Karamelové košíčky
Potřebujete: 15 dkg čokolády na vaření, 1 ztužený tuk, 1 salko, 125 g másla, 1 lžíce rumu, 50 malých papírových košíčků.
Postup: Salko dáme do hrnce s vodou a vaříme asi 2 hodiny (celou konzervu, můžeme uvařit i předem). Potom ho necháme vystydnout. Čokoládu s tukem rozpustíme nad parou. Vychladlé salko dáme do misky, přidáme máslo, rum a vše vymícháme ručním robotem do hladké pěny. Vezmeme papírové košíčky a na dno dáme 1 lžičku čokolády a necháme ztuhnout, potom nastříkáme krém ze salka a opět necháme ztuhnout. Nakonec zalijeme 1 lžičkou čokolády a opět necháme ztuhnout.
28.11.2012 Rubrika: Cukroví | Komentářů 62 | Vytisknout
Hodnocení článku: 2,8/5 Oznámkovat (hodnocení jako ve škole): 1 2 3 4 5
Diskuse ke článku - Karamelové košíčky
Tato diskuse je otevřena jen pro přihlášené uživatelky.Znám a je to výborný :-)
Píšu si! I když letos moc péct nebudu, recept určitě vyzkouším... Vypadá moc dobře, díky!