Pytlík vaří za vás
Jednou jsem kdesi viděla krásný kreslený vtip. Představte si obrovský kotel, vedle něj sloup s přivázaným nahatým chlapem, poblíž stojí dva kanibalové a povídají si. Jeden říká: „Polívku? Tu mám nejraději z pytlíku!“
Taková se asi v našich končinách koupit nedostane. Ale jinak jsou různých „pytlíků“ v obchodech mraky. Když občas zabloudím v supermarketu do nesprávné uličky a vidím ty prefabrikované hromady, jdou na mě mrákoty. Člověk by neřekl, co všechno se dá zinstantnit.
Já se ale přiznám, že některé polívky „z pytlíku“ mám ráda taky. Raději je nekupuji, protože trpím utkvělou představou, že mi to zákeřně rozpouští vnitřnosti, ale občas udělám výjimku a s chutí nějakou uklohním. Také bujónovou kostkou nepohrdnu, například kuskus nasáknutý dobrým kuřecím bujónem můžu i samotný. Nedávno jsem se nechala potomkem umluvit na pečící sáček s kořením, vrzli jsme do toho kuřecí stehna a nebylo to špatné. Přesto to hned tak opakovat určitě nebudeme. Nejsem zrovna madam Rettigová a s vařením trochu bojuji celý život, ale věřím tomu, že jídlo z kvalitních surovin je vždycky o mnoho lepší než jakýkoliv polotovar. I když - například s bramborovými knedlíky se odmítám patlat, zlatý sáček!
Jak jste na tom vy? Kupujete „pytlíky“ a bujónové kostky? Jaké s nimi máte zkušenosti?
23.6.2011 Rubrika: Náš domov | Komentářů 65 | Vytisknout
Hodnocení článku: 2,9/5 Oznámkovat (hodnocení jako ve škole): 1 2 3 4 5
Diskuse ke článku - Pytlík vaří za vás
Tato diskuse je otevřena jen pro přihlášené uživatelky.Když jsme s našima jezdili na chalupu jako malý,vždycky mamča nakoupila polívky z pytlíku,hlavně gulášovku nebo hrachovku a strašně jsme se na to těšili,protože nám chutnali....dodnes když někam jedeme na ,,čundr,, taky kupuju polívky z pytlíku,nebo magi nápady,k tomu samozřejmě ještě něco přihodím a pochutnáme si.....doma používám občas na dochucení masox nebo podravku,ale opravdu jen zřídkakdy....
Snažím se vařit přírodně a bez použití jakékoliv chemie, ale pokud nemá jídlo správnou chuť, tak tam tu bujónovou kostku halt přidám. Anebo na dochucení suchou směs typu Podravka. Polévky ze sáčku nevařím, hotová jídla vůbec nekupuju. Stačí otočit, přečíst etiketu a jak se to hemží éčkama, nebrat. Nejsem líná osmažit na másle zeleninu a zalít vodou. Polévka je raz dva. Jako teplé jídlo stačí v nouzi těstoviny, brambory, rýže - to všecko se dá dochutit natěmi a bylinkami.
Občas něco z pytlíku uvařím, hlavně na dovolené nebo na chalupě. Ale gulášovou polívku jinak nedělám, takovu jako od Vitany neumím
Nedávno jsem dělala na chalupě kuřecí prsa se 4 druhy sýra, bylo to moc dobré. A bujónové kostky mám v ledničce pořád - v poslední době jsem si oblíbila ty bez glutamátu.
KUpuji a na dovolených nic jiného nevařím. Doam max. směs na maso do trouby a stejně k tomu ještě přidám haldu svých surovin - takže jednou zkusím a příště míchám sama doma.
Polífky jsou nejlepčí od babičky!
Z polévek koupím tak 2 x do roka gulášovou, bujónové kostky občas používám a ze sáčku dělám bramborové knedlíky. Jinak instantní jídla ne.
Většinou nekupuju pytlíky, ale mám ráda instantní směs na čínu - tak dobrou prostě ze surovin neumím a potom taková francouzská polévka není úplně marná.
Nedávno jsem dělala ty řízky z trouby - koupila jsem tu směs na obalení a nebylo to špatné.
Taky z těch instantních jídel nemám zrovna radost,ale sem tam něco koupím, ať pořád nestojím u plotny.
Asi už jsou i kvalitnější než dříve, tak mi to snad střeva nerozpustí.
Sofffie: Malokdy kupuju pytlikacky tady, ale ceska bramboracka, gulasovka nebo hrachovka z pytliku je nejlepsi co jsem kdy ochutnala. Takze si je vozime, kdyz jedeme do CZ. Knedliky se tu dostanou jenom Pfanni, a jsou tak silene drahe, ze se to skoro nevyplati. Bramborove delam sama, kynute muj jelikoz je neumim.
Dcera kupovavala bramborovou kasi v sacku, kdyz jsem ji rikala ze to za moc nestoji ohrazovala se, ze to je jednodussi a rychlejsi. Ted prisla na to, ze ji to lepidlo dcera nebude jist, tak dela kasi taky z brambor a ne z krabice.
Je tu k mani taky cibulova polevka v sacku a je dobra do dipu na zeleninu.