Jsem za exotku, když si nosím do práce jídlo z domova?
Nevím, jak to máte vy, ale já si v poslední (už hodně dlouhé) době, nosím do práce jídlo z domova. Máme sice možnost využívat meníčka v okolních restauracích, ale dát za oběd 80 – 100 korun, si prostě nemůžu dovolit. Tak tam s kolegyněmi zajdu jen občas, většinou těsně po výplatě tak jednou, dvakrát a jinak řeším jídlo z domova.
Problém je, že v kanceláři nemáme mikrovlnku a šéf ji odmítá pořídit, ani vařič tam není. Takže jídlo nosím jen studené. A nějak mi začíná docházet inspirace. Nejčastěji to řeším domácími bagetami, plněnými houskami, nebo si udělám do krabičky nějaký salát. A tady moje fantazie končí.
Proto jsem se rozhodla sem napsat, možná je nás víc, které se v práci stravují tímto způsobem a mohly bychom si vzájemně poradit, co všechno si připravujeme.
Máte nějaké osvědčené tipy na saláty? Já jsem se zasekla na několika druzích a už mi lezou krkem. Nejsem zrovna zdatná kuchařka a i když se dá na internetu najít hromada různých receptů, nedokážu nikdy předem odhadnout, jaké to bude a párkrát jsem se už pěkně spálila.
A taky by mě zajímalo, jestli jsem s tou donáškou jídla z domova jedna z mála výjimek. Nás je v kanceláři celkem pět a jsem jediná, kdo to takhle řeší. Jenže já nemám vyhnutí, jsem samoživitelka s dítětem, za tu stovku, co bych utratila za jeden oběd pro sebe, koupím radši celé kuře, ze kterého máme s dcerkou těch obědů několik.
Jak to máte s jídlem v práci vy? A jaké oblíbené a také levné pochoutky si s sebou nosíte?
30.8.2013 Rubrika: Život a vztahy | Komentářů 63 | Vytisknout
Hodnocení článku: 2,8/5 Oznámkovat (hodnocení jako ve škole): 1 2 3 4 5
Diskuse ke článku - Jsem za exotku, když si nosím do práce jídlo z domova?
Tato diskuse je otevřena jen pro přihlášené uživatelky.Také jsem si vždy (jako málokdo) nosila jídlo z domova, i když ne zrovna z ekonomických důvodů. Prostě mě nebavilo chodit do narvané jídelny.
Ale, pravda, mikrovlnku jsme v práci měli.
Prodávají malé termonádoby(používáme je také v práci při uchovávání pokrmů pro děti).Zkus si do ní uvařit teplé jídlo,ráno si ho ohřej a uvidíš,jestli bude chutné v poledne.Rizoto na více způsobů,těstoviny i omáčky by mohly vydržet v nádobě teplé.
Já si také nosím jídlo z domova.
taky si raději jídlo nosím, kolegové chodí na obědy pozdě (navíc jsem placená od hodiny a raději o to dřív odejdu) a k tomu obvykle jedí nějaké humusy (fast foody atd.). Obvykle řeším salátama, vcelku stylem "co je zrovna v lednici" - takže třeba rajčata, okurka, cottage, šunka a čtvrtka jablka (vše nakrájené nadrobno, promíchané). Nebo různé zeleniny a ovoce (nadúroda jahod) zalité italským dressingem (nebo oliváčem a balsamikem). Nebo zelenina s jogurtem. Přihodit do toho zbytky kuřete, malou plechovku tuňáka a je to super oběd.
Pokud ti saláty lezou krkem, tak zkus pořídit něco takového
http://www.malli.cz/_re90430-termoska-nerez-350ml-siroka-plus.html
dá se do toho dát polévka, rizoto, cokoliv u čeho ti nezáleží na tom, jak to vypadá nebo že se to cesotu promíchá (možná rajská s totálně rozmočeným knedlíkem by nebyla úplně apetitlich, ale "suchá" jídla klidně).