Reklama: Základem každé pracovny jsou kvalitní kancelářské židle . Na Hawaj.cz si vyberete tu pravou přesně podle vašeho stylu.  

Buritto s Jihočeským žervé, fazolemi, hovězím ragú, avokádem a koriandrem

Buritto s Jihočeským žervé, fazolemi, hovězím ragú, avokádem a koriandrem

Mexická klasika s Jihočeským žervé od Madety. V tomto jednoduchém receptu nechybí kvalitní hovězí maso, mexické fazole nebo avokádo. Šmrnc mu dáte kořením Fajitas a koriandrem. Zarolujte si dnešní dokonalý oběd...

pošlete nám recept

Lehký salát s krevetami

Lehký salát s krevetami

Potřebujete: 1 kg cuket, mražené předvařené krevety, bazalku, česnek, sůl, pepř, olej

Postup: Krevety necháme rozmrazit. Cukety omyjeme a zbavíme konců. Nakrájíme na tenká kolečka. 1 stroužek česneku nakrájíme na tenké plátky. V pánvičce rozehřejeme olej, přidáme cuketu, česnek, 2-3 nasekané lístky bazalky, sůl a pepř. Dusíme doměkka. Rozmražené krevety propláchneme teplou vodou. Pak přidáme k cuketám a prohřejeme 2-5 minut. Ihned podáváme.

Tip: K tomuto lehkému teplému salátu můžeme uvařit těstoviny nebo rýži a získáme hlavní chod.

Lenka Moučková


21.5.2010   Rubrika:   |   Komentářů 68   |   Vytisknout

Hodnocení článku: 2,9/5   Oznámkovat (hodnocení jako ve škole): 1   2   3   4   5  

 

Diskuse ke článku - Lehký salát s krevetami

Tato diskuse je otevřena jen pro přihlášené uživatelky.
Zvolte stranu: 1-20 | 21-40 | 41-60 | 61-68
evropka
evropka - 21.5.2010 17:26

sharon: jdi do toho,nebuď konzervasmajlik - 44

 
anitech
anitech - 21.5.2010 17:22

TULI: miluju ty velké a grilované.

 
TULI
TULI - 21.5.2010 16:30

sharon: asi neco jak ...... tuhsi ryba ? je to bile jak kur. prsa .... ja fakt nevim , jak to posat ...
tohle je jedno z mala - ktere jim - napr. chobotnicky , musle - to ne, ne smajlik - 66

 
sharon
sharon - 21.5.2010 16:24

TULI: můžeš mi s citem popsat jakou mají ty příšerky chuť ,...asi jako co ?...

 
TULI
TULI - 21.5.2010 15:57

obrázek - recepty_1_079(2).jpg
asi tak ! smajlik - 47

 
TULI
TULI - 21.5.2010 15:54

YXH: podobny delam koktejl ....
nakrajim zeleny hlavk. salat na prouzky a osolim
rozmrazene krevetky chvilku povarim. osolim.a namicham majonezu a trosku kecupu - ruzova majda. do toho vmicham ty krevetky a pak polozim na ten salat. priloha pecivko

 
sharon
sharon - 21.5.2010 15:33

PEGG: můj muž je taky rybář, jenže kapra stahuje, opere , zakape citronem a rybinou nesmrdí......toho sním....ale ty mořský ptvory několikrát zamrazovaný ne...!!!!!

 
YXH
YXH - 21.5.2010 14:43

Linda: My ty vetsi delame na grilu. Napichneme je na jehlici a posypeme s tumeric a troskou soli.
Ke studenym delam omacku na namaceni (dip) asi 2 lzice slehane majonezy (Hellmans,nebo Kraft), 1 lzice kecupu (Heinz), a trochu krenu, nebo krenove majonezy, (to pak dam min majonezy). Pisu jake znacky jsou tady, nevim co maji u vas.
V restauracich je taky delaji balene do trojobalu, jako rizky a osmahnute na oleji, pokapou se jenom citronem. Doma se mi s tim nechce delat, jsem moc lina....smajlik - 68

 
manka
manka - 21.5.2010 13:34

TULI: smajlik - 75děkuji, já pak podám hlášení

 
TULI
TULI - 21.5.2010 13:33

KREVETKY SE daji sehnat normal cerstve - i cele i vyloupane i ruzne velikosti ...
delam ty velke napichle na spejli a pak opect na grilu - osolit a pokapat citr. stavou
- nebo ty male s testovinama....

 
PEGG
PEGG - 21.5.2010 13:21

sharon - 21.5.2010 11:25 - jsi můj člověk, já všechno, co smrdí rybinou nemá rádasmajlik - 72 a to jsem vyrostla u vody,taťka rybářsmajlik - 68

 
štoudev
štoudev - 21.5.2010 13:13

evropka: tak to gratuluju, mně se to už párkrát stalo smajlik - 55smajlik - 68

 
manka
manka - 21.5.2010 13:00

Linda: moc moc děkuju

 
Linda
Linda - 21.5.2010 12:54

manka: Nowaco u me nevedou, ale v zivote od ruzných znacek jsem nepotkala zmrazené syrové smajlik - 26. Oni jsou sparené aby je mohli oloupat a vytáhnout strívko, víc s nimi pred mrazením snad ani nedelají. Ale kreveta je prouzek o 0,5cm prumeru 3cm dlouhá, takze sparením je vlastne uvarená. V podstate do teplých pokrmu se dávají jenom ohrát a nebo na pizzu tak jak jsou a do trouby. Osobne bych pred teplým pokrmem je taky nechala roztát a vykapat, ta voda z nich je to co nejvíc smrdí rybinou, samotné krevetky v podstate nesmrdí a nebo jenom nepatrne. Kdyz hodís pytlík zmrazených treba do rizota tak Ti celé rizoto nasákne tou morskou "vuní". Kdyz je nechás roztát a okapat a vrazís je do rizota na poslední 2-3 minuty prohra´t (asi jako hrásek kdyz chces aby Ti jeste krupal, ale byl uvnitr prohrátý) ák más rizot os krevetami ale bez zápachu. Spoustu receptu najdes po internetu a nebo se zeptej prímo TULI ta má tyhle potvory pod kontrolou.

 
manka
manka - 21.5.2010 12:44

hotový???? nikdy už je nemusím vařit?

 
manka
manka - 21.5.2010 12:44

holky, ještě poslední otázku, ony ty zmražený jsou už teda vždycky hotový

 
manka
manka - 21.5.2010 12:44

IVUSKA 56: no, kolikrát jsem viděla, jak se dělají ty čerstvé, ale myslím, že u pečenýho kolena si budu fakt jistější, tohle asi fakt dělat nebudu. i když, nikdy neříkej nikdy. zkusím nějaký ten salát.

 
manka
manka - 21.5.2010 12:43

Linda: jé, díky, já fakt tyhle rady potřebuju. třeba je už jindy zkoušet nebudu, ale jednou prostě chci.

 
manka
manka - 21.5.2010 12:40

majucha: mám doma plechovku mušlí, dostala jsem je darem, odvaha chybí.

 
IVUSKA 56
IVUSKA 56 - 21.5.2010 12:37

manka: Mražené krevety malé dělá Nowaco a nejsou ani moc drahé, používám je do těstovin, nebo i do salátu. Větší se potom jmenujou garnáty a ty už jsou dražší. V Makru je mají čerstvé. Dobré jsou jak píše Linda na bílém chlebu s máslem, vajíčko natvrdo a krevetky pokapané citronem. Když je budeš doma loupat, tak ne abys dávala ty šlupky do koše, hned s nima ven, nebo se ráno probudíš a umřeš smrady.

 

Zvolte stranu: 1-20 | 21-40 | 41-60 | 61-68
Sponzori

Prohledej


Výherci v soutěžích

Soutěže na Soutez.cz

    Anketa

    Covid

    Prodělali/y jste v uplynulém roce Covid?

    Celkem hlasovalo 77201.
    Archiv anket.