Reklama: Základem každé pracovny jsou kvalitní kancelářské židle . Na Hawaj.cz si vyberete tu pravou přesně podle vašeho stylu.  

Buritto s Jihočeským žervé, fazolemi, hovězím ragú, avokádem a koriandrem

Buritto s Jihočeským žervé, fazolemi, hovězím ragú, avokádem a koriandrem

Mexická klasika s Jihočeským žervé od Madety. V tomto jednoduchém receptu nechybí kvalitní hovězí maso, mexické fazole nebo avokádo. Šmrnc mu dáte kořením Fajitas a koriandrem. Zarolujte si dnešní dokonalý oběd...

pošlete nám recept

Vepřové jazyky v citronové omáčce

Vepřové jazyky v citronové omáčce

Inspirujte se dalším receptem, který od své babičky získala naše čtenářka orinka a ráda se o něj s vámi podělí.

Běžná porce pro rodinu je ze 3 větších jazyků. Jazyky uvaříme (nejlépe v papiňáku) spolu se solí, 3 bobkovými listy, špetkou kuliček nového koření a pepře a celou oloupanou cibulí. Vaříme v dostatečném množství vody, aby bylo na omáčku, tedy cca 2 l. Jazyky jsou uvařené za cca 1 hodinu, vaříme tak dlouho, až po napíchnutí lehce sklouznou z vidličky.

Uvařené jazyky po vytáhnutí z papiňáku ihned hodíme do hrnce se studenou vodou, pak jdou lehce sloupnout Oloupané pokrájíme příčně na úhledné kousky, pokropíme vývarem a dáme do tepla stranou.

Omáčka: uděláme máslovou jíšku a tu zavaříme do PROCEZENÉ polévky z jazyků. Povaříme, až zhoustne, a ochutíme šťávou ze 2 citronů, trochu přisladíme, přidáme podle chuti sůl, to pokrájené maso a na závěr hodně sekané zelené petrželkové nati z hladké nati, ne kudrnku, ta škrábe v krku. Podáváme s novými brambory anebo s jemným knedlíkem.
Přeju dobrou chuť. Orinka.

Lenka Moučková


1.8.2011   Rubrika: Vepřové   |   Komentářů 79   |   Vytisknout

Hodnocení článku: 2,9/5   Oznámkovat (hodnocení jako ve škole): 1   2   3   4   5  

 

Diskuse ke článku - Vepřové jazyky v citronové omáčce

Tato diskuse je otevřena jen pro přihlášené uživatelky.
Zvolte stranu: 1-20 | 21-40 | 41-60 | 61-79
manka
manka - 1.8.2011 9:13

orinka: jé, nezlob se. Já vždycky, když to vidím na obrázku, říkám si, že to musí být jemný masíčko a smajlik - 43říká, že je to tuhý,tak asi proto mám předsudky. prostě to neumím vařit a nemám odvahu to zkusit, víš?

 
orinka
orinka - 1.8.2011 9:11

co máte proti jazykům?smajlik - 55smajlik - 16 libové maso, u řezníka opracované, vaří se to snadno, sloupne se to ještě snáz a nakrájené plátky jsou delikatesní?? Řekla bych až dietní. Játra jsou přece taky vnitřnosti a podle mě nejsou až tak moc zdravá, přesto jsou oblíbená. Nu, já si chuť pokazit nedám, kdo nezkusí, neuvěří, že je to opravdu lahůdka. Mít hospodu, založím si na tomto receptu příští bohatstvísmajlik - 58 Uzený hovězí jazyk je taky výborný, ale je to něco úplně jiného. Jo, a do tlačenky se už jazyk nedává???Já jen, že mi přijde, že tohle nikdo nezná...smajlik - 26

 
Linda
Linda - 1.8.2011 9:05

Pandice: ´fakt nevim jestli vubec jsou k mání, mozná u reznika na objednávku smajlik - 26. Bezne jsou hovezi srdce a pak játra hovezi, veprová a obcas teleci. Jiné vnitrnosti jsem tu za 18 roku nepotkala smajlik - 26. Jo a samozrejme kurecí játra. ale ty pouze mrazená.

 
anitech
anitech - 1.8.2011 9:03

Pandice: jj a k tomu přidat ještě srdíčko a máš "pajšlík"

 
anitech
anitech - 1.8.2011 9:01

evropka: mě to povídej. A to jsem vyzkoušela kdo mi co poradil jak a v čem ledvinky máchat. Stejně to vždycky při vaření smrdí jako ledvinky
Ale daleko větší maso bylo, když jsem se jednou urvala a chtěla manželovi uvařit domácí držťkovou. Protože jsem ho tehdy ještě milovalasmajlik - 68Boha jehosmajlik - 76smajlik - 76tyo byla taková rychna, že jsem týden větrala a pořád bylo v kuchyni jak když vlezeš do kravínasmajlik - 76

 
Pandice
Pandice - 1.8.2011 8:58

Linda: Jazyky jsou vynikající a ani je nemusíš vařit v papiňáku, jen je v normálním hrnci budeš vařit o něco déle. Naše vnoučata (některá) je milují jako pajšlík s knedlíkem

 
evropka
evropka - 1.8.2011 8:57

sharon: njn,to si nevysvětlíš..

 
Milda3
Milda3 - 1.8.2011 8:57

Bellana: 1.8.2011 8:07 - smajlik - 47smajlik - 47smajlik - 47

 
evropka
evropka - 1.8.2011 8:56

Bellana: no o ledvinkách ani nemluv,to je člověk tak načuchanej toho smradu že si nakonec nepochutnáš...holky ale sudte mě,co buch si dala ještě někdy plíčky...měla jsem je naposledy tak před 20 lety ...

 
Linda
Linda - 1.8.2011 8:53

Vypadá to zajimave, ale kdyby mi to nekdo udelal. Navic nevlastnim papinák a vubec co já vim jestli jazyky taky existují smajlik - 26??? No museji, sakra prasat je tu pomalu vic nez lidí smajlik - 26

 
Bellana
Bellana - 1.8.2011 8:44

evropka: Takto to mám s ledvinkami. Když je dělala maminka, moc mi chutnaly. Když jsem je v dávných dobách dělala já, rodině chutnaly, ale já je nemohla jíst. A to jsem se s nimi čistila a vymývala mnohem pečlivěji než maminka.

 
sharon
sharon - 1.8.2011 8:43

už jsem měla uzenej v aspiku....mňam....smajlik - 57

 
sharon
sharon - 1.8.2011 8:43

evropka: taky se tě zeptám...vajíčka jíš ?..smajlik - 68smajlik - 68 když ti vadí jazyk co má kravka v hubě ?.....smajlik - 68smajlik - 68

 
evropka
evropka - 1.8.2011 8:40

já mám taky jazyk ráda,ale nesmím ho dělat,s tou prací přejde chuť...někdy mám ale pocit jako ty mankosmajlik - 67

 
PEGG
PEGG - 1.8.2011 8:13

Bellana - 1.8.2011 8:07 smajlik - 34smajlik - 34smajlik - 34
A já jazyk ráda, je to jemné masíčkosmajlik - 57

 
sharon
sharon - 1.8.2011 8:10

mňam, libové výborné masíčko...a ještě když je uzený smajlik - 57smajlik - 57smajlik - 57

 
Bellana
Bellana - 1.8.2011 8:07

manka: Jíš vejce? smajlik - 4

 
manka
manka - 1.8.2011 7:53

ori, já teda jazyk taky nee. vím, vypadá to krásně, vždycky když ho vidím, mám na něho chuť, ale do huby bych to nedala, když už to tam jednou někdo měl

 
1567
1567 - 1.8.2011 5:57

jazyky néééééééé

 

Zvolte stranu: 1-20 | 21-40 | 41-60 | 61-79
Sponzori

Prohledej


Výherci v soutěžích

Soutěže na Soutez.cz

    Anketa

    Covid

    Prodělali/y jste v uplynulém roce Covid?

    Celkem hlasovalo 77206.
    Archiv anket.