Lehký salát s krevetami
Potřebujete: 1 kg cuket, mražené předvařené krevety, bazalku, česnek, sůl, pepř, olej
Postup: Krevety necháme rozmrazit. Cukety omyjeme a zbavíme konců. Nakrájíme na tenká kolečka. 1 stroužek česneku nakrájíme na tenké plátky. V pánvičce rozehřejeme olej, přidáme cuketu, česnek, 2-3 nasekané lístky bazalky, sůl a pepř. Dusíme doměkka. Rozmražené krevety propláchneme teplou vodou. Pak přidáme k cuketám a prohřejeme 2-5 minut. Ihned podáváme.
Tip: K tomuto lehkému teplému salátu můžeme uvařit těstoviny nebo rýži a získáme hlavní chod.
21.5.2010 Rubrika: | Komentářů 68 | Vytisknout
Hodnocení článku: 2,9/5 Oznámkovat (hodnocení jako ve škole): 1 2 3 4 5
Diskuse ke článku - Lehký salát s krevetami
Tato diskuse je otevřena jen pro přihlášené uživatelky.manka: U mrazených krevet je nebezpecí pokud byly nekolikrát cestou roztavené / zmrazene, jinak jsou bez závad. Cestou domu by Ti nemely roztát a vrazís je rovnou do mrazáku. Pred upotrebením je vysyp na cedník, pod nej misku a vraz do lednicky pomalu roztát. Pokud jsou ok tak nesmrdí, lehounce jsou cítit rybinou a drzí pevný tvar. Pokud se ti rozmázne mezi prsty, nebo má jakoby pruhledný povlak, nebo jsou cítit tak je vyhod. Rozmrazené, okapané muzes servírovat treba jako: zeleninový salát bez zálivky s natvrdo uvarenýma vejcema posypej krevetkama, event. trosku majonézy nebo zakysanku. Pokud chces opravdu dobrý dressink ke krevetkám tak do zakysanky primíchej trosku barbecue omácky. A k tomu cerstvé pecivo.
to nebylo sem,sorry
jdu zase něco dělat holky moje,pak dojdu nakoupit kytky na zahradu.....nejrafěj bych se na to vzkašlala,dyk je pomalu podzim...
manka: májo,já ale nemohu říct,že bych koupila šptné,mražené krevety...
sharon: máš recht
majucha: děkuji, nechci zvracet, to by byla moje smrt......
evropka: ŘÍZKY to je moje gusto.....jakékoli a v jakémkoli množství......
sharon: manka: krevety jsou výborný. MUŠLE jsou daleko horší!
manka: v makru...to je OK....sharon: CO TY FURT S TÍM ŘÍZKEM
majucha: nestraš jo?
majucha: a pak si dej krevety...NIKDY !
manka: v poho, já už po blbě skladovanejch mořskejch plodech tolikrát blila, že se o zkušenosti ráda podělím
majucha: připadám si jak tydýt, ale moc díky za rady. mrknu se tam dneska, jedu tam pro věpřový kolena
manka: nesměly by ti cestou domů rozmrznout . Když to rozmrzne, začne se to kazit, lepší je to udělat hned... Rybinou jo, ale nesmí to být takový ten hnijící zápach. Když t bude jako ryba, ale nebude ti to smrdět jako smrdět, tak by měly být v pořádku :-)
majucha: to tam myslím mívají, ale to bych je zas nemohla dělat až zítra ne?
čuchnout jo? ale rybinou to snad smrdí, že?
já bych mu chtěla udělat radost
manka: zkus . Kdyby je měli v pultovým prodeji, asi bych pro ně sáhla radši, než pro ty v pytlíku v mrazákách a radši si k nim čuchni, jestli nesmrděj. Jo, dobrý a nezkažený jsou konzervovaný, ale ty jsou v oleji a drahý jak vepř
já bych si ten lehkej salátek dala bez krevet a s pořádným řízkem....
majucha: tak to nevím ani kde bych hledala. chjo, takže já to zkusím dnes v Globusu
manka: ale jo, jen dej pozor na expiraci a radši je kup tam, kde není moc velká pravděpodobnost, že byly už dvakrát rozmrazené a znovu ztuhly, jinak se . Takže vynechala bych běžný spermarkety a šla pro ně do nějakých spešl prodejen, Frionor nebo něco podobnýho, prostě kde to nemá moc překládek, než se to dostane na stůl.
evropka: a je nějaký rozdíl třeba od koho a tak??