Reklama: Základem každé pracovny jsou kvalitní kancelářské židle . Na Hawaj.cz si vyberete tu pravou přesně podle vašeho stylu.  

Buritto s Jihočeským žervé, fazolemi, hovězím ragú, avokádem a koriandrem

Buritto s Jihočeským žervé, fazolemi, hovězím ragú, avokádem a koriandrem

Mexická klasika s Jihočeským žervé od Madety. V tomto jednoduchém receptu nechybí kvalitní hovězí maso, mexické fazole nebo avokádo. Šmrnc mu dáte kořením Fajitas a koriandrem. Zarolujte si dnešní dokonalý oběd...

pošlete nám recept

Dostala jsem tzv. pomalý hrnec. Nevím si s ním rady.

Dostala jsem tzv. pomalý hrnec. Nevím si s ním rady.

Vážené čtenářky, před časem jsem s vámi řešila šaty na svatbu. Teď řeším jiný problém, se kterým si nějak nevím moc rady. Na otázky, co chceme jako svatební dar, jsme odpovídali, že nejlepší bude osobní účast na naší svatbě. Pokud na nás dále naléhali, tak jsme vtipně dodávali, že bychom preferovali peníze než jelena z porcelánu. Tchýně nám peníze se slovy, že jich moc nemá, dát nechtěla, ale chtěla nás něčím obdarovat. Nakonec jsme od ní dostali tzv. pomalý hrnec.

Nechci tu rozebírat, že dávání nevhodných dárků je vyhazování peněz, což by měli vědět především lidé, kteří říkají, že jich moc nemají. Chci ten dárek brát pozitivně, že nám chtěla udělat radost. Od pátku, kdy jsme dárek vybalili, jsme rozhovory na téma vaření a pomalý hrnec strávili spoustu času, až moc, řekla bych. Nepatřím mezi ty pisatelky, které tu minulý týden zavrhovaly vaření, vařím docela ráda. A to i ty večeře. Vyznávám názor, že příprava jídla, minimálně v pracovní dny, by neměla zabrat víc času, než po který to jídlo konzumujeme.

pomalý hrnecZávěrem mé studie ohledně vaření a „vařících zvyků“ jsem došla k závěru, že mezi mé nejoblíbenější kuchyňské pomůcky patří především pánve, které v kombinaci s pokličkou používám na smažení, vaření i dušení. Dokonce, když sundám rukojeť, tak je používám i jako formy na koláče, ale to už je jiná kapitola. Zvláštní místo v mé kuchyni zastává grilovací pánev (mňam) a velká pánev elektrická (mňam mňam, měla bych v ní zas někdy udělat paellu). Jako vyznavačka rychlé přípravy jídla mám v oblibě na vaření jak vývarů, tak krémových polévek, tlakový hrnec, především ten rychlohrnec, který umí „vyrobit“ vyšší tlak, a tak je v něm jídlo ještě rychleji hotové, než v těch papiňákách první generace.

A do toho teď ten pomalý hrnec. Vydedukovala jsem si, že do hrnce vše naházíme, on to začne pomalinku ohřívat a po několika hodinách se uvede do varu. Pak se v tom to jídlo vaří. Moc se mi nezdá představa, že se mi v hrnci bude louhovat maso i se zeleninou. A už vůbec ne v létě. Přijde mi to dost na štíru se zásadami zdravého vaření. Máte někdo doma pomalý hrnec? A jaké máte nejoblíbenější pomocníky při vaření?

Romana


15.9.2010   Rubrika: Život a vztahy   |   Komentářů 89   |   Vytisknout

Hodnocení článku: 2,8/5   Oznámkovat (hodnocení jako ve škole): 1   2   3   4   5  

 

Diskuse ke článku - Dostala jsem tzv. pomalý hrnec. Nevím si s ním rady.

Tato diskuse je otevřena jen pro přihlášené uživatelky.
Zvolte stranu: 1-15 | 16-30 | 31-45 | 46-60 | 61-75 | 76-90
sharon
sharon - 15.9.2010 10:22

zrovna včera jsem si pomalý hrnec "vygooglila" a taky jsem po něm zatoužila.....smajlik - 47

 
štoudev
štoudev - 15.9.2010 10:18

Linda: meine bruder se vrátil před týdnem z Islandu a říkal, že jim tam prudce chumelilosmajlik - 34. Naučila jsem se kvůli němu (asi po dvoutýdenním výcviku) vyslovit jméno Eyjafjallajökull na první pokus a bez dušenísmajlik - 34. Tady bylo léto naposledy 17. července a od tý doby už je podzim. Zima bude krutá smajlik - 42.
Ale co, já bych se letos tak ráda konečně podívala k moři, až bych brečela. Co na tom, že to bude zamrzlej Balt.smajlik - 34

 
sonia
sonia - 15.9.2010 9:58

Máčka-omáčka.

 
Linda
Linda - 15.9.2010 9:52

majucha: jaký brzo snezit? Vloni napadlo az 20.prosince (pamatuji si to presne, zlikvidovala jsem autosmajlik - 16) a za tech 17 let byly bílý vánoce jenom 2x, bezne snezí az na konci února. Pravda je trosku chladneji v nasich koncinách a lechce to tu pofukuje, dneska v noci se zene vichrice (pouhých 20m/s + nárazy kolem 25m/s), ale jinak dokonce svítí i slunícko smajlik - 42

 
štoudev
štoudev - 15.9.2010 9:48

Linda: vzhledem k tomu, že u vás už bude brzo sněžit, tak asi až příští léto. Jestli vůbec nějaké přjide...smajlik - 42

 
Linda
Linda - 15.9.2010 9:45

majucha: je mi to jasný, potrebujes trening.... kdy dorazís? Já jsme schopná ráno naprogramovat pracku, aby zacala ve 2 odpoledne prát a byla ve 4 az prijdu domu hotovásmajlik - 16

 
štoudev
štoudev - 15.9.2010 9:42

Linda: mozek to chápe. Ale vysvětli to srdci! smajlik - 16smajlik - 16

 
štoudev
štoudev - 15.9.2010 9:41

Juana: to já vim, taky si to říkám, že lednice nebo kotel mi taky jedou pořád, ale to mi připadá jako něco jinýho. Od ledničky - pokud je v pořádku - mi nic nechytne a kočky ji nepřevrátěj nebo neshoděj, ale třeba pračku bych taky nenechala bez dozoru doprat. Propstě bych z toho měla blbej pocit a strach, že se něco stane.smajlik - 26

 
Linda
Linda - 15.9.2010 9:41

majucha: talenka: vy kdyz odcházíte z domova tak nemáte zapnutou lednicku, mrazák, tv + pc v zásuvce a tak? A pokud ano tak jedna zásuvka navíc snad uz takobvý rozdíl v "co kdyby se náhodou neco stalo" prece nedelá???smajlik - 26

 
lonkue
lonkue - 15.9.2010 9:40

Pomaly hrnec nevlastnim, ale par mych znamych ho ma. Pry je to idelani vec na ruzne takove ty "eintopfy". Ruzne gulasky, a zeleninove ragou, ktere se musi varit pomalicku, vetsinou nekolik hodin. Proste tam rano vsechno nahazi, zapnou, odejdou do prace a kdyz se vecer vrati tak je vecere hotova.... Jak ten hrnec nejlepe vyuzit...? Ja bych skocila na interenet a "vyguglovala" recepty specialne pro tento typ vareni a mas vystarano......

 
Jarča*
Jarča* - 15.9.2010 9:39

Almega: asi bych to pro začátek zkusila o víkendech.

 
Almega
Almega - 15.9.2010 9:36

Juana: No ale lednička nic nevaří....

 
Almega
Almega - 15.9.2010 9:35

majucha: Taky bych měla divný pocit,že je něco v provozu a bez dozoru! sonia: co jsou to "máčenky"??? Já při vaření používám nerez hrnce a litinovou a teflonovou pánev. Pánev WOK se užije párkrát za rok atd.

 
Juana
Juana - 15.9.2010 9:31

majucha: ledničku máš taky zapojenou pořád

 
štoudev
štoudev - 15.9.2010 9:27

Pomalý hrnec má pár kamarádů. Všichni so ho chválej, že se vlastně uvaří "samo", ráno to zapnou, když přijdou večer z práce, mají uvařeno a má to ještě nízkou spotřebu. Ale já osobně bych měla problém s tím nechat celý den bez dozoru zapnutý spotřebičsmajlik - 55, tak po něm netoužímsmajlik - 16

 

Zvolte stranu: 1-15 | 16-30 | 31-45 | 46-60 | 61-75 | 76-90
Sponzori

Prohledej


Výherci v soutěžích

Soutěže na Soutez.cz

    Anketa

    Covid

    Prodělali/y jste v uplynulém roce Covid?

    Celkem hlasovalo 77204.
    Archiv anket.