Vybíráme nože do kuchyně. Jaké zohlednit vlastnosti?
Milujete vaření, pečení a vůbec jakoukoli přípravu pokrmů? Pokud je vaše odpověď kladná, neměly by vám doma chybět špičkové nože. Bez nich to totiž nikdy nebude ono.
Kterak si pořídit špičkové nože na krájení?
Kvalitní vybavení kuchyně je enormně důležité. Nejenže v této místnosti nesmí chybět sady nádobí, ale podstatnou roli hrají rovněž špičkové nože, které vám značně usnadní práci. Při jejich nákupu se je ovšem nutné zaměřit hned na několik klíčových vlastností.
- Velikost. Ač byste měla mít v kuchyni více výrobků pro krájení, základem je pochopitelně jeden dlouhý nůž s délkou ostří cca 16 až 18 cm a šířkou min. 3 mm. Taková varianta má totiž v podstatě naprosto univerzální využití.
- Čepel. Všechny nože musí být ostré, právě ostří se ale u jednotlivých typů velmi liší. Tak například nůž pečivo má zoubkované ostří, zatímco speciální nože na sýry mají ostří děrované a bývají zakončené vidličkou.
- Materiál. Aktuálně si je možné pořídit nejen klasické nože se špičkovým ocelovým ostřím, ale také nože keramické, které jsou zárukou zdravé přípravy pokrmů. Nože s nepřilnavým povrchem potom snoubí výhody předchozích typů.
- Značka. I v této oblasti často záleží na výrobci, neboť právě značka vám může značně usnadnit výběr. Doporučit vám kupříkladu můžeme prvotřídní nože Banquet, s jejichž pomocí se stane krájení různých druhů potravin hračkou!
- Pořizovací ceny. Nesmíme opomenout ani finanční stránku. Při nákupu nožů sice zřejmě rodinný rozpočet nezruinujete, nicméně při jejich nákupu ušetřit lze. Na Vetroshop.cz je kupříkladu pořídíte velmi levně!
1.9.2015 Rubrika: Vybavení domácnosti | Komentářů 89 | Vytisknout
Hodnocení článku: 2,9/5 Oznámkovat (hodnocení jako ve škole): 1 2 3 4 5
Diskuse ke článku - Vybíráme nože do kuchyně. Jaké zohlednit vlastnosti?
Tato diskuse je otevřena jen pro přihlášené uživatelky.Kde jste kupovala nože z damaškové oceli? Já jsem o nich už právě něco slyšela, tedy o damaškové oceli, že si to kdosi někde chválil. Jen jsem si myslela, že jsou to hodně drahé nože.
danka58: Já jsem kupovala na profikuchar.cz a jsem spokojená, zainvestovala jsem do dražších, ale za to hodně kvalitních nožů, které není potřeba tak často brousit a jsou pořád jako nové.
Dříve jsem to tak dělala, že jsem pak kupovala nové nože, když už jsem ty staré měla tupé. Jenže v poslední době jsem kupovala nože co rok a o už mě nebavilo, tak jsem vyzkoušela koupit kvalitní nože z damaškové oceli, které jsou perfektní. Mám je už skoro dva roky a jsou perfektně ostré. Je to pak úplně jiná práce a radost vařit.
Má cenu investovat do dražších nožů? Jaká je vaše zkušenost prosím? Nebo je lepší koupit třeba po 4 letech vždy nové ostré nože?
karla102: taky jsi kupovala na profikuchar.cz? Tak já je objednám taky a jaká značka je nejlepší?
julie852: Ty bych určitě doporučila, jsou profesionální, určitě budeš spokojená.
karla102: mně se docela líbí tyhle https://profikuchar.cz/c/sady-nozu/ivo-premier-sada-3-kuchynskych-nozu-90073 máte je někdo?
Taky bych potřebovala nové nože do kuchyně, kupujete zvlášť třeba nože na maso, na zeleninu a podobně?
saruse59: Taky se zkus podívat na ty odkazy, co jsme tu dávaly, určitě vyberete i s manželem.
karla102: A kterou značku bys mi do kuchyně doporučila?
Ahoj holky, taky by se mi hodily nože do kuchyně, ale musí být opravdu kvalitní, vaříme s manželem oba a on si na to dost potrpí :-)
julie852: Vybereš i nože, které budou vyhovovat i menšímu profíkovi :-)
Ahoj, kupujete kuchyňské nože na profikuchar.cz? nejsou jen pro profesionální kuchaře?
Simona54: Já jsem tam nože kupovala a jsou super, alespoň zatím, objednala jsem je nedávno :-D ale opravdu se dobře drží, jsou ostré a krájení jde samo.
Anděla108: Ty si tam nože kupovala? jsou doopravdy kvalitní?