Reklama: Základem každé pracovny jsou kvalitní kancelářské židle . Na Hawaj.cz si vyberete tu pravou přesně podle vašeho stylu.  

Buritto s Jihočeským žervé, fazolemi, hovězím ragú, avokádem a koriandrem

Buritto s Jihočeským žervé, fazolemi, hovězím ragú, avokádem a koriandrem

Mexická klasika s Jihočeským žervé od Madety. V tomto jednoduchém receptu nechybí kvalitní hovězí maso, mexické fazole nebo avokádo. Šmrnc mu dáte kořením Fajitas a koriandrem. Zarolujte si dnešní dokonalý oběd...

pošlete nám recept

Láďa Hruška a jeho „kůžičky“. Inspiruje vás?

Láďa Hruška a jeho „kůžičky“. Inspiruje vás?

Z řadového redaktora Televizních novin se stal takřka fenoménem. A to díky vaření a receptům, které mu posílají diváci a on podle nich před kamerou vaří. Docela by mne zajímalo, jak se na něj, respektive na jeho kulinářské výtvory díváte.

V mém nejbližším okolí si totiž připadám skoro jako černá ovce. Když nahodím řeč na Láďu Hrušku, okamžitě se protistrana začne vůči němu vyhraňovat s tím, že vařit takové prasárny a ještě to propagovat v televizi, by mělo být trestné. A každý hned připomene ony obligátní kuřecí kůžičky (kuřecí kůže naplněné klasickou nádivkou, zabalené a upečené dokřupava). Skoro se až stydím přiznat, že mne jeho recepty často inspirují a několik pokrmů jsem již podle nich uvařila. A vždy se setkaly s úspěchem.

Pravda, na kůžičky jsem ještě odvahu nenašla, ale takové domácí loupáky už doma děláme pravidelně. Teď jsem vyzkoušela ruskou zmrzlinu a taky nám chutnala. Nutela se nám nepovedla, ale to jen kvůli tomu, že jsem poněkud „přepražila“ lískové oříšky, takže byla nahořklá. A tak bych mohla pokračovat. Zkrátka – recepty Ládi Hrušky mi celkově vzato tak příšerné nepřijdou a někdy mám pocit, že ti, kteří ho kritizují a vysmívají se mu, od něj nikdy nic nezkusili.

Jaký postoj k němu máte vy? Zkusily jste podle jeho receptů někdy něco uvařit? A chutnalo vám to? Nebo vám styl vaření, který propaguje, nevyhovuje a nikdy byste se k jeho receptům „nesnížily“?

Blanka


1.8.2014   Rubrika: Život a vztahy   |   Komentářů 82   |   Vytisknout

Hodnocení článku: 2,8/5   Oznámkovat (hodnocení jako ve škole): 1   2   3   4   5  

 

Diskuse ke článku - Láďa Hruška a jeho „kůžičky“. Inspiruje vás?

Tato diskuse je otevřena jen pro přihlášené uživatelky.
Zvolte stranu: 1-15 | 16-30 | 31-45 | 46-60 | 61-75 | 76-82
Anahir
Anahir - 3.8.2014 19:40

orinka - 3.8.2014 17:47 smajlik - 75

 
orinka
orinka - 3.8.2014 17:52

máša h.: jo, a mezi mými kuchařskými favority vede Úlehlová-Tilschová a její Česká strava lidová, Vaříme účelně pro zdravé a nemocné, Rok v české kuchyni. S těmi by člověk vystačil. Ale nebyla bych to já, abych si neopatřila další, Kuchařku naší vesnice, Naši kuchařku...jéžiš, toho je!! I tu bichli Zdravě chutně hospodárně mám a hezky jsem si v ní početla. Ale doznávám, že současné kuchařky, zvlášť ty z Ameriky a odjinud moc neuznávám. Jsem fanynkou kuchyně evropské a považuju si recepty z Francie a jiných prověřených kuchařských velmocí.

 
orinka
orinka - 3.8.2014 17:47

máša h.: já se vážně divím všem, co se mezi všemi únosnými recepty upnou na jeden a točí se na něm pořád dokola. Kdo koho nutí smažit tlačenku?smajlik - 26 Snad je tam toho dost, a dá se vybrat. S dětma bych klidně udělala pudinkové šneky, nechala prokapávat Lučinu...vždycky je něco horšího nebo lepšího. I v klasické kuchařce jsou řízky v trojobalu, smažené ve vysoké vrstvě tuku, které taky za zdravé nepovažuju, a přesto tu kuchařku nevyhodímsmajlik - 42smajlik - 68

 
máša h.
máša h. - 3.8.2014 16:42

dvakrát jsem fakt nechtělasmajlik - 76

 
máša h.
máša h. - 3.8.2014 16:41

orinka: 1234-5: 1234-5: no, učit děti smažit tlačenku bych fakt nechtělasmajlik - 68... snad se dá uvařit i "zdravě, chutně a hospodárně" smajlik - 68 (to byl název mojí první kuchařky před více jak třiceti roky, kdy jsem musela učit vařit velmi hospodárněsmajlik - 68)

 
máša h.
máša h. - 3.8.2014 16:41

orinka: 1234-5: 1234-5: no, učit děti smažit tlačenku bych fakt nechtělasmajlik - 68... snad se dá uvařit i "zdravě, chutně a hospodárně" smajlik - 68 (to byl název mojí první kuchařky před více jak třiceti roky, kdy jsem musela učit vařit velmi hospodárněsmajlik - 68)

 
1234-5
1234-5 - 3.8.2014 9:59

máša h.: on to tam cpe třeba právě proto, aby bylo vidět,že lidi nemají na krvavé "stejky" a "kouzelné" plody moře atd. ... smajlik - 68smajlik - 68smajlik - 68smajlik - 61

 
orinka
orinka - 3.8.2014 9:33

máša h.: vždycky se ale najde někdo, kdo ten blaf ještě nezná, tak cosmajlik - 68 jeho návody jsou i pro malé děti, aspoň budou dělat něco tvořivého. Ne jen čumět do tabletu.

 
máša h.
máša h. - 3.8.2014 8:43

1234-5: ale každej blaf cpát do televize nemusísmajlik - 68smajlik - 58smajlik - 64

 
orinka
orinka - 2.8.2014 14:18

Jagea: nad takovým jídlem může ohrnovat nos jenom ten, kdo nerozumí vaření. Samozřejmě je to dobrota. Ale kůže musí být naprosto čerstvé, rychle se totiž kazí.

 
1234-5
1234-5 - 2.8.2014 11:57

máša h.: hruška to ale nevymyslel, ale dělal dle někoho tak co co co smajlik - 68smajlik - 68smajlik - 64smajlik - 64smajlik - 58smajlik - 58smajlik - 58

 
máša h.
máša h. - 2.8.2014 10:02

Láďu Hrušku jsem jednou viděla smažit tlačenku v trojobalu... to mi stačilosmajlik - 34smajlik - 34smajlik - 34neprozřetelně jsem o tom řekla mamce a té se zaleskly oči, mám tudíž obavu, že to zkusilasmajlik - 34smajlik - 34

 
Jagea
Jagea - 2.8.2014 9:42

YXH: ty kůžičky se u nás prodávají i samotné, cca 4Kč/kg, takže žádné svlíkání z kuřete. Protože na pečeném kuřeti mi nejvíc chutná právě nádivka a do zlatova opečená kůže, zkoušela jsem už před léty plnit právě ty kůžičky nádivkou, ne pro finanční úsporu, ale jako že spojím 2 nejlepší věci, co na kuřeti jsou. Žádného Hrušku jsem k tomu nepotřebovala.

 
Jagea
Jagea - 2.8.2014 9:31

Do křupava upečená drůbeží kůžička přece je něco úplně jiného než smažená kůrčička trojobalu smajlik - 58

 
Hanča
Hanča - 1.8.2014 21:58

já mám oblíbené koblihy a co se týká zmiňovaných kůžiček, tak někdy dělám "KFC kostky", nakrájím prsa na kostky a naložím přes noc, druhý den obalím jako řízek a smažím, no a já mám nejraději právě tu smaženou kůžičku

 

Zvolte stranu: 1-15 | 16-30 | 31-45 | 46-60 | 61-75 | 76-82
Sponzori

Prohledej


Výherci v soutěžích

Soutěže na Soutez.cz

    Anketa

    Covid

    Prodělali/y jste v uplynulém roce Covid?

    Celkem hlasovalo 77200.
    Archiv anket.