bašta.....
z ryb jsme nejvíc grilovali tolstolobika - on je dost tučnej, a byl úplně boží .
ale hovězina je hovězina ...smajlik - 57....

 
sharon
sharon - 28.6.2011 15:05

evropka: 11:27....hodná, díky, ale když já mám hubu na tvarůžky...smajlik - 68smajlik - 68smajlik - 68

 

Zvolte stranu: 1-15 | 16-30 | 31-45 | 46-58
Sponzori

Prohledej


Výherci v soutěžích

Soutěže na Soutez.cz

    Anketa

    Covid

    Prodělali/y jste v uplynulém roce Covid?

    Celkem hlasovalo 77204.
    Archiv anket.