Reklama: Základem každé pracovny jsou kvalitní kancelářské židle . Na Hawaj.cz si vyberete tu pravou přesně podle vašeho stylu.  

Buritto s Jihočeským žervé, fazolemi, hovězím ragú, avokádem a koriandrem

Buritto s Jihočeským žervé, fazolemi, hovězím ragú, avokádem a koriandrem

Mexická klasika s Jihočeským žervé od Madety. V tomto jednoduchém receptu nechybí kvalitní hovězí maso, mexické fazole nebo avokádo. Šmrnc mu dáte kořením Fajitas a koriandrem. Zarolujte si dnešní dokonalý oběd...

pošlete nám recept

Láďa Hruška a jeho „kůžičky“. Inspiruje vás?

Láďa Hruška a jeho „kůžičky“. Inspiruje vás?

Z řadového redaktora Televizních novin se stal takřka fenoménem. A to díky vaření a receptům, které mu posílají diváci a on podle nich před kamerou vaří. Docela by mne zajímalo, jak se na něj, respektive na jeho kulinářské výtvory díváte.

V mém nejbližším okolí si totiž připadám skoro jako černá ovce. Když nahodím řeč na Láďu Hrušku, okamžitě se protistrana začne vůči němu vyhraňovat s tím, že vařit takové prasárny a ještě to propagovat v televizi, by mělo být trestné. A každý hned připomene ony obligátní kuřecí kůžičky (kuřecí kůže naplněné klasickou nádivkou, zabalené a upečené dokřupava). Skoro se až stydím přiznat, že mne jeho recepty často inspirují a několik pokrmů jsem již podle nich uvařila. A vždy se setkaly s úspěchem.

Pravda, na kůžičky jsem ještě odvahu nenašla, ale takové domácí loupáky už doma děláme pravidelně. Teď jsem vyzkoušela ruskou zmrzlinu a taky nám chutnala. Nutela se nám nepovedla, ale to jen kvůli tomu, že jsem poněkud „přepražila“ lískové oříšky, takže byla nahořklá. A tak bych mohla pokračovat. Zkrátka – recepty Ládi Hrušky mi celkově vzato tak příšerné nepřijdou a někdy mám pocit, že ti, kteří ho kritizují a vysmívají se mu, od něj nikdy nic nezkusili.

Jaký postoj k němu máte vy? Zkusily jste podle jeho receptů někdy něco uvařit? A chutnalo vám to? Nebo vám styl vaření, který propaguje, nevyhovuje a nikdy byste se k jeho receptům „nesnížily“?

Blanka


1.8.2014   Rubrika: Život a vztahy   |   Komentářů 82   |   Vytisknout

Hodnocení článku: 2,8/5   Oznámkovat (hodnocení jako ve škole): 1   2   3   4   5  

 

Diskuse ke článku - Láďa Hruška a jeho „kůžičky“. Inspiruje vás?

Tato diskuse je otevřena jen pro přihlášené uživatelky.
Zvolte stranu: 1-15 | 16-30 | 31-45 | 46-60 | 61-75 | 76-82
Jarča*
Jarča* - 1.8.2014 6:52

Mě Láďa Hruška neinspiruje, protože na zprávy na Nově nekoukáme. Viděla jsem ho snad jednou, a to ještě náhodou. Ale podle toho, co občas slyším od ženských v práci, docela se jim to jeho vaření líbí.
Kůžičky v takovéto úpravě bych ochutnala klidně, ale jednak by se mi nechtělo se s tím patlat, a jednak by mi pak chyběly na tom kuřetismajlik - 68

 
orinka
orinka - 1.8.2014 6:34

Milajska: plněný husí či kachní krk je vyhlášená delikatesa! A jak se dělá? Stáhne se KŮŽE z krku, sešije do tvaru roury a nacpe se nádivkou. I ten poslední otvor se pak zašije. Upeče se to do zlatova a podává krájené na kolečka. Třeba ke špenátu nebo i postudenu s pečivem a zeleninou.

 
Milajska
Milajska - 1.8.2014 6:18

Jako chlapa pana Hrušku vůbec nemusím, s kloboukem vypadá příšerně...Druhá věc je to, co prezentuje. TV ví moc dobře, jak zvýšit sledovanost, vařit a doporučovat levná jídla "pro lidi" vždycky zabere.
Beru to jako marketingový tah, který může někoho inspirovat a pokud mu recepty posílají lidé, kteří je mají vyzkoušené a mají je rádi, tak proč ne...

A co se týče kůžičky - na kuřeti je to to nejlepší smajlik - 5 .

 
orinka
orinka - 1.8.2014 5:56

Nic špatného na tom není. Vždyť on ty recepty nevymýšlí, posílají mu je diváci (i já poslala recept na tavený sýr, např.). A co je na kůžičkách tak hrozného? S nádivkou je to prima jídlo. Kuře se obvykle peče i s kůží a málokdo ji seškrabe a vyhodí. Naopak je o ni velký zájem, protože krásně křupe. Včerejší recept skládané prsní kuřecí řízky do bábovky mě dokonce hodně zaujal. Něco takového už jsem dělala, ale on to měl lepší. Myslím, že hodně profi kuchařů má na něj vztek, protože opravdu ukázal, že vaření nemusí být složitá obávaná věda, ale stačí málo, a lidi si pochutnají. Ne všecko má na jedničku. Třeba jak vařil jakýsi protlak nebo co v úzkém vysokém hrnci - to je blbost. Zahuštění dosáhneme vařením na co nejširší ploše, asi neměl široký kastrol. Ale na to časem přijde taky. Já ho neodsuzuju, naopak se těším, co zas předvede.

 
YXH
YXH - 1.8.2014 1:12

Ty kuzicky muzou byt docela dobre, jenomze nam chutnaji primo na kureti, nedovedu si predstavit, ze bych ho napred svlikla a pak upekla smajlik - 76 rodina by mne asi vydedila, normalne se o ne pereme smajlik - 68

 
Barča Z
Barča Z - 1.8.2014 0:58

smajlik - 31Ahoj tak ja si myslim,ze neni treba odsuzovat Ladu Hrusku a jeho prasarny,podle nahore uvedeneho nazoru nejakych zen,ono je to sporne Blanko,Lada Hruska je jen figurka,ktera recepty lidi uvadi do podvedomi vsech.Nerikam,ze je to kucharske umeni,ale rozhodne dokaze zprostredkovat pro spoustu domactnosti navody na jidla,ktera jsou v jeho podani levnejsi a stejne chutne.Ja od nej vyzkousela napriklad Koko susenky,povedlo se a ja si pripomela pohadku detstvi.Ziju ve Spanelsku a tak si je nemuzu koupit.Take jsem zkusila Nanuka Misu a do forem na nanuky jsem to zkombinovala po prouzcich s jahodovou dreni a od te doby jineho nanuka nechci.Dneska jsem koukala na velmi zajimavy zpusob jak udelat kureci plnenou roladu jednoduse do babovkove formy.Moc me to zaujalo a urcite to vyzkousim.A k tem uz tolik diskutovanym kurecim kuzickam.Vedeli jste,ze drive se i u nas pripravoval pokrm,kdy se zbyle kosti z kurete stridave provazovaly kurecima kuzema a to potom jako palicky se smazilo a byla to pochoutka?.
Takze pan Hruska urcite za nic nemuze.Naopak,zda se mi ,ze je velmi mile,ze ve zpravodajstvi nasli i malou skulinu pro nas zeny a ze nam davaji napady.

 
Piafka
Piafka - 1.8.2014 0:55

Myšlenka uvařit, upéct nebo zavařit si většinu věcí doma a levněji určitě špatná není. Horší je to s ingrediencemi a některými recepturami. Takže doma ano, levně ano, ale ať je to i pokud možno zdravé.

 

Zvolte stranu: 1-15 | 16-30 | 31-45 | 46-60 | 61-75 | 76-82
Sponzori

Prohledej


Výherci v soutěžích

Soutěže na Soutez.cz

    Anketa

    Covid

    Prodělali/y jste v uplynulém roce Covid?

    Celkem hlasovalo 77203.
    Archiv anket.