Reklama: Základem každé pracovny jsou kvalitní kancelářské židle . Na Hawaj.cz si vyberete tu pravou přesně podle vašeho stylu.  

Buritto s Jihočeským žervé, fazolemi, hovězím ragú, avokádem a koriandrem

Buritto s Jihočeským žervé, fazolemi, hovězím ragú, avokádem a koriandrem

Mexická klasika s Jihočeským žervé od Madety. V tomto jednoduchém receptu nechybí kvalitní hovězí maso, mexické fazole nebo avokádo. Šmrnc mu dáte kořením Fajitas a koriandrem. Zarolujte si dnešní dokonalý oběd...

pošlete nám recept

Jsem za exotku, když si nosím do práce jídlo z domova?

Jsem za exotku, když si nosím do práce jídlo z domova?

Nevím, jak to máte vy, ale já si v poslední (už hodně dlouhé) době, nosím do práce jídlo z domova. Máme sice možnost využívat meníčka v okolních restauracích, ale dát za oběd 80 – 100 korun, si prostě nemůžu dovolit. Tak tam s kolegyněmi zajdu jen občas, většinou těsně po výplatě tak jednou, dvakrát a jinak řeším jídlo z domova.

Problém je, že v kanceláři nemáme mikrovlnku a šéf ji odmítá pořídit, ani vařič tam není. Takže jídlo nosím jen studené. A nějak mi začíná docházet inspirace. Nejčastěji to řeším domácími bagetami, plněnými houskami, nebo si udělám do krabičky nějaký salát. A tady moje fantazie končí.

Proto jsem se rozhodla sem napsat, možná je nás víc, které se v práci stravují tímto způsobem a mohly bychom si vzájemně poradit, co všechno si připravujeme.

Máte nějaké osvědčené tipy na saláty? Já jsem se zasekla na několika druzích a už mi lezou krkem. Nejsem zrovna zdatná kuchařka a i když se dá na internetu najít hromada různých receptů, nedokážu nikdy předem odhadnout, jaké to bude a párkrát jsem se už pěkně spálila.

A taky by mě zajímalo, jestli jsem s tou donáškou jídla z domova jedna z mála výjimek. Nás je v kanceláři celkem pět a jsem jediná, kdo to takhle řeší. Jenže já nemám vyhnutí, jsem samoživitelka s dítětem, za tu stovku, co bych utratila za jeden oběd pro sebe, koupím radši celé kuře, ze kterého máme s dcerkou těch obědů několik.

Jak to máte s jídlem v práci vy? A jaké oblíbené a také levné pochoutky si s sebou nosíte?

Katrin


30.8.2013   Rubrika: Život a vztahy   |   Komentářů 63   |   Vytisknout

Hodnocení článku: 2,8/5   Oznámkovat (hodnocení jako ve škole): 1   2   3   4   5  

 

Diskuse ke článku - Jsem za exotku, když si nosím do práce jídlo z domova?

Tato diskuse je otevřena jen pro přihlášené uživatelky.
Zvolte stranu: 1-15 | 16-30 | 31-45 | 46-60 | 61-64
PEGG
PEGG - 30.8.2013 9:33

balenka - 30.8.2013 9:31 to je dobrý nápadsmajlik - 47

 
balenka
balenka - 30.8.2013 9:31

Jídlo jsem si nosila dost často. Bez mikrovlnky je to horší, ale protože jsem teď na mateřské, tak asi degeneruju, ale klidně bych si zapojila v ppráci hřívačku smajlik - 68 a jídlo si nosila ve sklenici...

 
Křeček
Křeček - 30.8.2013 9:19

Exot je spíš šéf, já snad neznám jediné místo, kde by nebyla mikrovlnka.
A to jsem jich jakožto OSVČ bez stálého pracoviště už poznala hodně.

Co mi tedy hodně vadí, když je mikrovlnka přímo v kanceláři a pořád tam něco smrdí smajlik - 65
Nepíšeš, jak to u vás v práci vypadá, jestli je kuchyňka oddělená a máš možnost si tam taky jídlo sníst (např. v jedné bývalé manželově práci měli kuchyňky i s posezením a do kanceláře si neměli brát jídlo, kvůli počítačům), nebo jestli tam na to ani není prostor...

 
Monik
Monik - 30.8.2013 9:15

Katrin, taky jsme to tak s kolegyni dost casto delavaly. Zkus treba neco z testovin, daji se jist i studene nebo rizoto. A pokud nekde v okli maji treba grilovana kurata, tak to take nebyva drahe.
Salaty jsou fajn, aspon mas zdrave obedy smajlik - 61

 
r1911
r1911 - 30.8.2013 9:00

Já mám ráda studenou variantu jídel, takže klidně francouzské brambory nebo brambory zapékané se smetanou a tak, to mi taky vyhovuje studené. Jinak u nás v práci na teplé obědy chodí zhruba tak třetina lidí, třetina si nosí a ohřívá jídlo z domova, zbytek si koupí něco studeného (jako pomazánku, salát, chlebíček). U nás byl hlavně problém, že za těch 30 minut polední pauzy se málokdy a málokde dal oběd stihnout. smajlik - 59

 
Světlonoska
Světlonoska - 30.8.2013 9:00

Nosívala sjem si instantní bramb.kaše k tomu párek,nebo instn.polévky,k tomu rohlík,dojedla jsem se doma,abych se alespon trochu"zapláclasmajlik - 50nebo jsou dobré instantní ovesné kaše.

 
tornado-lou
tornado-lou - 30.8.2013 8:48

Kuskus staci nasypat do misky a zalit horkou vodou.....
Jinak teda sef me taky prekvapuje. Mw stoji fakt par korun.

 
kareta
kareta - 30.8.2013 8:41

Taky dávám přednost domácí stravě, protože mi restaurační nechutná. Když jsme ovšem nebrala jídlo z domova, nakoupila jsem si pochutiny v blízkém supermarketu a denně snědla batoh jídla..kolega šílelsmajlik - 68. Když jsem vytáhla miništangli salámu, lékorky, oplatky, čínskou nudlovou polévku, škvarkové bulky, tyčinku Mars nebo Snickers a zalila to colou, a to s mírnými obměnami roky, tak raději odcházel s jídlem z domova jíst někam, kde se na to nemusel dívatsmajlik - 34
Jinak dá se vzít do práce rýže s harisou, těstovinový salát, kromě omáček se dá sníst za srtudena cokoliv nebo tu termonádobusmajlik - 26

 
evropka
evropka - 30.8.2013 8:32

souhlasím jídlo z domu je lepší po všech stránkách,mám tu výhodu že ač jsme v práci dvě máme mikrovlnku i plotýnkový vařič takže není problém(ale za naše),někdy dostanu chuť na nějakou prasárničku z hospody pak jsem nadlouho vyléčenásmajlik - 68,kdybych měla poblíž restauraci"potrefená husa"tak chodím často a nelituju peněz

 
Senedra
Senedra - 30.8.2013 8:32

No, add nošení jídlo z domova - manžel pracuje ve velké firmě, rozhodně nemají malé platy a hodně lidí si nosí jídlo z domova. Prostě je nebaví jíst pořád pizzu nebo ta zmiňovaná meníčka a taky ušetří čas a mohou dřív domů.

Možná by stálo za to ještě jednou pohovořit se šéfem, třeba by si oběd začalo nosit do práce víc lidí, kdyby byla k dispozici mikrovlnka.

Jediné, co mě napadá, je dát si občas na zpestření instatntní polévku, kterou si můžeš zalít do normálního hrnku, ale z hlediska správné výživy to rozhodně není terno.

 
Kawa
Kawa - 30.8.2013 7:54

vařím vždy tak 3 porce od každého jídla a zamražuju - většinou v neděli, ať přes týden vařit nemusím víc než jednou...máme vybavenou kuchyň s mikrovlnkou, sporákem, aji nádobí je tu erární...ale je nás na tu jednu mikrovlnku tolik, že už to začíná být problém...z 60 lidí si vaří doma cca 20... takže žádné exotství... smajlik - 32 já jako řešení vidím ještě 10x si místo oběda po výplatě dát bagetu a za ten litr si koupit tu mikrovlnku sama... smajlik - 61

 
Linda
Linda - 30.8.2013 7:53

1) i kdybys byla za exotku a okoli si klepalo na celo....a co se jako stane??? Oni tebe ani dceru nezivi a kdyz se jim to nelibi at se koukaji jinam. Porad lepsi exot nez stadovy vul!!!

2) nosim si denne, pravda my mame mikrovlnku v kuchynce, jednu pro nekolik oddeleni takze je u ni obcas fronta smajlik - 16. A jinak mam v supliku v praci vsemozny polivky do hrnecku (takovy ty co se jenom zaliji horkou vodou a nechaji stat), chuti je bezpocet a kupuji je v akcich takze i cenove je to ok. Dale mam v supliku cinsky nudlovy polivky pro nouzi nejvyssi spolecne s malou miskou do mikrovlnky. Kdyz je nalamu a zaliju horkou vodou z varne konvice tak za par minut zmeknou bez problemu. A jinak oblozene bagety a chleby (taky mi obcas lezou krkem), salaty - zaklad stejny zeleny salat, rajce ,okurka, paprika a dal podle toho co najdu v lednicce, nekdy feta syr, jindy do neho nakrajim nejaky tvrdy syr, nebo sunku. Dobry je treba marinovany kure zbytek od vecere studeny hodit do salatu.
A dobry jsou termo kastrulky / misky (nebo jak se to jmenuje). Kdyz do toho das rano teple jidlo tak do obeda vydrzi. Jednou-dvakrat do tydne by to byla prima zmena. A pokud nemas (a nebo jsou cenove nedostupne - netusim kolik stoji) tak treba polevka vydrzi v termosce hodne dlouho horka a v praci si ji nalej do nejake misky (prece jenom upijet ji z termosky je i na me trosku exoticky smajlik - 34)

 
Světlonoska
Světlonoska - 30.8.2013 7:51

smajlik - 47Upřednostnuji také domácí stravusmajlik - 94není se za co stydětsmajlik - 66člověk ví co jí,jak to bylo připraveno aj.Můj muž po zkaženém guláši z kantýny proseděl 2dny v oné místnosti,a od té doby jí doma,když přijde z práce,už roky.Já si do práce nosila jen čaj a kávu,abych neházela zbytečné peníze do automatu na pitísmajlik - 76jedla sjem až doma,jednu dobu sjem do kantýny chodila,ale jídlo sjem si brala domů.také mi vadilo tolik lidí pohromaděsmajlik - 55

 
matysek
matysek - 30.8.2013 7:42

mě jen zaráží, že šéf nekoupí mikrovlnku. To je náklad, který ještě žádnou firmu nepoložil. Jinak u nás v práci je to jak kdy, většinou když nám dojdou stravenky, tak si nosíme jídlo z domu

 
Draco
Draco - 30.8.2013 7:36

V 90% si jídlo nosím z domova, jak z ekonomického hlediska, tak i proto, že mi prostě v jídelně nechutná a takhle vím co jím, jídlo je čerstvé, neohřívá se na pultě půl dne. Když jsem moc zdechlá si den předem uvařit, koupím si něco v kantýně (mají různé řízky, saláty apod.). Pravda je, že mi naštěstí kuchyňku i mikrovlnku máme. Je nás je v open space + přidružené kanceláři kolem 40 a minimálně polovina z nás si jídlo z domu nosí, dokonce i chlapi, tak nevím proč bys měla být za exota. Jak už tady níže zaznělo, zkus si pořídit nějakou termosku. Také můžeš koupit nějaké instantní kaše, které se jen zalijí vroucí vodou a ochutit si je medem, ovocem apod. smajlik - 61

 

Zvolte stranu: 1-15 | 16-30 | 31-45 | 46-60 | 61-64
Sponzori

Prohledej


Výherci v soutěžích

Soutěže na Soutez.cz

    Anketa

    Covid

    Prodělali/y jste v uplynulém roce Covid?

    Celkem hlasovalo 77213.
    Archiv anket.