Reklama: Základem každé pracovny jsou kvalitní kancelářské židle . Na Hawaj.cz si vyberete tu pravou přesně podle vašeho stylu.  

Buritto s Jihočeským žervé, fazolemi, hovězím ragú, avokádem a koriandrem

Buritto s Jihočeským žervé, fazolemi, hovězím ragú, avokádem a koriandrem

Mexická klasika s Jihočeským žervé od Madety. V tomto jednoduchém receptu nechybí kvalitní hovězí maso, mexické fazole nebo avokádo. Šmrnc mu dáte kořením Fajitas a koriandrem. Zarolujte si dnešní dokonalý oběd...

pošlete nám recept

Středeční recepty od r1911

Středeční recepty od r1911

Lasagne:

Potřebujete: mleté maso (pro vegetariány lze nahradit sojovým granulátem), lasagne, cibule, žampiony, rajčatový protlak, 30% smetana, podravka, česnek, sůl, sýr

Lasagne uvaříme v osolené vodě. Na pánvi orestujeme na cibulce maso, podlijeme a podusíme. Přidáme žampiony, rajský protlak, česnek a zalijeme smetanou. Mícháme do zhoustnutí. Dochutíme podravkou a solí. Do misky střídavě vkládáme plátek těstovin a připravenou směs. Když je zapékací miska plná, poslední vrstvu směsi posypeme strouhaným sýrem a dáme do trouby zapéct.

Tip: Před zapečením ozdobíme rajčaty.

Rajčatový protlak a žampiony lze nahradit špenátovým protlakem. Postup je dále stejný.

 

Špekové knedlíky se zelím:

Potřebujete: starší světlé pečivo, uzené maso (slanina),  mléko, vejce, hrubá mouka, petrželka, podravka, sůl

Pečivo nakrájíme na kostičky, přidáme vejce, mléko, mouku, petrželku, podravku a sůl. Umícháme směs, ze které tvarujeme knedlíčky. Ty vaříme v osolené vodě asi 5 minut (dle velikosti).

Tip: Nakrájené pečivo nejprve nasucho orestujeme na pánvi nebo v troubě.

Pro vegetariány můžeme maso vynechat.

Podáváme se zelím nebo jako přílohu k pečenému masu.

 

Pečené párečky v listovém těstě:

Potřebujete: párky (Klausovky), listové těsto, vajíčko, grilovací koření

Párky na okrajích nařežeme a balíme do proužků listového těsta. Zabalené pokládáme na plech, potřeme rozšlehaným vajíčkem, posypeme grilovacím kořením a pečeme na 180°C asi 25 minut, dokud těsto nezezlátne. Během pečení můžeme ještě potírat vejcem.

 

r1911


14.11.2007   Rubrika:   |   Komentářů 65   |   Vytisknout

Hodnocení článku: 2,9/5   Oznámkovat (hodnocení jako ve škole): 1   2   3   4   5  

 

Diskuse ke článku - Středeční recepty od r1911

Tato diskuse je otevřena jen pro přihlášené uživatelky.
Zvolte stranu: 1-20 | 21-40 | 41-60 | 61-65
evelyn
evelyn - 14.11.2007 7:42

Linda: vy nemate surkål? Misto hrube mouky pouzivam managryn, listove testo je smördegsmajlik - 26

 
Sheeni
Sheeni - 14.11.2007 7:38

tyrkys: To už se tady taky rozebíralo - jsou druhy, které uvařit musíš a které ne, je třeba nastudovat řádně návod (my ho teda měli v němčině a nikdo německy neumíme, ale nakonec jsme to nějak dali dohromady...smajlik - 68)

 
Linda
Linda - 14.11.2007 7:37

tyrkys: presne tak, stací dostatek tekutiny v masové smesi a 35minut v troube na 200stupnu.
Ach jo, recepty vypadají moc dobre, ale pro mne nepouzitelné - lasagne byla v pondelí, spekový knedlíky by u nás nikdo nejedl a kysané zelí jím jenom já. Navíc hrubá mouka a i to zelí není k mání a stejne tak listové testo a kdybych se patlala s domácím tak uz to do rychlé vecere má daleko. r1911nápad s receptama je fantastický, já jenom prosím, móc prosím, neco univerzálního. Me to kazdodenní varení prímo mucí (hlavne vymýslení co uvarit).

 
kiki
kiki - 14.11.2007 7:36

Já má zrovna včera koupené klausovky,tak dneska je zapečusmajlik - 77,to je bomba ty recepty tadysmajlik - 60,dííííky

 
tyrkys
tyrkys - 14.11.2007 0:24

Lasagne se vařit nemusí. Vyzkoušenosmajlik - 64.

 

Zvolte stranu: 1-20 | 21-40 | 41-60 | 61-65