Lehký salát s krevetami
Potřebujete: 1 kg cuket, mražené předvařené krevety, bazalku, česnek, sůl, pepř, olej
Postup: Krevety necháme rozmrazit. Cukety omyjeme a zbavíme konců. Nakrájíme na tenká kolečka. 1 stroužek česneku nakrájíme na tenké plátky. V pánvičce rozehřejeme olej, přidáme cuketu, česnek, 2-3 nasekané lístky bazalky, sůl a pepř. Dusíme doměkka. Rozmražené krevety propláchneme teplou vodou. Pak přidáme k cuketám a prohřejeme 2-5 minut. Ihned podáváme.
Tip: K tomuto lehkému teplému salátu můžeme uvařit těstoviny nebo rýži a získáme hlavní chod.
21.5.2010 Rubrika: | Komentářů 68 | Vytisknout
Hodnocení článku: 2,9/5 Oznámkovat (hodnocení jako ve škole): 1 2 3 4 5
Diskuse ke článku - Lehký salát s krevetami
Tato diskuse je otevřena jen pro přihlášené uživatelky.sharon - 21.5.2010 11:25 - jsi můj člověk, já všechno, co smrdí rybinou nemá ráda a to jsem vyrostla u vody,taťka rybář
evropka: tak to gratuluju, mně se to už párkrát stalo
Linda: moc moc děkuju
manka: Nowaco u me nevedou, ale v zivote od ruzných znacek jsem nepotkala zmrazené syrové . Oni jsou sparené aby je mohli oloupat a vytáhnout strívko, víc s nimi pred mrazením snad ani nedelají. Ale kreveta je prouzek o 0,5cm prumeru 3cm dlouhá, takze sparením je vlastne uvarená. V podstate do teplých pokrmu se dávají jenom ohrát a nebo na pizzu tak jak jsou a do trouby. Osobne bych pred teplým pokrmem je taky nechala roztát a vykapat, ta voda z nich je to co nejvíc smrdí rybinou, samotné krevetky v podstate nesmrdí a nebo jenom nepatrne. Kdyz hodís pytlík zmrazených treba do rizota tak Ti celé rizoto nasákne tou morskou "vuní". Kdyz je nechás roztát a okapat a vrazís je do rizota na poslední 2-3 minuty prohra´t (asi jako hrásek kdyz chces aby Ti jeste krupal, ale byl uvnitr prohrátý) ák más rizot os krevetami ale bez zápachu. Spoustu receptu najdes po internetu a nebo se zeptej prímo TULI ta má tyhle potvory pod kontrolou.
hotový???? nikdy už je nemusím vařit?
holky, ještě poslední otázku, ony ty zmražený jsou už teda vždycky hotový
IVUSKA 56: no, kolikrát jsem viděla, jak se dělají ty čerstvé, ale myslím, že u pečenýho kolena si budu fakt jistější, tohle asi fakt dělat nebudu. i když, nikdy neříkej nikdy. zkusím nějaký ten salát.
Linda: jé, díky, já fakt tyhle rady potřebuju. třeba je už jindy zkoušet nebudu, ale jednou prostě chci.
majucha: mám doma plechovku mušlí, dostala jsem je darem, odvaha chybí.
manka: Mražené krevety malé dělá Nowaco a nejsou ani moc drahé, používám je do těstovin, nebo i do salátu. Větší se potom jmenujou garnáty a ty už jsou dražší. V Makru je mají čerstvé. Dobré jsou jak píše Linda na bílém chlebu s máslem, vajíčko natvrdo a krevetky pokapané citronem. Když je budeš doma loupat, tak ne abys dávala ty šlupky do koše, hned s nima ven, nebo se ráno probudíš a umřeš smrady.
manka: U mrazených krevet je nebezpecí pokud byly nekolikrát cestou roztavené / zmrazene, jinak jsou bez závad. Cestou domu by Ti nemely roztát a vrazís je rovnou do mrazáku. Pred upotrebením je vysyp na cedník, pod nej misku a vraz do lednicky pomalu roztát. Pokud jsou ok tak nesmrdí, lehounce jsou cítit rybinou a drzí pevný tvar. Pokud se ti rozmázne mezi prsty, nebo má jakoby pruhledný povlak, nebo jsou cítit tak je vyhod. Rozmrazené, okapané muzes servírovat treba jako: zeleninový salát bez zálivky s natvrdo uvarenýma vejcema posypej krevetkama, event. trosku majonézy nebo zakysanku. Pokud chces opravdu dobrý dressink ke krevetkám tak do zakysanky primíchej trosku barbecue omácky. A k tomu cerstvé pecivo.
to nebylo sem,sorry
jdu zase něco dělat holky moje,pak dojdu nakoupit kytky na zahradu.....nejrafěj bych se na to vzkašlala,dyk je pomalu podzim...
manka: májo,já ale nemohu říct,že bych koupila šptné,mražené krevety...
sharon: máš recht