Lehký salát s krevetami
Potřebujete: 1 kg cuket, mražené předvařené krevety, bazalku, česnek, sůl, pepř, olej
Postup: Krevety necháme rozmrazit. Cukety omyjeme a zbavíme konců. Nakrájíme na tenká kolečka. 1 stroužek česneku nakrájíme na tenké plátky. V pánvičce rozehřejeme olej, přidáme cuketu, česnek, 2-3 nasekané lístky bazalky, sůl a pepř. Dusíme doměkka. Rozmražené krevety propláchneme teplou vodou. Pak přidáme k cuketám a prohřejeme 2-5 minut. Ihned podáváme.
Tip: K tomuto lehkému teplému salátu můžeme uvařit těstoviny nebo rýži a získáme hlavní chod.
21.5.2010 Rubrika: | Komentářů 68 | Vytisknout
Hodnocení článku: 2,9/5 Oznámkovat (hodnocení jako ve škole): 1 2 3 4 5
Diskuse ke článku - Lehký salát s krevetami
Tato diskuse je otevřena jen pro přihlášené uživatelky.manka: ty chceš zase onemocnět...???? hned si kup i ENDIARON......
TULI: Simi, a proč je ještě vaříš??? když už teda uvařené jsou? ten salát vypadá báječně
evropka: tuhý mi nevadí, ale nee krevetky...
holkly, koupila jsem mražené,protože v chlaďáku měli i čerstvé,ale když je budu dělat až zítra, tak jsem musela vzít ty mražený. tak je dám vykapat a zítra se uvidí.
ale jestli mně to křupne v puse,tak teda nevím nevím.................
TULI: evropka: jak je to tuhé tak to bych jenom ďumlala, na to nemám žuby
sharon: jdi do toho,nebuď konzerva
TULI: miluju ty velké a grilované.
sharon: asi neco jak ...... tuhsi ryba ? je to bile jak kur. prsa .... ja fakt nevim , jak to posat ...
tohle je jedno z mala - ktere jim - napr. chobotnicky , musle - to ne, ne
TULI: můžeš mi s citem popsat jakou mají ty příšerky chuť ,...asi jako co ?...
asi tak !
YXH: podobny delam koktejl ....
nakrajim zeleny hlavk. salat na prouzky a osolim
rozmrazene krevetky chvilku povarim. osolim.a namicham majonezu a trosku kecupu - ruzova majda. do toho vmicham ty krevetky a pak polozim na ten salat. priloha pecivko
PEGG: můj muž je taky rybář, jenže kapra stahuje, opere , zakape citronem a rybinou nesmrdí......toho sním....ale ty mořský ptvory několikrát zamrazovaný ne...!!!!!
Linda: My ty vetsi delame na grilu. Napichneme je na jehlici a posypeme s tumeric a troskou soli.
Ke studenym delam omacku na namaceni (dip) asi 2 lzice slehane majonezy (Hellmans,nebo Kraft), 1 lzice kecupu (Heinz), a trochu krenu, nebo krenove majonezy, (to pak dam min majonezy). Pisu jake znacky jsou tady, nevim co maji u vas.
V restauracich je taky delaji balene do trojobalu, jako rizky a osmahnute na oleji, pokapou se jenom citronem. Doma se mi s tim nechce delat, jsem moc lina....
TULI: děkuji, já pak podám hlášení
KREVETKY SE daji sehnat normal cerstve - i cele i vyloupane i ruzne velikosti ...
delam ty velke napichle na spejli a pak opect na grilu - osolit a pokapat citr. stavou
- nebo ty male s testovinama....