Jsem za exotku, když si nosím do práce jídlo z domova?
Nevím, jak to máte vy, ale já si v poslední (už hodně dlouhé) době, nosím do práce jídlo z domova. Máme sice možnost využívat meníčka v okolních restauracích, ale dát za oběd 80 – 100 korun, si prostě nemůžu dovolit. Tak tam s kolegyněmi zajdu jen občas, většinou těsně po výplatě tak jednou, dvakrát a jinak řeším jídlo z domova.
Problém je, že v kanceláři nemáme mikrovlnku a šéf ji odmítá pořídit, ani vařič tam není. Takže jídlo nosím jen studené. A nějak mi začíná docházet inspirace. Nejčastěji to řeším domácími bagetami, plněnými houskami, nebo si udělám do krabičky nějaký salát. A tady moje fantazie končí.
Proto jsem se rozhodla sem napsat, možná je nás víc, které se v práci stravují tímto způsobem a mohly bychom si vzájemně poradit, co všechno si připravujeme.
Máte nějaké osvědčené tipy na saláty? Já jsem se zasekla na několika druzích a už mi lezou krkem. Nejsem zrovna zdatná kuchařka a i když se dá na internetu najít hromada různých receptů, nedokážu nikdy předem odhadnout, jaké to bude a párkrát jsem se už pěkně spálila.
A taky by mě zajímalo, jestli jsem s tou donáškou jídla z domova jedna z mála výjimek. Nás je v kanceláři celkem pět a jsem jediná, kdo to takhle řeší. Jenže já nemám vyhnutí, jsem samoživitelka s dítětem, za tu stovku, co bych utratila za jeden oběd pro sebe, koupím radši celé kuře, ze kterého máme s dcerkou těch obědů několik.
Jak to máte s jídlem v práci vy? A jaké oblíbené a také levné pochoutky si s sebou nosíte?
30.8.2013 Rubrika: Život a vztahy | Komentářů 63 | Vytisknout
Hodnocení článku: 2,8/5 Oznámkovat (hodnocení jako ve škole): 1 2 3 4 5
Diskuse ke článku - Jsem za exotku, když si nosím do práce jídlo z domova?
Tato diskuse je otevřena jen pro přihlášené uživatelky.balenka - 30.8.2013 9:31 to je dobrý nápad
Jídlo jsem si nosila dost často. Bez mikrovlnky je to horší, ale protože jsem teď na mateřské, tak asi degeneruju, ale klidně bych si zapojila v ppráci hřívačku a jídlo si nosila ve sklenici...
Exot je spíš šéf, já snad neznám jediné místo, kde by nebyla mikrovlnka.
A to jsem jich jakožto OSVČ bez stálého pracoviště už poznala hodně.
Co mi tedy hodně vadí, když je mikrovlnka přímo v kanceláři a pořád tam něco smrdí
Nepíšeš, jak to u vás v práci vypadá, jestli je kuchyňka oddělená a máš možnost si tam taky jídlo sníst (např. v jedné bývalé manželově práci měli kuchyňky i s posezením a do kanceláře si neměli brát jídlo, kvůli počítačům), nebo jestli tam na to ani není prostor...
Katrin, taky jsme to tak s kolegyni dost casto delavaly. Zkus treba neco z testovin, daji se jist i studene nebo rizoto. A pokud nekde v okli maji treba grilovana kurata, tak to take nebyva drahe.
Salaty jsou fajn, aspon mas zdrave obedy
Já mám ráda studenou variantu jídel, takže klidně francouzské brambory nebo brambory zapékané se smetanou a tak, to mi taky vyhovuje studené. Jinak u nás v práci na teplé obědy chodí zhruba tak třetina lidí, třetina si nosí a ohřívá jídlo z domova, zbytek si koupí něco studeného (jako pomazánku, salát, chlebíček). U nás byl hlavně problém, že za těch 30 minut polední pauzy se málokdy a málokde dal oběd stihnout.
Nosívala sjem si instantní bramb.kaše k tomu párek,nebo instn.polévky,k tomu rohlík,dojedla jsem se doma,abych se alespon trochu"zapláclanebo jsou dobré instantní ovesné kaše.
Kuskus staci nasypat do misky a zalit horkou vodou.....
Jinak teda sef me taky prekvapuje. Mw stoji fakt par korun.
Taky dávám přednost domácí stravě, protože mi restaurační nechutná. Když jsme ovšem nebrala jídlo z domova, nakoupila jsem si pochutiny v blízkém supermarketu a denně snědla batoh jídla..kolega šílel. Když jsem vytáhla miništangli salámu, lékorky, oplatky, čínskou nudlovou polévku, škvarkové bulky, tyčinku Mars nebo Snickers a zalila to colou, a to s mírnými obměnami roky, tak raději odcházel s jídlem z domova jíst někam, kde se na to nemusel dívat
Jinak dá se vzít do práce rýže s harisou, těstovinový salát, kromě omáček se dá sníst za srtudena cokoliv nebo tu termonádobu
souhlasím jídlo z domu je lepší po všech stránkách,mám tu výhodu že ač jsme v práci dvě máme mikrovlnku i plotýnkový vařič takže není problém(ale za naše),někdy dostanu chuť na nějakou prasárničku z hospody pak jsem nadlouho vyléčená,kdybych měla poblíž restauraci"potrefená husa"tak chodím často a nelituju peněz
No, add nošení jídlo z domova - manžel pracuje ve velké firmě, rozhodně nemají malé platy a hodně lidí si nosí jídlo z domova. Prostě je nebaví jíst pořád pizzu nebo ta zmiňovaná meníčka a taky ušetří čas a mohou dřív domů.
Možná by stálo za to ještě jednou pohovořit se šéfem, třeba by si oběd začalo nosit do práce víc lidí, kdyby byla k dispozici mikrovlnka.
Jediné, co mě napadá, je dát si občas na zpestření instatntní polévku, kterou si můžeš zalít do normálního hrnku, ale z hlediska správné výživy to rozhodně není terno.
vařím vždy tak 3 porce od každého jídla a zamražuju - většinou v neděli, ať přes týden vařit nemusím víc než jednou...máme vybavenou kuchyň s mikrovlnkou, sporákem, aji nádobí je tu erární...ale je nás na tu jednu mikrovlnku tolik, že už to začíná být problém...z 60 lidí si vaří doma cca 20... takže žádné exotství... já jako řešení vidím ještě 10x si místo oběda po výplatě dát bagetu a za ten litr si koupit tu mikrovlnku sama...
1) i kdybys byla za exotku a okoli si klepalo na celo....a co se jako stane??? Oni tebe ani dceru nezivi a kdyz se jim to nelibi at se koukaji jinam. Porad lepsi exot nez stadovy vul!!!
2) nosim si denne, pravda my mame mikrovlnku v kuchynce, jednu pro nekolik oddeleni takze je u ni obcas fronta . A jinak mam v supliku v praci vsemozny polivky do hrnecku (takovy ty co se jenom zaliji horkou vodou a nechaji stat), chuti je bezpocet a kupuji je v akcich takze i cenove je to ok. Dale mam v supliku cinsky nudlovy polivky pro nouzi nejvyssi spolecne s malou miskou do mikrovlnky. Kdyz je nalamu a zaliju horkou vodou z varne konvice tak za par minut zmeknou bez problemu. A jinak oblozene bagety a chleby (taky mi obcas lezou krkem), salaty - zaklad stejny zeleny salat, rajce ,okurka, paprika a dal podle toho co najdu v lednicce, nekdy feta syr, jindy do neho nakrajim nejaky tvrdy syr, nebo sunku. Dobry je treba marinovany kure zbytek od vecere studeny hodit do salatu.
A dobry jsou termo kastrulky / misky (nebo jak se to jmenuje). Kdyz do toho das rano teple jidlo tak do obeda vydrzi. Jednou-dvakrat do tydne by to byla prima zmena. A pokud nemas (a nebo jsou cenove nedostupne - netusim kolik stoji) tak treba polevka vydrzi v termosce hodne dlouho horka a v praci si ji nalej do nejake misky (prece jenom upijet ji z termosky je i na me trosku exoticky )
Upřednostnuji také domácí stravunení se za co stydětčlověk ví co jí,jak to bylo připraveno aj.Můj muž po zkaženém guláši z kantýny proseděl 2dny v oné místnosti,a od té doby jí doma,když přijde z práce,už roky.Já si do práce nosila jen čaj a kávu,abych neházela zbytečné peníze do automatu na pitíjedla sjem až doma,jednu dobu sjem do kantýny chodila,ale jídlo sjem si brala domů.také mi vadilo tolik lidí pohromadě
mě jen zaráží, že šéf nekoupí mikrovlnku. To je náklad, který ještě žádnou firmu nepoložil. Jinak u nás v práci je to jak kdy, většinou když nám dojdou stravenky, tak si nosíme jídlo z domu
V 90% si jídlo nosím z domova, jak z ekonomického hlediska, tak i proto, že mi prostě v jídelně nechutná a takhle vím co jím, jídlo je čerstvé, neohřívá se na pultě půl dne. Když jsem moc zdechlá si den předem uvařit, koupím si něco v kantýně (mají různé řízky, saláty apod.). Pravda je, že mi naštěstí kuchyňku i mikrovlnku máme. Je nás je v open space + přidružené kanceláři kolem 40 a minimálně polovina z nás si jídlo z domu nosí, dokonce i chlapi, tak nevím proč bys měla být za exota. Jak už tady níže zaznělo, zkus si pořídit nějakou termosku. Také můžeš koupit nějaké instantní kaše, které se jen zalijí vroucí vodou a ochutit si je medem, ovocem apod.