Reklama: Základem každé pracovny jsou kvalitní kancelářské židle . Na Hawaj.cz si vyberete tu pravou přesně podle vašeho stylu.  

Buritto s Jihočeským žervé, fazolemi, hovězím ragú, avokádem a koriandrem

Buritto s Jihočeským žervé, fazolemi, hovězím ragú, avokádem a koriandrem

Mexická klasika s Jihočeským žervé od Madety. V tomto jednoduchém receptu nechybí kvalitní hovězí maso, mexické fazole nebo avokádo. Šmrnc mu dáte kořením Fajitas a koriandrem. Zarolujte si dnešní dokonalý oběd...

pošlete nám recept

Láďa Hruška a jeho „kůžičky“. Inspiruje vás?

Láďa Hruška a jeho „kůžičky“. Inspiruje vás?

Z řadového redaktora Televizních novin se stal takřka fenoménem. A to díky vaření a receptům, které mu posílají diváci a on podle nich před kamerou vaří. Docela by mne zajímalo, jak se na něj, respektive na jeho kulinářské výtvory díváte.

V mém nejbližším okolí si totiž připadám skoro jako černá ovce. Když nahodím řeč na Láďu Hrušku, okamžitě se protistrana začne vůči němu vyhraňovat s tím, že vařit takové prasárny a ještě to propagovat v televizi, by mělo být trestné. A každý hned připomene ony obligátní kuřecí kůžičky (kuřecí kůže naplněné klasickou nádivkou, zabalené a upečené dokřupava). Skoro se až stydím přiznat, že mne jeho recepty často inspirují a několik pokrmů jsem již podle nich uvařila. A vždy se setkaly s úspěchem.

Pravda, na kůžičky jsem ještě odvahu nenašla, ale takové domácí loupáky už doma děláme pravidelně. Teď jsem vyzkoušela ruskou zmrzlinu a taky nám chutnala. Nutela se nám nepovedla, ale to jen kvůli tomu, že jsem poněkud „přepražila“ lískové oříšky, takže byla nahořklá. A tak bych mohla pokračovat. Zkrátka – recepty Ládi Hrušky mi celkově vzato tak příšerné nepřijdou a někdy mám pocit, že ti, kteří ho kritizují a vysmívají se mu, od něj nikdy nic nezkusili.

Jaký postoj k němu máte vy? Zkusily jste podle jeho receptů někdy něco uvařit? A chutnalo vám to? Nebo vám styl vaření, který propaguje, nevyhovuje a nikdy byste se k jeho receptům „nesnížily“?

Blanka


1.8.2014   Rubrika: Život a vztahy   |   Komentářů 82   |   Vytisknout

Hodnocení článku: 2,8/5   Oznámkovat (hodnocení jako ve škole): 1   2   3   4   5  

 

Diskuse ke článku - Láďa Hruška a jeho „kůžičky“. Inspiruje vás?

Tato diskuse je otevřena jen pro přihlášené uživatelky.
Zvolte stranu: 1-15 | 16-30 | 31-45 | 46-60 | 61-75 | 76-82
Anahir
Anahir - 1.8.2014 10:26

Hrušku jsem neznala, protože na Novu téměř nekoukám, až tady se o něm holky zmínili, tak jsem pár videí viděla. Myslím, že je to ten samý pán, co udělal reportáž o tom, jak padá namazaný chleba (co si o tom myslím není podstatné).
Celý ten člověk, jeho projev a obvzláště tón hlasu - je mi neskutečně protivný. Ale to ber jako můj osobní pohled, já taky nejsem žádná hvězda a taky jsem zcela jistě některým lidem protivná jen co se na mne podívají.
A Nova má prostě nějaký styl, kerým se prezentuje a on do toho musí zapadat. Ne každému novácký styl vyhovuje. Mě třeba ne, ale respektuju, že někomu ano a není to nic špatného.
Na pár receptů jsem se podívala a nevidím na nich nic špatného. Co je jedovatého na tvarohu smetaně a soli? Výrobky z mouky, droždí a mlíka jíme téměř všichni denně. Kůži z kuřete jí téměř každý a jen proto že není na mase a je od Hrušky je to fuj?
Není to spíše neschopnost oprostit se od toho co jíme pořád, ale jen to má jinou podobu? Kůži na kuřeti snědí bez keců, ale stejnou kůži, stejně upečenou, ale naplněnou nádivkou, kterou taky jindy upečenou s kuřetem (a kůží) snědí, tak najednou ne?Nebude to taky tím, že je to prostě z Novy a od Hrušky a proto je to automaticky hnusné? Přečetla jsem si pár názorů pod videem na Lučinu. Někdo tam napsal, že takové sra*ky by nežral. Proč? co je na tvarohu a smetaně zlého, sra*koidního, jedovatého? Prostě je to od Hrušky, to je celý problém.
Je celkem možné, že kdybys jim dala na ochutnání něco, co je z Hruškových receptů, ale zatloukla to, že je to od něj, chutnalo by jim to.
Protože nemám ráda novácký styl a Hrušku neznamená, že jeho recepty jsou špatné. Vybrala jsem z toho co jsem viděla, to dobré pro mě a jeho recepty neodsuzuju, ale považuju za užitečné.

 
Almega
Almega - 1.8.2014 10:03

Na Novu se občas podívám,tak někdy shlédnu i Hrušku....Zkusila jsem udělat podle něj lívanečky z banánu a vejce a bylo to dobré,mě by to takhle nenapadlo.Ty zmiňované kůže z kuřete bych si klidně udělala,ale nikdy jsem to v obchodě neviděla.Naše rodina je kromě mě vegetariánská,tak těžko půjdu do jídel z masa,já bych to sama nesnědla.To,že je to ve zprávách mi nevadí,jsou tam kolikrát takové voloviny,že proti tomu vaření je nic.

 
dadka
dadka - 1.8.2014 10:02

Haninka:
Přesně taqk! Nemyslím si, že je pořad pouze o šetření...jde o to, vyzkoušet nové recepty nebo postupy. Taky nemám ráda náhražky a nepoužívám je, ale zrovna ten guláš je o novém postupu vaření.
A ty již zmiňované kuřecí kůžičky? Mám je z celého kuřete nejraději.

 
dadka
dadka - 1.8.2014 9:54

Na Láďu Hrušku se pravidelně dívám. Já jsem zatím vyzkoušela pouze čokoládový pribináček nebo Termix kvůli malým vnukům a manžela a dopadl výborně. Přidáním čokoládového pudinku a kakaa do zvarohu se to celé zjemní a chutná to výborně, třeba i do palačinek.Manžel zkusil uvařit jeho guláš a od té doby jiný neděláme. Sice z hovězího masa, ale jinak je postup stejný. Tak výborný guláš jsem ještě nejedla, opravdu.
Nevidím nic špatného na jeho receptech, některé jsou pravda trošku divoké, třeba ty divné jahodové knedlíky, ale v podstatě proti jeho receptům nic nemám. Teď zkusím jeho kuřecí bábovku a knedlík v bábovce.
Co se týká kuřecích kůžiček, nevidím na nich nic špatného. Můj kamarád, když vykostí kuře, tak mu stáhne kůži a taky ji naplní nádivkou. Je to moc dobré.
Láďovi Hruškovi fandím.

 
mariena
mariena - 1.8.2014 9:37

Já pár receptů vyzkoušela a byla jsem nadšena,třeba semlbábu,pečte ji pro jednoho člověka,udělala jsem si ji podle Hrušky ze čtyř krajíčků toustového chleba a měla jsem "vánoce"Jak se k receptům občas dostanu,tak na nich nevidím nic náhražkového,normální ,kvalitní suroviny,jen název je někdy zavádějící např. croissant.No a co,když člověk pospíchá,uplácá kde co a tyto recepty jsou vyzkoušené.Možná by se lidi divili,co se doma vaří,když je fofr a loktem do kapsy.Já jednou zažila u známých šok s chlebovou polévkou,u nich lahůdka,já se málem osypala.Jedla jsem jednou v Třeboni na dovolené rybí škvarky,olizovala jsem se až za ušima,potom jsem se dozvěděla,že byly z rybí kůže.Myslím,že je to dobrý pořad,vždyť podle něj nikdo vařit nemusí.

 
Verera
Verera - 1.8.2014 9:36

Žádný pořad není pro všechny, pokud si najde dostatek lidí, které to zajímá, proč ne. Vařit draze není žádné umění. Viděla jsem to jen párkrát, občas mě zarazila nějaká náhražka, ale některé recepty nevypadají špatně.

A ty kůžičky mě vyloženě zaujaly. Na kuřeti je miluju, takže plněné můžou být taky dobré. Ne, že bych je stahovala z kuřete před pečením, ale občas nakoupíme levná kuřata do zásoby, doma naporcujeme, stehna, prsíčka, kostru na polívku... z toho se klidně dají kůže využít na závitky.

Nebo prodávají kuřecí kostry s kůží, takže z té udělat závitky, ze zbytku polívku.

 
evropka
evropka - 1.8.2014 9:15

neurazil ani neohromilobrázek - 44_1_(5).gif

 
tornado-lou
tornado-lou - 1.8.2014 8:41

Spis si rikam, jestli ma podobny porad prostor u zpravodajstvi.

 
tornado-lou
tornado-lou - 1.8.2014 8:37

Nevim o co jdesmajlik - 26 ale nemyslim, ze jde o neco, co by se me libilo

 
Ivi
Ivi - 1.8.2014 8:26

Láďu Hrušku nesleduji, neb nemáme TV, ale myslím, že i recepty, které uvádí ve známost mají své místo. Ne každý si může dovolit koupit brazilský roštěnec, mladé kuřátko z údolí Loiry a podobné věci. A jíst se chce i lidem, kteří např. přišli o práci a musí obracet každou korunu. Něco málo z jeho receptů jsem našla různě po internetu a podle reakcí lidí jsou vesměs dost populární. Nakonec vždycky se našly recepty, které se snažily za málo pořídit hodně. Např. i dnes populární Joza Břízová a její kuchařka Vaříme zdravě, chutně a hospodárně nebo různé sešitové Rychlé a levné večeře a pod. Proč to odsuzovat? Však nikdo nikoho nenutí to zkoušet. A na druhou stranu člověk nikdy neví, jestli se mu někdy v budoucnu takové recepty nebudou hodit. Nikdo nemáme nic jistého a to, že zrovna teď si můžu dovolit nešetřit na jídle neznamená, že za nějaký čas nebudu mít hlad.

 
inini
inini - 1.8.2014 8:16

Láďa je komik!!! Ale je pravda, že inspiruje. Já osobně považuji jeho džem z rajčat za genniální. Proč? vysvětlím:
Rajčata v sobě nemají cukr jako všechno ovoce, ze kterého se dělá džem smajlik - 36 A pokud místo cukru použiju stévii, mám naprosto úžasný džem pro DIABETIKY.
Letos si ho nadělám plnou spíž a nebudu v zimě koukat, jak si rodina pochutnává na vánočním pečivu či palačinkách smajlik - 68 Ať žije Láďa Hruška!!!! smajlik - 94

 
Haninka
Haninka - 1.8.2014 8:07

Perlla: ten pořad přece není jen o šetření, to je - podle mě - i o vyzkoušení nových, vyzkoušených receptů.

 
Haninka
Haninka - 1.8.2014 8:04

Moc často ho nesleduju, ale myslím, že se nedá vyloženě říct, že všechno jsou jen náhražky nebo nepoctivé, zkoušela jsem třeba lučinu - jogurty, šlehačka, trocha soli - co je na tom špatného? Ještě jsem zkoušela i pudinkové šneky z kynutého těsta, na můj vkus hodně těsta, málo pudinku, ale nic špatného v tom taky nebylo, výroba taveňáku mě vyloženě nenadchla, to jsem ale dělala podle receptu tady na vaření - pořád jsem v ní cítila tu sodu. Zkrátka si myslím, že ho nelze šmahem odsoudit jako nepoctivé, náhražkové, je to jak co.

 
Perlla
Perlla - 1.8.2014 7:20

za mě ne.....když už něco dělám tak poctivě i když to třeba něco stojí
na jídle naštěstí až tak šetřit nemusím

 
HelenaPa
HelenaPa - 1.8.2014 7:12

Moje maminka ho miluje, zkouší kde co z toho, co ukazoval. Mě to nezaujalo. Zkusila jsem asi 3 věci, které mi přišly "použitelné", ale bylo z toho po chuti cítit, že je to náhražka. Například nugátové croissanty z listového těsta. S croissantem to nemělo nic společného. Prostě to byl rohlíček plněný čtverečkem čokolády. Tak nevím, proč ten croissant neměli aspoň v uvozovkách. Loupáky od něj nám taky nechutnaly. No a maminka mi cpala "výborné koláčky, ani nebudeš věřit, co v nich je...". Nejen že mi to nechutnalo, ale byla jsem naštvaná, že to cpala dětem, když to bylo dělané z taveňáku, který dětem nedávám (je vysloveně nezdravý kvůli tavicím solím).
Takže za mě - pan Hruška je momentálně moderní postavička, ale jeho recepty nejsou nic pro mě.

 

Zvolte stranu: 1-15 | 16-30 | 31-45 | 46-60 | 61-75 | 76-82
Sponzori

Prohledej


Výherci v soutěžích

Soutěže na Soutez.cz

    Anketa

    Covid

    Prodělali/y jste v uplynulém roce Covid?

    Celkem hlasovalo 77201.
    Archiv anket.