Citronová treska
Potřebujete: 4 rybí filety, 3 citrony, máslo, sůl, pepř, petrželu nebo pažitku
Postup: Okrájíme kůru citronů až k dužině, kterou vykrájíme. Šťávu zachytáváme. Do zapékací misky položíme tresku, osolíme, opepříme, poklademe citronovou dužinou, přidáme šťávu a oříšky másla. Vložíme do trouby, kterou jsme předehřáli, a pečeme tak 15 minut. Podáváme s bramborovou kaší nebo vařeným bramborem. Sypeme nasekanými zelenými bylinkami.
19.8.2010 Rubrika: | Komentářů 68 | Vytisknout
Hodnocení článku: 2,9/5 Oznámkovat (hodnocení jako ve škole): 1 2 3 4 5
Diskuse ke článku - Citronová treska
Tato diskuse je otevřena jen pro přihlášené uživatelky.jednapadesát příspěvků kvůli tresce - tolik pozornosti si taková ryby ani nezaslouží - co až tu bude losos
od ryby az k drozdi ????
sharon:
orinka: to myslíš Sofii
evropka: to nesmíš ťápat s teplým chlebem
a je hotovo, pohanka zavařená, zase polévka na dva dny...
evropka: polévku dělám dle vlastní fantazie....na másle roztavím 2 kostky droždí, zaleju studenou vodou, přidám trochu strouhané kořenové zeleniny , na kostičky brambor, sůl, kmín,trošku podravky, ke konci nasypu pohanku , povařím dochutím, sežeru......
Sofffie: poslušná ženuška
sharon: polévku neumím,ale pomázanku miluji,snad mi to odpustíš
orinka: ono nejde ani tak o to, když se to vaří, ale spíš když se to pak vaří ve mně...
Sofffie: to je jako s tvarůžkama, když se z nich doma něco dělá, smrad je ohavný po celém baráku, ale potom.... přerazit se to trochu dá, když se v kastrolku vyvaří ocet.
orinka: já taky , já taky , já taky , já taky........
orinka: pomazánku miluju, ale od té doby, co mě můj drahý chtěl kvůli následnému efektu vyrazit z bytu, tak už jí nejím
sharon: to neva, ale ten výsledek! Ta chuť, ty zlepšené nervy, blahodárný účinek na pleť....taky mám ráda cokoliv s kvasnicemi. Od buchet až po pomazánku na topinky
holky , vařím kvasnicovou polévku...smrad jako v cařihradu