Vybíráme nože do kuchyně. Jaké zohlednit vlastnosti?
Milujete vaření, pečení a vůbec jakoukoli přípravu pokrmů? Pokud je vaše odpověď kladná, neměly by vám doma chybět špičkové nože. Bez nich to totiž nikdy nebude ono.
Kterak si pořídit špičkové nože na krájení?
Kvalitní vybavení kuchyně je enormně důležité. Nejenže v této místnosti nesmí chybět sady nádobí, ale podstatnou roli hrají rovněž špičkové nože, které vám značně usnadní práci. Při jejich nákupu se je ovšem nutné zaměřit hned na několik klíčových vlastností.
- Velikost. Ač byste měla mít v kuchyni více výrobků pro krájení, základem je pochopitelně jeden dlouhý nůž s délkou ostří cca 16 až 18 cm a šířkou min. 3 mm. Taková varianta má totiž v podstatě naprosto univerzální využití.
- Čepel. Všechny nože musí být ostré, právě ostří se ale u jednotlivých typů velmi liší. Tak například nůž pečivo má zoubkované ostří, zatímco speciální nože na sýry mají ostří děrované a bývají zakončené vidličkou.
- Materiál. Aktuálně si je možné pořídit nejen klasické nože se špičkovým ocelovým ostřím, ale také nože keramické, které jsou zárukou zdravé přípravy pokrmů. Nože s nepřilnavým povrchem potom snoubí výhody předchozích typů.
- Značka. I v této oblasti často záleží na výrobci, neboť právě značka vám může značně usnadnit výběr. Doporučit vám kupříkladu můžeme prvotřídní nože Banquet, s jejichž pomocí se stane krájení různých druhů potravin hračkou!
- Pořizovací ceny. Nesmíme opomenout ani finanční stránku. Při nákupu nožů sice zřejmě rodinný rozpočet nezruinujete, nicméně při jejich nákupu ušetřit lze. Na Vetroshop.cz je kupříkladu pořídíte velmi levně!
1.9.2015 Rubrika: Vybavení domácnosti | Komentářů 89 | Vytisknout
Hodnocení článku: 2,9/5 Oznámkovat (hodnocení jako ve škole): 1 2 3 4 5
Diskuse ke článku - Vybíráme nože do kuchyně. Jaké zohlednit vlastnosti?
Tato diskuse je otevřena jen pro přihlášené uživatelky.Holky já jsem si nechala opravdu kvalitně nabrousit nože u https://noze-zvostra.cz/stranky/7-brouseni-nozu-cenik
LauraIsova: To broušení by mě taky zajímalo, protože je mám půl roku a zatím jsem je brousit nemusela, protože jsou pořád stejně ostré jako na začátku a to je používám docela často.
stanka95: A jak dlouho je máš? vydrží dlouho ostré? a jsou i vyvážené, jak se tam píše?
Fuchsikova: je potřeba ty nože nějak udržovat ? co se týče broušení, tak jak často je potřeba je brousit ?
kolja890: já jsem s nimi spokojená, jsou dobře tvarované a ostré.
mně se docela líbí ty na profikuchar.cz, jak tu někdo psal, ale nevím, jste s nimi spokojené?
Sadu 4 nožů o s ocílkou https://dellinger.cz/cs/easy-line-series/2501-sada-4-nozu-ocilka-dellinger-easy-v-drevene-darkove-krabici-8594195887338.html v dřevěné dárkové krabici jsem koupila za 2500 korun, takže zase až tak moc drahé nejsou. Jsem s noži opravdu velmi spokojená. Mají i protiskluzovou rukojeť, takže se s tím perfektně dělá maso.
Jsou ty nože hodně drahé? Kde jste je kupovala?
Jestli chcete kvalitu, ale opravdu kvalitu, tak se podívejte na nože z damaškové oceli. Koupila jsem nože, které mají 33 vrstev z každé strany nože. Díky tomu je tam vždy nabrousíte jako břitvu.
Chtěla bych si už konečně pořídit domů do kuchyně kvalitní nože, které se dají potom normálně nabrousit. Dokážete mi poradit prosím?
taky by se mi do kuchyně hodily nové nože, nějaké kvalitní, kupujete nějaké speciální?
stanka95: ty vypadají dobře, opravdu se ten nůž dobře drží? já jsem docela expert, říznu se s každým novým nožem
stanka95: to je super, moc děkuji, vyzkoušíme a uvidíme, jestli se dobře drží a vydrží ostré, tak to bude dobré
jsou opravdu super, já jsem koupila tyhle https://profikuchar.cz/c/bloky-s-nozi/ivo-cuisimaster-blok-cuisine-s-6-nozi-8343 ale jsou tam určitě i levnější, já bych ale jiné nekupovala, jsme z nich doma nadšení
Anděla108: krájí se s nimi moc dobře, mně teda naprosto vyhovují, jsou hodně kvalitní