Dostala jsem tzv. pomalý hrnec. Nevím si s ním rady.
Vážené čtenářky, před časem jsem s vámi řešila šaty na svatbu. Teď řeším jiný problém, se kterým si nějak nevím moc rady. Na otázky, co chceme jako svatební dar, jsme odpovídali, že nejlepší bude osobní účast na naší svatbě. Pokud na nás dále naléhali, tak jsme vtipně dodávali, že bychom preferovali peníze než jelena z porcelánu. Tchýně nám peníze se slovy, že jich moc nemá, dát nechtěla, ale chtěla nás něčím obdarovat. Nakonec jsme od ní dostali tzv. pomalý hrnec.
Nechci tu rozebírat, že dávání nevhodných dárků je vyhazování peněz, což by měli vědět především lidé, kteří říkají, že jich moc nemají. Chci ten dárek brát pozitivně, že nám chtěla udělat radost. Od pátku, kdy jsme dárek vybalili, jsme rozhovory na téma vaření a pomalý hrnec strávili spoustu času, až moc, řekla bych. Nepatřím mezi ty pisatelky, které tu minulý týden zavrhovaly vaření, vařím docela ráda. A to i ty večeře. Vyznávám názor, že příprava jídla, minimálně v pracovní dny, by neměla zabrat víc času, než po který to jídlo konzumujeme.
Závěrem mé studie ohledně vaření a „vařících zvyků“ jsem došla k závěru, že mezi mé nejoblíbenější kuchyňské pomůcky patří především pánve, které v kombinaci s pokličkou používám na smažení, vaření i dušení. Dokonce, když sundám rukojeť, tak je používám i jako formy na koláče, ale to už je jiná kapitola. Zvláštní místo v mé kuchyni zastává grilovací pánev (mňam) a velká pánev elektrická (mňam mňam, měla bych v ní zas někdy udělat paellu). Jako vyznavačka rychlé přípravy jídla mám v oblibě na vaření jak vývarů, tak krémových polévek, tlakový hrnec, především ten rychlohrnec, který umí „vyrobit“ vyšší tlak, a tak je v něm jídlo ještě rychleji hotové, než v těch papiňákách první generace.
A do toho teď ten pomalý hrnec. Vydedukovala jsem si, že do hrnce vše naházíme, on to začne pomalinku ohřívat a po několika hodinách se uvede do varu. Pak se v tom to jídlo vaří. Moc se mi nezdá představa, že se mi v hrnci bude louhovat maso i se zeleninou. A už vůbec ne v létě. Přijde mi to dost na štíru se zásadami zdravého vaření. Máte někdo doma pomalý hrnec? A jaké máte nejoblíbenější pomocníky při vaření?
15.9.2010 Rubrika: Život a vztahy | Komentářů 89 | Vytisknout
Hodnocení článku: 2,8/5 Oznámkovat (hodnocení jako ve škole): 1 2 3 4 5
Diskuse ke článku - Dostala jsem tzv. pomalý hrnec. Nevím si s ním rady.
Tato diskuse je otevřena jen pro přihlášené uživatelky.Hele Ota kde jsi byl tak dlouho? Jj remoska je skvělá,bohužel se mi rozbila a Ježíška to ještě nenapadla,musím mu napsat. Mikrovlnku moc nepoužívám, ohřát ještě,ale vařit Jednou jsem zkusila maso,nebylo to dobré,možná to neumím.
Musím se Romany zastat, taky bych netusila co s takovým darem. Jo urcite je to vynikající pomocník, ale patrí do kategorie pomocníku, které já nevyuziji, stejne jako friták, parní hrnec, remoska a tak. Varím z 90% kurecí nebo mleté maso, gulás který se delá nekolik hodin delám tak 2-3x do roka, klasické ceské omácky mi doma nikdo nejí a zelenina patrí vedle masa jako príloha a ne dohromady s masem (aspon u nás doma). Pro ty, kdo mají radi jídla typu vsechno z jednoho hrnce je to urcite fajn pomocník, u me by zabíral místo.
mmch co je špatného na tom, že se dusí společně maso a zelenina? to by mne opravdu zajímalo
Papiňák mi přijde sto let za opicema, pomalý hrnec si chci v dohledné době pořídit, podle názorů které jsem četla na netu je to super věc
tobě ale asi spíš vadí, že je to dárek od tchýně, jinak opravdu nechápu tvoje výhraddy
zkus si někde na netu o něm něco přečíst, než ho začneš kritizovat
majucha:
Ota: není nad domácí buchty z remosky, nebo pečínku, to trouba v životě neudělá
Stanik: remoska je vlastně pomalej jednohrnec, teďka ji moc nepoužívám, neboť mám jen malou, ale je skvělá na jídlo pro dva..
Třeba takový zapečený kotletky naklepeš osolíš, vymažeš remosku, položíš kotlety do vnitř, pokladeš pokrájenou cibulí ( na kolečka), posypeš bylinkama kořením nebo třeba nivou a zapečeš to...... jednoduchý až hanba
Stanik: je skvělá na takové ty přípravy, když potřebuješ něco "přiboostovat" udělat rychle brambory nebo pro jistotu " propéct" kuřecí, změknout brokolici nebo tak ....
Ota: ja ted v mikrovlnce neumim fakt nic, krome ohrati jidla .. a i todelam nerada
remosku hodne pouziva mamka a jidlo z ni mi prijde skvele.
Ota: "četl jsem".. tak to nema vazne chybu
Ještě odpověď na autorčinu otázku.
Historicky je pro mě nejlepší asi remoska . Nedám dopustit ani na mikrovlnkou, tou jsem si úžasně usnadnil vaření hlavně během týdne, kdy člověk večer chce udělat něco rychlého ...
Elen: něco se prostě později pošle dál, k nám takhle přikolotalo asi po dvou letech malý presovadlo i s dvěma hrnkama .
Dostali jsme ho v práci, věc pro velkou rodinz naprosto k ničemu, tak jsme ho dali tchánovcům, to ho dali pratchánovcům a od nich k nám přistálo k vánocům
Můj otec do knih, které přečetl vepisoval propiskou, "četl jsem", tím zamezil, že je později dostane jako dárek
Já myslím, že si Romana docela dobře s hrncem poradit dokáže. Jen je prostě zklamaná, že nedostala něco, co dokáže ocenit a že to prostě primárně nepotřebuje. Dostala totiž dárek, který podle manželovy maminky je něco, co by ocenit měla a co by jí pomohlo ve vedení domácnosti.
Taky jsem dostala od lidí dárky, které si mysleli, že by se mi mohly hodit: stojánek na ubrousky nebo konvičku na smetanu, ale já tyhle artikly prostě vůbec nepotřebuju
Vikina:
majucha: udělujeme Otíkovi řád sovy zlaté
majucha: primář