Reklama: Základem každé pracovny jsou kvalitní kancelářské židle . Na Hawaj.cz si vyberete tu pravou přesně podle vašeho stylu.  

Buritto s Jihočeským žervé, fazolemi, hovězím ragú, avokádem a koriandrem

Buritto s Jihočeským žervé, fazolemi, hovězím ragú, avokádem a koriandrem

Mexická klasika s Jihočeským žervé od Madety. V tomto jednoduchém receptu nechybí kvalitní hovězí maso, mexické fazole nebo avokádo. Šmrnc mu dáte kořením Fajitas a koriandrem. Zarolujte si dnešní dokonalý oběd...

pošlete nám recept

Láďa Hruška a jeho „kůžičky“. Inspiruje vás?

Láďa Hruška a jeho „kůžičky“. Inspiruje vás?

Z řadového redaktora Televizních novin se stal takřka fenoménem. A to díky vaření a receptům, které mu posílají diváci a on podle nich před kamerou vaří. Docela by mne zajímalo, jak se na něj, respektive na jeho kulinářské výtvory díváte.

V mém nejbližším okolí si totiž připadám skoro jako černá ovce. Když nahodím řeč na Láďu Hrušku, okamžitě se protistrana začne vůči němu vyhraňovat s tím, že vařit takové prasárny a ještě to propagovat v televizi, by mělo být trestné. A každý hned připomene ony obligátní kuřecí kůžičky (kuřecí kůže naplněné klasickou nádivkou, zabalené a upečené dokřupava). Skoro se až stydím přiznat, že mne jeho recepty často inspirují a několik pokrmů jsem již podle nich uvařila. A vždy se setkaly s úspěchem.

Pravda, na kůžičky jsem ještě odvahu nenašla, ale takové domácí loupáky už doma děláme pravidelně. Teď jsem vyzkoušela ruskou zmrzlinu a taky nám chutnala. Nutela se nám nepovedla, ale to jen kvůli tomu, že jsem poněkud „přepražila“ lískové oříšky, takže byla nahořklá. A tak bych mohla pokračovat. Zkrátka – recepty Ládi Hrušky mi celkově vzato tak příšerné nepřijdou a někdy mám pocit, že ti, kteří ho kritizují a vysmívají se mu, od něj nikdy nic nezkusili.

Jaký postoj k němu máte vy? Zkusily jste podle jeho receptů někdy něco uvařit? A chutnalo vám to? Nebo vám styl vaření, který propaguje, nevyhovuje a nikdy byste se k jeho receptům „nesnížily“?

Blanka


1.8.2014   Rubrika: Život a vztahy   |   Komentářů 82   |   Vytisknout

Hodnocení článku: 2,8/5   Oznámkovat (hodnocení jako ve škole): 1   2   3   4   5  

 

Diskuse ke článku - Láďa Hruška a jeho „kůžičky“. Inspiruje vás?

Tato diskuse je otevřena jen pro přihlášené uživatelky.
Zvolte stranu: 1-15 | 16-30 | 31-45 | 46-60 | 61-75 | 76-82
kubikm
kubikm - 1.8.2014 13:40

u nás je spešl obchod jen s kuřaty a tam mají i skelety, a právě prodávají na váhu i ty kůžičky...nejsou ze stehen, ale právě z prsou, která prodávají bez ...
lidi je tady kupují pro psy, stejně jako ty skelety....

 
Piafka
Piafka - 1.8.2014 13:35

orinka: tak mít kuchařskou knihu, kde je recept na smaženou tlačenku nebo smažený sýr z mikrovlnky či bramborák z chleba, asi nebudu autorovi důvěřovat, že je to člověk úplně na svém místě...

 
orinka
orinka - 1.8.2014 13:35

Haninka: já třeba tam ani nedávám šlehačku, klidně stačí zakysanka z malého kelímku.

 
Jarča*
Jarča* - 1.8.2014 13:27

Bellana: s tou kamarádkou jsi mě pobavilasmajlik - 68
Já to mám vlastně taky tak, že pořady o vaření nesleduju, protože mě to nebaví. Tak vlastně ani nevím, co vaří Babica, co Ital a co kluci v akci. Stačí mi, když musím vařit sama, a neláká mě ještě trávit čas koukáním na to, jak vaří někdo jinej. Maximálně jsem občas sledovala Prostřeno, ale tam je to spíš o těch lidech.

 
orinka
orinka - 1.8.2014 13:23

Piafka: tomu moc nerozumím.smajlik - 26 Vždyť ten Hruška o sobě netvrdí, že je bůhvíjaký umělec? Prostě jen ukazuje recepty, co dostal, a lidi si vyberou sami. Když mám kuchařskou knihu, taky z ní nevařím všecko od A-Zsmajlik - 68

 
Piafka
Piafka - 1.8.2014 13:17

Anahir: máš pravdu, ale lze to i otočit: jen proto, že to vařil Hruška v televizi, nezačnu smažit tlačenku ani kupovat kuřecí kůže smajlik - 26...

 
Bellana
Bellana - 1.8.2014 12:53

Denrepa: Hrušku neznám, na Novu občas koukám, ale jejich zprávy jsem neviděla několik let. Nevím, co dělal z kůží. Vzpomínám si, že jsem kdysi četla článek, snad ve Vlastě, jak zužitkovat husu. Jeden z receptů byla plněná kůže z krku. My, co máme rádi jitrnice a jelita, se nad tím moc nepohoršujemesmajlik - 2. Babicu jsem taky nesledovala. Vlastně nekoukám na žádné pořady o vaření, je to nuda. Jenže když oblíbená "vtipná" poznámka jeho odpůrců je:"Když nemáte limetku, dejte citron.", pak nechápu, co je na něm špatného. To jako dané jídlo nemám vařit nebo mám objet obchody v okolí, dokud nenajdu limetku, protože s citronem to není to ono? Bohudík nemám tak jemný jazyk a vždycky jsem měnila různé přísady do jídla podle dostupnosti. Je ale pravda, že svým jídlům nedávám jména z kuchyní jiných národů. Prostě vařím podle své chuti. V obecnosti mi někteří lidé připadají docela zábavní. Měla jsem kamarádku, která do všeho cpala Vegetu, ale jen tu pravou, jugoslávskou, jiná jí do kuchyně nesmělasmajlik - 16. Pak zase měla jiné období, kdy jedla jen sójové maso (plné glutamátů, protože to máčela ve vývarech z kostek), a teď je pro změnu veganka. No, a já celý život nepoužívám ani Vegetu, ani bujóny v kostce a rozhodně nejsem veganka. Holt jsem pořád mimo hlavní proud. Ba ani teplé večeře sestávající ze špaget, kečupu a sýra jsem svým ubohým dětem nevařila, ani hranolky jsem jim doma nedopřála. Pořád jsem odmítala sledovat trendy a vařila jsem ze základních surovin nebo vůbec.

 
Ivi
Ivi - 1.8.2014 12:43

Haninka: Tak z té půlky udělej malou šlehačkovou buchtu a máš snídani. smajlik - 58smajlik - 68

 
Haninka
Haninka - 1.8.2014 12:13

orinka: to mi zase zbyde půl šlehajdy smajlik - 64

 
orinka
orinka - 1.8.2014 12:07

Haninka: však to nemusíš dělat z celé dávky, ale třeba o polovinu všechno pokrátit, a máš jí tak akorát.smajlik - 58

 
mariena
mariena - 1.8.2014 11:54

Denrepa: Hruška není kuchař,který si vymýšlí jídla.Jen vyzkouší to,co mu pošlou za recepty diváci.A mezi lidmi je hodně "zajímavých " jídel.Ovšem je dost zavádějící když se řekne :z chlebových kůrek.Většinou se tím myslí chleba toustový a to je o něčem jiném.Každopádně si každý může vybrat.Moje babička,letos by jí bylo 105 let,v mládí sloužila v Praze u "doktorů" Pan doktor měl nejradši,když se vařila slepice,ty nožky i s pařátkama.A to se musely vyprat střívka,namotat na ty pařátky a tak uvařit.Pan doktor si potom užíval.Babička vyprávěla,že se na to nemohla dívat a vždycky musela odejít.Mě bylo blivno,jen o tom povídala.smajlik - 58

 
Haninka
Haninka - 1.8.2014 11:21

Anahir: mě zrovna ta "Lučina" chutnala, ale je toho moc, takže jsem jí dělala jenom jednou - když bych normální lučiny koupila hodně, protože z ní dělám česnekovou pomazánku na jednohubky s pomerančem.

 
Denrepa
Denrepa - 1.8.2014 11:08

Dlouho jsem si myslela, že nic horšího než Babica nemůže být, ale ejhle, zase jsem se spletla smajlik - 42.
OK, ne nechci se do něj navážet, protože ho vlastně skoro neznám. Zaregistrovala jsem ho přesně v té době, kdy předváděl ty kůžičky, eidam v hrnku a ještě něco mě ohromilo, už nevím co to bylo, ale udělalo se mi z těch věcí fakt špatně. Takže jsem to přestala sledovat a nemám ponětí, jestli to byl jen tehdejší úlet a dneska vaří dobře nebo ne.Pro mě to ale znamenalo stopku nafurt. Jak říká klasik - "Jednou jsem přeříznul fibularis, a pak už se to se mnou táhlo..." smajlik - 42

Ale všeobecně vzato - pracuju na živnostňák, a podle počtu zakázek se taky odvíjí moje životní úroveň. Jednou jsem v pohodě, druhej měsíc vybírám kontejnery, a tyhle vlny mám pořád. Nahoře-dole. Takže vím, co je to jíst levně. Ale podle mě to pořád neznamená jíst hnusy. Nakonec naše babi a prababi taky vařily kolikrát skoro z ničeho, ale nebylo to špatný jídlo. Brambory na loupačku, se zelím jsou podle mého lepší, než nějakej instantní hnus z prášku nebo polévka z kečupu, "pizza" z chlebových kůrek a odpadků posypaná glutamátovým kořením. Těstoviny si radši koupím dražší ze semoliny, než ty úplně laciné, které se rozvaří pomalu na kaši, a sice mě hutně zaplácnou na okamžik, ale mám po nich dřív hlad, kdežto ty dražší mě zasytí na delší dobu. A podobně. Možná by nebylo špatný tady zkusit udělat nějakou "kuchařku" na levná a aspoň přiměřeně zdravá jídla? smajlik - 2

 
Linda
Linda - 1.8.2014 10:42

Tak jsem se pozeptala strycka Googla, abych vedela vo co go smajlik - 16.... gulas vypada zajimave, vareni pro me - vsechno hodit do jednoho kastrolu a at se to stara samo o sebe, ty dva masoxy me v tom trosku vadi, ale nakonec nikdo me nenuti je do toho davat. A jinak nektere recepty zajimave a nektere, slusne receno, podivne, ale opet nikdo me do nich nenuti, pokud nekoho zaujaly at je vyzkousi ....takze kdyz to shrnu nenadchlo ale ani neodpudilo

 
Anahir
Anahir - 1.8.2014 10:30

A když čtu, od Almegy o lívanečcích z banánu, cítím se ochuzena a jdu si je najítsmajlik - 64

 

Zvolte stranu: 1-15 | 16-30 | 31-45 | 46-60 | 61-75 | 76-82
Sponzori

Prohledej


Výherci v soutěžích

Soutěže na Soutez.cz

    Anketa

    Covid

    Prodělali/y jste v uplynulém roce Covid?

    Celkem hlasovalo 77201.
    Archiv anket.