Středeční recepty od r1911
.jpg)
Lasagne:
Potřebujete: mleté maso (pro vegetariány lze nahradit sojovým granulátem), lasagne, cibule, žampiony, rajčatový protlak, 30% smetana, podravka, česnek, sůl, sýr
Lasagne uvaříme v osolené vodě. Na pánvi orestujeme na cibulce maso, podlijeme a podusíme. Přidáme žampiony, rajský protlak, česnek a zalijeme smetanou. Mícháme do zhoustnutí. Dochutíme podravkou a solí. Do misky střídavě vkládáme plátek těstovin a připravenou směs. Když je zapékací miska plná, poslední vrstvu směsi posypeme strouhaným sýrem a dáme do trouby zapéct.
Tip: Před zapečením ozdobíme rajčaty.
Rajčatový protlak a žampiony lze nahradit špenátovým protlakem. Postup je dále stejný.
![]() |
Špekové knedlíky se zelím:
Potřebujete: starší světlé pečivo, uzené maso (slanina), mléko, vejce, hrubá mouka, petrželka, podravka, sůl
Pečivo nakrájíme na kostičky, přidáme vejce, mléko, mouku, petrželku, podravku a sůl. Umícháme směs, ze které tvarujeme knedlíčky. Ty vaříme v osolené vodě asi 5 minut (dle velikosti).
Tip: Nakrájené pečivo nejprve nasucho orestujeme na pánvi nebo v troubě.
Pro vegetariány můžeme maso vynechat.
Podáváme se zelím nebo jako přílohu k pečenému masu.
![]() |
Pečené párečky v listovém těstě:
Potřebujete: párky (Klausovky), listové těsto, vajíčko, grilovací koření
Párky na okrajích nařežeme a balíme do proužků listového těsta. Zabalené pokládáme na plech, potřeme rozšlehaným vajíčkem, posypeme grilovacím kořením a pečeme na 180°C asi 25 minut, dokud těsto nezezlátne. Během pečení můžeme ještě potírat vejcem.
![]() |
![]() |
14.11.2007 Rubrika: | Komentářů 65 | Vytisknout
Hodnocení článku: 2,9/5 Oznámkovat (hodnocení jako ve škole): 1 2 3 4 5
Diskuse ke článku - Středeční recepty od r1911
Tato diskuse je otevřena jen pro přihlášené uživatelky.
Linda: vy nemate surkål? Misto hrube mouky pouzivam managryn, listove testo je smördeg

tyrkys: To už se tady taky rozebíralo - jsou druhy, které uvařit musíš a které ne, je třeba nastudovat řádně návod (my ho teda měli v němčině a nikdo německy neumíme, ale nakonec jsme to nějak dali dohromady...)
.jpg)
tyrkys: presne tak, stací dostatek tekutiny v masové smesi a 35minut v troube na 200stupnu.
Ach jo, recepty vypadají moc dobre, ale pro mne nepouzitelné - lasagne byla v pondelí, spekový knedlíky by u nás nikdo nejedl a kysané zelí jím jenom já. Navíc hrubá mouka a i to zelí není k mání a stejne tak listové testo a kdybych se patlala s domácím tak uz to do rychlé vecere má daleko. r1911nápad s receptama je fantastický, já jenom prosím, móc prosím, neco univerzálního. Me to kazdodenní varení prímo mucí (hlavne vymýslení co uvarit).

Já má zrovna včera koupené klausovky,tak dneska je zapeču,to je bomba ty recepty tady
,dííííky

Lasagne se vařit nemusí. Vyzkoušeno.