Reklama: Základem každé pracovny jsou kvalitní kancelářské židle . Na Hawaj.cz si vyberete tu pravou přesně podle vašeho stylu.  

Buritto s Jihočeským žervé, fazolemi, hovězím ragú, avokádem a koriandrem

Buritto s Jihočeským žervé, fazolemi, hovězím ragú, avokádem a koriandrem

Mexická klasika s Jihočeským žervé od Madety. V tomto jednoduchém receptu nechybí kvalitní hovězí maso, mexické fazole nebo avokádo. Šmrnc mu dáte kořením Fajitas a koriandrem. Zarolujte si dnešní dokonalý oběd...

pošlete nám recept

Tvarohový nepečený dort

Tvarohový nepečený dort

 

Vzpomínka na doby dávno minulé, tenhle recept frčel v osmdesátých letech, vzpomíná si na něj ještě někdo?

Postup přípravy
Den předem namočíme do 2 a1/2 dl studeného mléka 2 a 1/2 polévkové lžíce želatiny, aspoň na 8 hodin.
Potom:
Velkou dortovou formu vyložíme alobalem nebo mikrotenovou fólií. Na dno rovnoměrně poskládáme 1 a 1/2 balíčku kulatých piškotů. Pokapeme šťávou z kompotu (meruňky, broskve).
Do mixéru pak postupně dáváme: to mléko s namočenou želatinou, další 2 a 1/2 dl VŘELÉHO mléka (celkem tedy půl litru mléka). Pomixujeme, postupně přidáváme 20 dkg másla, mixujeme, 1 vanilkový cukr, 2 dl pískového cukru, 2 syrová vejce (nemusí být, pokud si nejsme jisti kvalitou), a nakonec se přihazuje po částech 1 a půl balíčku měkkého tvarohu (dávám dva balíčky-co se zbytkem:)
Je toho hodně, tak mixujte opatrně.
Půl bílé hmoty z mixéru nalejeme na piškoty, na to rozložíme ovoce a v mixéru z druhé poloviny přidáním kakaa vyrobíme čokoládovou hmotu, kterou (raději malou sběračkou než přímým litím) pomalu klademe na ovoce, abychom neprorazili bílou a bylo to hezky napůl obarvené.
Ztuhne do dalšího dne.


Dobré pochutnání vám přeje Orinka

Lenka Moučková


17.2.2012   Rubrika: Dorty   |   Komentářů 59   |   Vytisknout

Hodnocení článku: 2,7/5   Oznámkovat (hodnocení jako ve škole): 1   2   3   4   5  

 

Diskuse ke článku - Tvarohový nepečený dort

Tato diskuse je otevřena jen pro přihlášené uživatelky.
Zvolte stranu: 1-20 | 21-40 | 41-59
manka
manka - 17.2.2012 10:48

evropka: že? mám ji taky moc ráda. a je raz dva

 
Haninka
Haninka - 17.2.2012 9:20

Dobrý nápad, recept mám doma od tchýně, zítra má malej oslavu narozenin s kamarády, hned odpoledne jim ho udělám smajlik - 5 Jo a ovoce tam ani nemusí být a může být i jednobarevný - bez kakaové části.

 
evropka
evropka - 17.2.2012 9:03

manka: ta poleva je fakt dobrá...

 
evropka
evropka - 17.2.2012 9:03

manka: smajlik - 75 jj přesně jak říkáš,mám upečený koláč,plněné papriky,uklizeno a jedna pračka...za chvíli mažu do práce a v sedm nejsem schopná si ani zalejt čajobrázek - 44_1_(5).gif

 
Linda
Linda - 17.2.2012 8:57

Ta zelatina se tenkrát mácala tak dlouho protoze byla podivné kvality a nebo to má nejaky vliv na moucnik???
Nevite nekdo jak prepocitat sypanou zelatinu na plátkovou? To nejen k tomuto receptu ale vseobecne.

 
Světlonoska
Světlonoska - 17.2.2012 8:36

Když se do tvaruhu zamíchá uvařený puding,je to také mnamkasmajlik - 52smajlik - 5smajlik - 51

 
magic11
magic11 - 17.2.2012 8:35

Máme ho rádi, ale zapomínám si dopředu namočit želatinu, tak dělám podobnou rychlovku: 3 zakys. smetany + 1 ušlehaná + 4 vanilkové cukry. Do formy vrstva piškotů - krém - ovoce (dávám broskve), poslední vrstva pišoty. Zatížit a šup do lednice, min. na 2 hodiny, nejlépe do druhého dne, ale to většinou nevydrží smajlik - 68 Kalorická bomba, ale je to hned a je to mňam.

 
Aja
Aja - 17.2.2012 8:32

Nezdržuju se nějakým vrstvením piškotů. Prostě je zamíchám ve finále do té hmoty...kousky ovoce nebo kompot takysmajlik - 105

 
loupák
loupák - 17.2.2012 8:19

manka:smajlik - 76další! tak to já zase ožívám v devět večer,ale protože vstávám brzy,tak si musím jít lehnout a nic nestíhámsmajlik - 72smajlik - 68...

 
loupák
loupák - 17.2.2012 8:16

evropka:smajlik - 68v tom případě já mám stařeckou spavostsmajlik - 18

 
manka
manka - 17.2.2012 8:13

loupák: tak to já teda taky můžu, vstanu brzy, dám do pračky, naložím maso, rozvařím, pověsím prádlo a jedu do práce. večer jsem v devět mrtvá, ale ráno to můžu v pět normálka fungovat

 
evropka
evropka - 17.2.2012 8:12

loupák: no fakt mám stařeckou nespavostsmajlik - 63

 
PEGG
PEGG - 17.2.2012 8:10

Jé, já tyhle věci můžu, jenže naši parchanti nemají rádi ovoce, já nevím, co jsem to vychovalasmajlik - 85 a pro sebe ho dělat nebudu, neb to nepotřebuji, spíš malý dvorek a velký bičsmajlik - 68

 
loupák
loupák - 17.2.2012 8:08

manka: my sovy tohle těžko pochopímesmajlik - 105...já zase takhle blbnu třeba v pátek v jedenáct v noci,pustím se do vaření,abych mohla druhý den spát až do obědasmajlik - 42...jen mě to zarazilo,jestli to není překlepsmajlik - 68

 
Zvědavka
Zvědavka - 17.2.2012 8:01

manka: no, tak to musí být super smajlik - 47

 
Zvědavka
Zvědavka - 17.2.2012 8:00

Píšu jak pakoš - sorry smajlik - 76

 
manka
manka - 17.2.2012 8:00

Zvědavka: mívám tvaroh přímo z mlékárny, ten na to bude super.
taky mám recept ze dvou tvarohů.

 
manka
manka - 17.2.2012 7:59

loupák: ona si totiž ráno přivstane, navaří a pak se moc těší do práce až to v deset všechno zblajzne

 
Zvědavka
Zvědavka - 17.2.2012 7:58

Also: HelenaPa: Holky, na tom není vůbec nic pracného, že namočíte želatinu do hrnku, no to zabere tak půl minuty. Pak vše jen házíte do běžícího mixéru. Hotové hned. Chutná jinak než z kysanky, tu dělám taky, nemůžu říct, který je lepší, oba jsou dobré a to MOC, a každý jinak.
Já to dělávám poměrně často, děcka ho milují, mno ...vlastně víc, než z té kysky. A jak píše Orinka, líp se krájí a je hezký smajlik - 47.

orinka: Já v tom receptu, který jsem fakt získala cca před 25 lety, mám rovnou dva tvarohy. a pak možná ještě něco troěku jinak, ale z hlavy si nepamatuju a je to stejně asi jedno. Kdysi ajk se začalo blbnout s kvalitou vajec, jsem to taky zkusila bez nich a v pohodě. Ale mně osobně se zdá, že chuŤově tam jakoby něco chybělo. Tak děckám nic něříkám a peru tam vajca pořád smajlik - 68

Dělávám ho s obměnami i k narozenimám, letňákům v naší rodině. Třeba půlku namixuji s jahodami nebo s kakaem a podle toho volím i ovoce a vypadá to krásně. Na zahradu jak dělané, ve vedru nemá nikdo chuť na máslové dorty.

JO a udělám ho na víkend smajlik - 33, včera jsem koupila tvaroh smajlik - 47

 
Jarča*
Jarča* - 17.2.2012 7:58

loupák: jak znám evropku, tak už má i navařenosmajlik - 64
orinka: jen jsem přišla s nabídkou kvalitního moučníku smajlik - 47smajlik - 34

 

Zvolte stranu: 1-20 | 21-40 | 41-59
Sponzori

Prohledej


Výherci v soutěžích

Soutěže na Soutez.cz

    Anketa

    Covid

    Prodělali/y jste v uplynulém roce Covid?

    Celkem hlasovalo 77201.
    Archiv anket.