Reklama: Základem každé pracovny jsou kvalitní kancelářské židle . Na Hawaj.cz si vyberete tu pravou přesně podle vašeho stylu.  

Buritto s Jihočeským žervé, fazolemi, hovězím ragú, avokádem a koriandrem

Buritto s Jihočeským žervé, fazolemi, hovězím ragú, avokádem a koriandrem

Mexická klasika s Jihočeským žervé od Madety. V tomto jednoduchém receptu nechybí kvalitní hovězí maso, mexické fazole nebo avokádo. Šmrnc mu dáte kořením Fajitas a koriandrem. Zarolujte si dnešní dokonalý oběd...

pošlete nám recept

Lehký salát s krevetami

Lehký salát s krevetami

Potřebujete: 1 kg cuket, mražené předvařené krevety, bazalku, česnek, sůl, pepř, olej

Postup: Krevety necháme rozmrazit. Cukety omyjeme a zbavíme konců. Nakrájíme na tenká kolečka. 1 stroužek česneku nakrájíme na tenké plátky. V pánvičce rozehřejeme olej, přidáme cuketu, česnek, 2-3 nasekané lístky bazalky, sůl a pepř. Dusíme doměkka. Rozmražené krevety propláchneme teplou vodou. Pak přidáme k cuketám a prohřejeme 2-5 minut. Ihned podáváme.

Tip: K tomuto lehkému teplému salátu můžeme uvařit těstoviny nebo rýži a získáme hlavní chod.

Lenka Moučková


21.5.2010   Rubrika:   |   Komentářů 68   |   Vytisknout

Hodnocení článku: 2,9/5   Oznámkovat (hodnocení jako ve škole): 1   2   3   4   5  

 

Diskuse ke článku - Lehký salát s krevetami

Tato diskuse je otevřena jen pro přihlášené uživatelky.
Zvolte stranu: 1-15 | 16-30 | 31-45 | 46-60 | 61-68
PEGG
PEGG - 21.5.2010 13:21

sharon - 21.5.2010 11:25 - jsi můj člověk, já všechno, co smrdí rybinou nemá rádasmajlik - 72 a to jsem vyrostla u vody,taťka rybářsmajlik - 68

 
štoudev
štoudev - 21.5.2010 13:13

evropka: tak to gratuluju, mně se to už párkrát stalo smajlik - 55smajlik - 68

 
manka
manka - 21.5.2010 13:00

Linda: moc moc děkuju

 
Linda
Linda - 21.5.2010 12:54

manka: Nowaco u me nevedou, ale v zivote od ruzných znacek jsem nepotkala zmrazené syrové smajlik - 26. Oni jsou sparené aby je mohli oloupat a vytáhnout strívko, víc s nimi pred mrazením snad ani nedelají. Ale kreveta je prouzek o 0,5cm prumeru 3cm dlouhá, takze sparením je vlastne uvarená. V podstate do teplých pokrmu se dávají jenom ohrát a nebo na pizzu tak jak jsou a do trouby. Osobne bych pred teplým pokrmem je taky nechala roztát a vykapat, ta voda z nich je to co nejvíc smrdí rybinou, samotné krevetky v podstate nesmrdí a nebo jenom nepatrne. Kdyz hodís pytlík zmrazených treba do rizota tak Ti celé rizoto nasákne tou morskou "vuní". Kdyz je nechás roztát a okapat a vrazís je do rizota na poslední 2-3 minuty prohra´t (asi jako hrásek kdyz chces aby Ti jeste krupal, ale byl uvnitr prohrátý) ák más rizot os krevetami ale bez zápachu. Spoustu receptu najdes po internetu a nebo se zeptej prímo TULI ta má tyhle potvory pod kontrolou.

 
manka
manka - 21.5.2010 12:44

hotový???? nikdy už je nemusím vařit?

 
manka
manka - 21.5.2010 12:44

holky, ještě poslední otázku, ony ty zmražený jsou už teda vždycky hotový

 
manka
manka - 21.5.2010 12:44

IVUSKA 56: no, kolikrát jsem viděla, jak se dělají ty čerstvé, ale myslím, že u pečenýho kolena si budu fakt jistější, tohle asi fakt dělat nebudu. i když, nikdy neříkej nikdy. zkusím nějaký ten salát.

 
manka
manka - 21.5.2010 12:43

Linda: jé, díky, já fakt tyhle rady potřebuju. třeba je už jindy zkoušet nebudu, ale jednou prostě chci.

 
manka
manka - 21.5.2010 12:40

majucha: mám doma plechovku mušlí, dostala jsem je darem, odvaha chybí.

 
IVUSKA 56
IVUSKA 56 - 21.5.2010 12:37

manka: Mražené krevety malé dělá Nowaco a nejsou ani moc drahé, používám je do těstovin, nebo i do salátu. Větší se potom jmenujou garnáty a ty už jsou dražší. V Makru je mají čerstvé. Dobré jsou jak píše Linda na bílém chlebu s máslem, vajíčko natvrdo a krevetky pokapané citronem. Když je budeš doma loupat, tak ne abys dávala ty šlupky do koše, hned s nima ven, nebo se ráno probudíš a umřeš smrady.

 
Linda
Linda - 21.5.2010 12:35

manka: U mrazených krevet je nebezpecí pokud byly nekolikrát cestou roztavené / zmrazene, jinak jsou bez závad. Cestou domu by Ti nemely roztát a vrazís je rovnou do mrazáku. Pred upotrebením je vysyp na cedník, pod nej misku a vraz do lednicky pomalu roztát. Pokud jsou ok tak nesmrdí, lehounce jsou cítit rybinou a drzí pevný tvar. Pokud se ti rozmázne mezi prsty, nebo má jakoby pruhledný povlak, nebo jsou cítit tak je vyhod. Rozmrazené, okapané muzes servírovat treba jako: zeleninový salát bez zálivky s natvrdo uvarenýma vejcema posypej krevetkama, event. trosku majonézy nebo zakysanku. Pokud chces opravdu dobrý dressink ke krevetkám tak do zakysanky primíchej trosku barbecue omácky. A k tomu cerstvé pecivo.

 
evropka
evropka - 21.5.2010 12:35

to nebylo sem,sorrysmajlik - 105

 
evropka
evropka - 21.5.2010 12:34

jdu zase něco dělat holky moje,pak dojdu nakoupit kytky na zahradu.....nejrafěj bych se na to vzkašlala,dyk je pomalu podzim...

 
evropka
evropka - 21.5.2010 12:25

manka: májo,já ale nemohu říct,že bych koupila šptné,mražené krevety...

 
evropka
evropka - 21.5.2010 12:24

sharon: máš rechtsmajlik - 47

 

Zvolte stranu: 1-15 | 16-30 | 31-45 | 46-60 | 61-68
Sponzori

Prohledej


Výherci v soutěžích

Soutěže na Soutez.cz

    Anketa

    Covid

    Prodělali/y jste v uplynulém roce Covid?

    Celkem hlasovalo 77231.
    Archiv anket.