Reklama: Základem každé pracovny jsou kvalitní kancelářské židle . Na Hawaj.cz si vyberete tu pravou přesně podle vašeho stylu.  

Buritto s Jihočeským žervé, fazolemi, hovězím ragú, avokádem a koriandrem

Buritto s Jihočeským žervé, fazolemi, hovězím ragú, avokádem a koriandrem

Mexická klasika s Jihočeským žervé od Madety. V tomto jednoduchém receptu nechybí kvalitní hovězí maso, mexické fazole nebo avokádo. Šmrnc mu dáte kořením Fajitas a koriandrem. Zarolujte si dnešní dokonalý oběd...

pošlete nám recept

Láďa Hruška a jeho „kůžičky“. Inspiruje vás?

Láďa Hruška a jeho „kůžičky“. Inspiruje vás?

Z řadového redaktora Televizních novin se stal takřka fenoménem. A to díky vaření a receptům, které mu posílají diváci a on podle nich před kamerou vaří. Docela by mne zajímalo, jak se na něj, respektive na jeho kulinářské výtvory díváte.

V mém nejbližším okolí si totiž připadám skoro jako černá ovce. Když nahodím řeč na Láďu Hrušku, okamžitě se protistrana začne vůči němu vyhraňovat s tím, že vařit takové prasárny a ještě to propagovat v televizi, by mělo být trestné. A každý hned připomene ony obligátní kuřecí kůžičky (kuřecí kůže naplněné klasickou nádivkou, zabalené a upečené dokřupava). Skoro se až stydím přiznat, že mne jeho recepty často inspirují a několik pokrmů jsem již podle nich uvařila. A vždy se setkaly s úspěchem.

Pravda, na kůžičky jsem ještě odvahu nenašla, ale takové domácí loupáky už doma děláme pravidelně. Teď jsem vyzkoušela ruskou zmrzlinu a taky nám chutnala. Nutela se nám nepovedla, ale to jen kvůli tomu, že jsem poněkud „přepražila“ lískové oříšky, takže byla nahořklá. A tak bych mohla pokračovat. Zkrátka – recepty Ládi Hrušky mi celkově vzato tak příšerné nepřijdou a někdy mám pocit, že ti, kteří ho kritizují a vysmívají se mu, od něj nikdy nic nezkusili.

Jaký postoj k němu máte vy? Zkusily jste podle jeho receptů někdy něco uvařit? A chutnalo vám to? Nebo vám styl vaření, který propaguje, nevyhovuje a nikdy byste se k jeho receptům „nesnížily“?

Blanka


1.8.2014   Rubrika: Život a vztahy   |   Komentářů 82   |   Vytisknout

Hodnocení článku: 2,8/5   Oznámkovat (hodnocení jako ve škole): 1   2   3   4   5  

 

Diskuse ke článku - Láďa Hruška a jeho „kůžičky“. Inspiruje vás?

Tato diskuse je otevřena jen pro přihlášené uživatelky.
Zvolte stranu: 1-15 | 16-30 | 31-45 | 46-60 | 61-75 | 76-82
Ivi
Ivi - 1.8.2014 19:55

sharon: Jako vtip dobrý, ale to bych zrovna nemusela! smajlik - 68

 
sharon
sharon - 1.8.2014 18:54

mořské plody podle Ládi Hrušky......obrázek - 6hruska(1).jpg

 
sharon
sharon - 1.8.2014 17:34

mě osobně jsou šumafuk všichni televizní kuchtíci , jeden je sympatičtější a druhý méně já si stejně vařím podle sebe a co máme my rádi....ale K Hruškovi , myslím že byl užitečnější když dělal inspektora.....smajlik - 26

 
Anahir
Anahir - 1.8.2014 16:30

1234-5: já jsem zas na palici z těch jeho stejků co jsou uvnitř syrový.
Chápu, že to někdo má rád, už jsem taky byla na různých grilovačkách, nějak se nad tím nepozatavuju, že to někdo jí, ale já vždycky dřív žádala, aby mi ty plátky dopekli, jinak mi to prostě nechutnalo.

A stejně je nejlepší, když se točí smajlik - 79 a sem tam si odkrojímsmajlik - 64

 
Bellana
Bellana - 1.8.2014 16:18

1234-5: Ten chlap je mi odporný, ale přinutila jsem se dívat na jeden jeho pořad, kde na grilu připravoval jídlo pro řemeslníky nebo hasiče, už si nevzpomínám pro koho. Když po devátě prohlásil že to, co připravuje, je žrádlo, vypnula jsem to. Na stará kolena nezačnu ani žrát ani konzumovat žrádlo. I nadále si myslím, že je ten člověk nechutný, i kdyby měl pět michelinských hvězd, což nemá. Řekla bych, že ani jednu.

 
1234-5
1234-5 - 1.8.2014 16:02

hmmmm ..... když vaří šéf na grilu, jdu do kolen ... tak spálený kuřecí a jiné bych teda jedla jen s riskem žlučníkového záchvatu ...smajlik - 68smajlik - 68smajlik - 68smajlik - 68

 
1234-5
1234-5 - 1.8.2014 15:58

Nevím jak to kdo tu hodnotí, ale Hruška uvádí i recepty, které znám odsud ... zrovna ty koláčky Apetito, hrníčkový knedle z mikrovlnky a i ty kritizovaný crosanty, když se nechce s tím poctivě patlat a dokonce i ten "okatý chleba" pod jiným názvem ... tu roládu v té formě taky znám odtud ... i tu majonézu z mléka .... njn ... jsme různé ...

 
Anahir
Anahir - 1.8.2014 15:26

Myslím, že Blanka chtěla říct, že se setkává s tím, že co je od Hrušky. je automaticky bléééé.
Taky bych samozřejmě nedělala z mozarely korbáčik, poněvadž ani jedno nejím, protože mi to nechutná.
a stejně tak když jsem viděla jak dělal míchaná vejce Polraich, nikdy bych si to tak neudělala, protože polotekutou vejcovinu nemůžu ani cejtit. A stejně tak recepty, kde se nachází vejce natvrdo (na měkko a jiné další úpravy, kdy výsledkem je celé upravené vejce) protože vejcová chuť je pro mne úděsné mučení. Bohužel.
Ale to neznamená, že všechny recepty od Polraicha jsou špatné. A stejně tak od Hrušky. Něco bych nechtěla ani ochutnat, s něčím by se mi nechtělo dělat, něco se mi zdá podezřelé ať od jednoho nebo od druhého a něco je dobré.
Máme možnost volby.
Ale říct podle několika jídel že komplet všechno je hnusné se mi zdá dost krátkozraké. Nikdo nikoho přece nenutí aby to jedl nebo vařil.
smajlik - 26

 
orinka
orinka - 1.8.2014 15:18

YXH: a navíc to vypadá na talíři efektně! Na kolečka pokrájený, dá se z něj dělat i studená mísa. Hlavní slovo má stejně náplň uvnitř, na té se má kuchař vypůsobit a kůže je prostě jen obal, který po nakrájení na plátky stejně není skoro poznat. Ukusovat z něj vcelku nikdo určitě nebudesmajlik - 68

 
Anahir
Anahir - 1.8.2014 15:13

Piafka: jasně. je to o tom, že si každý vybere prostě jen to, co je pro něj dobré.

 
tornado-lou
tornado-lou - 1.8.2014 14:27

Bellana: mě jen uniká, jaký má smysl tvářit se, že mozzarela je korbačik. podle mě k tomu není důvod, ale když někdo chce, tak prosím.

 
YXH
YXH - 1.8.2014 14:23

orinka: nojo, ja bych to mohla udelat s krutim a mozna i ten husi by sel, zeptam se farmaru, jestli muzou nechat celej az priste privezou. Diky za napad smajlik - 75 Teda znam i par husi kterych krk by se dal naplnit, ale pak by v praci asi vypadaly blbe vid?smajlik - 68smajlik - 68

 
orinka
orinka - 1.8.2014 14:16

tornado-lou: ten guláš mi taky nechutnal, dělala jsem jenom jednou a pokorně se vrátila ke klasice. Guláš je jídlo, které stejně moc práce nedá, je to eintopf.

 
Bellana
Bellana - 1.8.2014 13:51

tornado-lou: Sýr můžeš jíst vcelku, na plátky, strouhaný, některé druhy se hodí i do teplé kuchyně. Proč tedy nezkusit změnit tvar mozzarely na nitkovitý, když je někomu příjemné mlsat právě tvar nití? Já bych se s tím nepatlala, jsou ale lidé, kteří rádi tráví svůj volný čas v kuchyni.

 
tornado-lou
tornado-lou - 1.8.2014 13:42

tak sem si to našla a pustila. na domácí lučině ani na domacim jogurtu není nic špatnýho. ale ani nijak objevnýho. ale proč smažit tlačenku? a proč vyrábět z mozzarely "korbačiky"? tomu nerozumim.to tu mozzarelu přece mužu sníst rovnou, ne?
guláš z masoxu a solamylu teda rozhodně NE.

 

Zvolte stranu: 1-15 | 16-30 | 31-45 | 46-60 | 61-75 | 76-82
Sponzori

Prohledej


Výherci v soutěžích

Soutěže na Soutez.cz

    Anketa

    Covid

    Prodělali/y jste v uplynulém roce Covid?

    Celkem hlasovalo 77201.
    Archiv anket.