Reklama: Základem každé pracovny jsou kvalitní kancelářské židle . Na Hawaj.cz si vyberete tu pravou přesně podle vašeho stylu.  

Buritto s Jihočeským žervé, fazolemi, hovězím ragú, avokádem a koriandrem

Buritto s Jihočeským žervé, fazolemi, hovězím ragú, avokádem a koriandrem

Mexická klasika s Jihočeským žervé od Madety. V tomto jednoduchém receptu nechybí kvalitní hovězí maso, mexické fazole nebo avokádo. Šmrnc mu dáte kořením Fajitas a koriandrem. Zarolujte si dnešní dokonalý oběd...

pošlete nám recept

Lehký salát s krevetami

Lehký salát s krevetami

Potřebujete: 1 kg cuket, mražené předvařené krevety, bazalku, česnek, sůl, pepř, olej

Postup: Krevety necháme rozmrazit. Cukety omyjeme a zbavíme konců. Nakrájíme na tenká kolečka. 1 stroužek česneku nakrájíme na tenké plátky. V pánvičce rozehřejeme olej, přidáme cuketu, česnek, 2-3 nasekané lístky bazalky, sůl a pepř. Dusíme doměkka. Rozmražené krevety propláchneme teplou vodou. Pak přidáme k cuketám a prohřejeme 2-5 minut. Ihned podáváme.

Tip: K tomuto lehkému teplému salátu můžeme uvařit těstoviny nebo rýži a získáme hlavní chod.

Lenka Moučková


21.5.2010   Rubrika:   |   Komentářů 68   |   Vytisknout

Hodnocení článku: 2,9/5   Oznámkovat (hodnocení jako ve škole): 1   2   3   4   5  

 

Diskuse ke článku - Lehký salát s krevetami

Tato diskuse je otevřena jen pro přihlášené uživatelky.
Zvolte stranu: 1-20 | 21-40 | 41-60 | 61-68
Linda
Linda - 21.5.2010 12:35

manka: U mrazených krevet je nebezpecí pokud byly nekolikrát cestou roztavené / zmrazene, jinak jsou bez závad. Cestou domu by Ti nemely roztát a vrazís je rovnou do mrazáku. Pred upotrebením je vysyp na cedník, pod nej misku a vraz do lednicky pomalu roztát. Pokud jsou ok tak nesmrdí, lehounce jsou cítit rybinou a drzí pevný tvar. Pokud se ti rozmázne mezi prsty, nebo má jakoby pruhledný povlak, nebo jsou cítit tak je vyhod. Rozmrazené, okapané muzes servírovat treba jako: zeleninový salát bez zálivky s natvrdo uvarenýma vejcema posypej krevetkama, event. trosku majonézy nebo zakysanku. Pokud chces opravdu dobrý dressink ke krevetkám tak do zakysanky primíchej trosku barbecue omácky. A k tomu cerstvé pecivo.

 
evropka
evropka - 21.5.2010 12:35

to nebylo sem,sorrysmajlik - 105

 
evropka
evropka - 21.5.2010 12:34

jdu zase něco dělat holky moje,pak dojdu nakoupit kytky na zahradu.....nejrafěj bych se na to vzkašlala,dyk je pomalu podzim...

 
evropka
evropka - 21.5.2010 12:25

manka: májo,já ale nemohu říct,že bych koupila šptné,mražené krevety...

 
evropka
evropka - 21.5.2010 12:24

sharon: máš rechtsmajlik - 47

 
sharon
sharon - 21.5.2010 12:15

majucha: děkuji, nechci zvracet, to by byla moje smrt......smajlik - 66

 
sharon
sharon - 21.5.2010 12:14

evropka: ŘÍZKY to je moje gusto.....jakékoli a v jakémkoli množství......smajlik - 47

 
štoudev
štoudev - 21.5.2010 12:04

sharon: manka: krevety jsou výborný. MUŠLE jsou daleko horší! smajlik - 34

 
evropka
evropka - 21.5.2010 12:04

manka: v makru...to je OK....sharon: CO TY FURT S TÍM ŘÍZKEMsmajlik - 76smajlik - 76

 
manka
manka - 21.5.2010 11:55

majucha: nestraš jo? smajlik - 76

 
sharon
sharon - 21.5.2010 11:49

majucha: a pak si dej krevety...NIKDY !smajlik - 34

 
štoudev
štoudev - 21.5.2010 11:48

manka: v poho, já už po blbě skladovanejch mořskejch plodech tolikrát blila, že se o zkušenosti ráda podělím smajlik - 68

 
manka
manka - 21.5.2010 11:42

majucha: připadám si jak tydýt, ale moc díky za rady. mrknu se tam dneska, jedu tam pro věpřový kolenasmajlik - 64

 
štoudev
štoudev - 21.5.2010 11:38

manka: nesměly by ti cestou domů rozmrznout smajlik - 26. Když to rozmrzne, začne se to kazit, lepší je to udělat hned... Rybinou jo, ale nesmí to být takový ten hnijící zápach. Když t bude jako ryba, ale nebude ti to smrdět jako smrdět, tak by měly být v pořádku :-)

 
manka
manka - 21.5.2010 11:30

majucha: to tam myslím mívají, ale to bych je zas nemohla dělat až zítra ne?
čuchnout jo? ale rybinou to snad smrdí, že?
já bych mu chtěla udělat radost

 
štoudev
štoudev - 21.5.2010 11:25

manka: zkus smajlik - 26. Kdyby je měli v pultovým prodeji, asi bych pro ně sáhla radši, než pro ty v pytlíku v mrazákách a radši si k nim čuchni, jestli nesmrděj. Jo, dobrý a nezkažený jsou konzervovaný, ale ty jsou v oleji a drahý jak vepř smajlik - 42

 
sharon
sharon - 21.5.2010 11:25

já bych si ten lehkej salátek dala bez krevet a s pořádným řízkem....smajlik - 57

 
manka
manka - 21.5.2010 11:14

majucha: smajlik - 76smajlik - 76tak to nevím ani kde bych hledala. chjo, takže já to zkusím dnes v Globususmajlik - 76smajlik - 26

 
štoudev
štoudev - 21.5.2010 11:12

manka: ale jo, jen dej pozor na expiraci a radši je kup tam, kde není moc velká pravděpodobnost, že byly už dvakrát rozmrazené a znovu ztuhly, jinak se smajlik - 70. Takže vynechala bych běžný spermarkety a šla pro ně do nějakých spešl prodejen, Frionor nebo něco podobnýho, prostě kde to nemá moc překládek, než se to dostane na stůl.smajlik - 2

 
manka
manka - 21.5.2010 11:12

evropka: a je nějaký rozdíl třeba od koho a tak??

 

Zvolte stranu: 1-20 | 21-40 | 41-60 | 61-68
Sponzori

Prohledej


Výherci v soutěžích

Soutěže na Soutez.cz

    Anketa

    Covid

    Prodělali/y jste v uplynulém roce Covid?

    Celkem hlasovalo 77200.
    Archiv anket.