Jsem za exotku, když si nosím do práce jídlo z domova?
Nevím, jak to máte vy, ale já si v poslední (už hodně dlouhé) době, nosím do práce jídlo z domova. Máme sice možnost využívat meníčka v okolních restauracích, ale dát za oběd 80 – 100 korun, si prostě nemůžu dovolit. Tak tam s kolegyněmi zajdu jen občas, většinou těsně po výplatě tak jednou, dvakrát a jinak řeším jídlo z domova.
Problém je, že v kanceláři nemáme mikrovlnku a šéf ji odmítá pořídit, ani vařič tam není. Takže jídlo nosím jen studené. A nějak mi začíná docházet inspirace. Nejčastěji to řeším domácími bagetami, plněnými houskami, nebo si udělám do krabičky nějaký salát. A tady moje fantazie končí.
Proto jsem se rozhodla sem napsat, možná je nás víc, které se v práci stravují tímto způsobem a mohly bychom si vzájemně poradit, co všechno si připravujeme.
Máte nějaké osvědčené tipy na saláty? Já jsem se zasekla na několika druzích a už mi lezou krkem. Nejsem zrovna zdatná kuchařka a i když se dá na internetu najít hromada různých receptů, nedokážu nikdy předem odhadnout, jaké to bude a párkrát jsem se už pěkně spálila.
A taky by mě zajímalo, jestli jsem s tou donáškou jídla z domova jedna z mála výjimek. Nás je v kanceláři celkem pět a jsem jediná, kdo to takhle řeší. Jenže já nemám vyhnutí, jsem samoživitelka s dítětem, za tu stovku, co bych utratila za jeden oběd pro sebe, koupím radši celé kuře, ze kterého máme s dcerkou těch obědů několik.
Jak to máte s jídlem v práci vy? A jaké oblíbené a také levné pochoutky si s sebou nosíte?
30.8.2013 Rubrika: Život a vztahy | Komentářů 63 | Vytisknout
Hodnocení článku: 2,8/5 Oznámkovat (hodnocení jako ve škole): 1 2 3 4 5
Diskuse ke článku - Jsem za exotku, když si nosím do práce jídlo z domova?
Tato diskuse je otevřena jen pro přihlášené uživatelky.Stačí koupit thermo mísu,dělají od půl litru do dvou litrů.Jídlo vydrží teplé a může se vzít do práce celý oběd.Já to takhle řešila s mužem.Jezdil jako strojvedoucí.
evropka: tady se mi tím živí všichni chlapi, aspoň několikrát do týdne někdo vysype ten čínský bordel do misky a pak je tu na padnutí...nevadí mi ryby, česnek, cibule, cokoli...ale ty čínské nudle, to je rachot...
No nevím, studené jídlo denně by mi asi nestačilo. Já se teď budu od příštího týdne stravovat doneseným jídlem, protože nebudu mít polední pauzu, ale mikrovlnku si za tím účelem budu do práce kupovat. Jasně, já jsem OSVČ, co si do práce pořídím, to tam mám, ale nakonec nějakou levnou za tisícovku by sis tam mohla přinést i ty, ne? Chápu, že se šéfovi nechce kupovat erární, když se zaměstnanci tváří, že by ji kromě jednoho nikdo nepoužíval. Ono by se možná pak ukázalo, že by zájemců bylo víc a třeba byste se domluvili, že by ti ostatní na ni přispěli, to už záleží, jaký jste kolektiv.
neumím si představit že se třeba jen jednou týdně krmím instantíma polífkama ..to se brzy přejí a nemluvím o složení
Exotka nejsi, já jsem si taky dost často nosila jídlo z domu, muž si taky do práce bere z domova - když vařím, udělám rovnou víc porcí, dáme si na večeři a oba máme i druhý den na oběd (já teda teď doma, on v práci). U něj i u nás se s tím počítá a máme v práci kuchyňky s mikrovlnkou.
Máte tam aspoň rychlovarnou konvici? Jestli jo, tak doporučuju kuskus - stačí nasypat do misky, zalít horkou vodou a nechat chvíli odstát, než nabobtná. Úplně košér způsob přípravy to sice není, ale stačí. Pak do toho přidáš čerstvou zeleninu a zakápneš trochou olivového oleje a posypeč kořením podle chuti, nebo si předem doma připravíš tepelně upravenou zeleninu třeba s omáčkou z rajského protlaku a máš rychlé a teplé jídlo, které se dá udělat na 100 různých způsobů.
Semtam se dá i nějaká ta instantní polévka, omáčka nebo třeba instantní ovesná či rýžová kaše, pokud jsi na sladké, ale to bych neviděla úplně jako trvalé řešení, zrovna zdravá strava to není.
Případně bych investovala pár stokorun do dobrého termoobalu a nosila si teplé jídlo z tomova v krabičce v něm - něco co se dá jíst z jedné krabičky, takže nejspíš různé druhy rizot, číny, těstoviny s omáčkami (já si takhle vždycky dělala smetanovou omáčku s kuřecím masem a brokolicí, kukuřicí, špenátem, pórkem... podle toho, co zrovna doma bylo), zapečené brambory (taky nemusí být jen klasické francouzské, ale s různou zeleninou, smetanou, sýrem...). Případně do té krabičky sytější polévku (čočkovou, bramboračku, zelňačku...) a k tomu pečivo.
dadka: Nebo jsou takhle samotné instantní nudle. Ty se dají udělat na místě, k tomu nějakou masovou směs z té termosky a je celé jídlo , pokud to někomu nechutná smíchané.
No, pokud se to používá denně, tak by třeba šlo mít ty termosky dvě a tam už se dá přinést teplého cokoli, buď zvlášť příloha a nebo dvouchodové jídlo a domácí polívkou.
brrrr, instatní polévky apod. jsou nejen dle mého názoru "jalová" jídla se spoustou chemie...saláty a domácí jídla třeba i na studeno jsou lepší, zdravější variantou....
Rychlovarnou konvici určitě máte, tak si kup zásobi instantních polévek. Já miluju čínské polévky všeho druhu. Když si dáš do hrnečku 2 sýrové instantní polévky a přidáš na kostičky nakrájený sýr, tak jsi plná až do večera. Čínské polévky j´mám nejraději zeleninové, je tam zvlášť i sáček se zeleninou. Nebo si zeleninu můžeš přinést už uvařenou z domu. I studené kuře nakrájené na kostičky tam můžeš dát. Nebo krutonky.
Exotka nejsi. Když to vezmu, jsi cca v měsíci 20 dní v práci kráte denně oběd za 100,- tak jsi na 2 tisících, které jako samoživitelka určitě potřebuješ na jiné věci než na meníčka.
moc se mi líbí ta termoska jak dala odkaz sallie. Je mi jasný, že každý den jíst studený oběd, ti nechutná, to se dá jen chvíli, ale ne pořád. Takhle by sis mohla donést pokaždé nějakou hustou polévku (rajská, čočková, hrstková.....) Měla bys to horké, k tomu housku a najíš se....
Rychlovarnou konvici určitě máte, tak si kup zásobi instantních polévek. Já miluju čínské polévky všeho druhu. Když si dáš do hrnečku 2 sýrové instantní polévky a přidáš na kostičky nakrájený sýr, tak jsi plná až do večera. Čínské polévky j´mám nejraději zeleninové, je tam zvlášť i sáček se zeleninou. Nebo si zeleninu můžeš přinést už uvařenou z domu. I studené kuře nakrájené na kostičky tam můžeš dát. Nebo krutonky.
Divná firma, kde není mikrovlnka. U nás se teplé jídlo v poledne přeceňuje. Ani v minulosti nejedli pracující v poledne teplé jídlo. Na pole a do fabriky si brávali chleba. Já jsem celý život nechodila na teplé obědy. V závodní jídelně mi to páchlo a po jídle z běžných restaurací mě většinou bolí žaludek. Z jídla doma nikdy. Dělala jsem si bagety a saláty, všelijaké pomazánky. Nearomatické, abych tím neobtěžovala kolegy. Protože my jsme mikrovlnku měli, občas jsem si dělala zeleninovou směs s kuskusem.
muž si nosí do práce také krabičky, vařím více a on si to tam dává do mrazáku. Mají tam ledničku s mrazákem a každý své místo.
Určitě máte varnou konvici, já jsem asi , ale dala bych si jídlo kreré by šlo do sklenice a ohřála v teplé vodě v konvici. Nouzovka, ale poradila bych si. Samo nesmí se to vycmrndat.
Já se teda zase nedivím, že šéf nevidí potřebu kupovat mikrovlnku pro jednu osobu. Nám tu neprojdou i lacinější věci, pokud nemají jasné opodstatnění. Ale třeba kdybys pohovořila s kolegy a byl by to hromadný požadavek, už by to prošlo.
Ta termoska na jídlo není špatný nápad, moje maminka takhle nosí dětem jídlo i na celodenní výlety, třeba to rizoto, nějaké zapékané věci apod. Možná byste to využili i na víkend. Ona by i ta omáčka možná šla, holt se knedlíky vezmou zvlášť a dohřejí se omáčkou na talíři.
U nás si nosí jídlo tak polovička lidí, nic divného na tom není, a to se dá v kantýně najíst za 40 Kč. Kdyby to stálo stovku, tak si nosím jídlo taky.
Muffiny naslano. Da se do nich zapict celkem cokoliv a pri prenosu se neznici. Slany strudly taky dobry ale ty se zas hur nosi
Je to teda s podivem, že na pracovišti, kde vás je pět není žádný vařič nebo mikrovlnka dneska stojí pár korun, škoda že si jídlo nenosí i ostatní, to by vám pak stálo za to se na ni složit.