Reklama: Základem každé pracovny jsou kvalitní kancelářské židle . Na Hawaj.cz si vyberete tu pravou přesně podle vašeho stylu.  

Buritto s Jihočeským žervé, fazolemi, hovězím ragú, avokádem a koriandrem

Buritto s Jihočeským žervé, fazolemi, hovězím ragú, avokádem a koriandrem

Mexická klasika s Jihočeským žervé od Madety. V tomto jednoduchém receptu nechybí kvalitní hovězí maso, mexické fazole nebo avokádo. Šmrnc mu dáte kořením Fajitas a koriandrem. Zarolujte si dnešní dokonalý oběd...

pošlete nám recept

Dostala jsem tzv. pomalý hrnec. Nevím si s ním rady.

Dostala jsem tzv. pomalý hrnec. Nevím si s ním rady.

Vážené čtenářky, před časem jsem s vámi řešila šaty na svatbu. Teď řeším jiný problém, se kterým si nějak nevím moc rady. Na otázky, co chceme jako svatební dar, jsme odpovídali, že nejlepší bude osobní účast na naší svatbě. Pokud na nás dále naléhali, tak jsme vtipně dodávali, že bychom preferovali peníze než jelena z porcelánu. Tchýně nám peníze se slovy, že jich moc nemá, dát nechtěla, ale chtěla nás něčím obdarovat. Nakonec jsme od ní dostali tzv. pomalý hrnec.

Nechci tu rozebírat, že dávání nevhodných dárků je vyhazování peněz, což by měli vědět především lidé, kteří říkají, že jich moc nemají. Chci ten dárek brát pozitivně, že nám chtěla udělat radost. Od pátku, kdy jsme dárek vybalili, jsme rozhovory na téma vaření a pomalý hrnec strávili spoustu času, až moc, řekla bych. Nepatřím mezi ty pisatelky, které tu minulý týden zavrhovaly vaření, vařím docela ráda. A to i ty večeře. Vyznávám názor, že příprava jídla, minimálně v pracovní dny, by neměla zabrat víc času, než po který to jídlo konzumujeme.

pomalý hrnecZávěrem mé studie ohledně vaření a „vařících zvyků“ jsem došla k závěru, že mezi mé nejoblíbenější kuchyňské pomůcky patří především pánve, které v kombinaci s pokličkou používám na smažení, vaření i dušení. Dokonce, když sundám rukojeť, tak je používám i jako formy na koláče, ale to už je jiná kapitola. Zvláštní místo v mé kuchyni zastává grilovací pánev (mňam) a velká pánev elektrická (mňam mňam, měla bych v ní zas někdy udělat paellu). Jako vyznavačka rychlé přípravy jídla mám v oblibě na vaření jak vývarů, tak krémových polévek, tlakový hrnec, především ten rychlohrnec, který umí „vyrobit“ vyšší tlak, a tak je v něm jídlo ještě rychleji hotové, než v těch papiňákách první generace.

A do toho teď ten pomalý hrnec. Vydedukovala jsem si, že do hrnce vše naházíme, on to začne pomalinku ohřívat a po několika hodinách se uvede do varu. Pak se v tom to jídlo vaří. Moc se mi nezdá představa, že se mi v hrnci bude louhovat maso i se zeleninou. A už vůbec ne v létě. Přijde mi to dost na štíru se zásadami zdravého vaření. Máte někdo doma pomalý hrnec? A jaké máte nejoblíbenější pomocníky při vaření?

Romana


15.9.2010   Rubrika: Život a vztahy   |   Komentářů 89   |   Vytisknout

Hodnocení článku: 2,8/5   Oznámkovat (hodnocení jako ve škole): 1   2   3   4   5  

 

Diskuse ke článku - Dostala jsem tzv. pomalý hrnec. Nevím si s ním rady.

Tato diskuse je otevřena jen pro přihlášené uživatelky.
Zvolte stranu: 1-15 | 16-30 | 31-45 | 46-60 | 61-75 | 76-90
tornado-lou
tornado-lou - 15.9.2010 9:27

jinak ja osobne papinak nenavidim. dobrovolne sem ho pouzila asi tak dvakrat. jsem vychovala v hlubokem presvedceni, ze muze kazdou chvili vybouchnout. ovsem myslim, ze bych si zaslouzila novou panev nebo dve.....
co sem si zamilovala je remoska ukradena babicce smajlik - 47 na zapeceny testoviny neni nic lepsiho nebo plneny kolace a tak. a udajne je to neuspornejsi spotrebic vubec.

 
Juana
Juana - 15.9.2010 9:25

Žere to asi jako sušička ovoce, na tu jsem se koukala nedávno, jak bylo plno hub, takže to opravdu moc není, normální plotýnka na sporáku žere mnohem víc. Můj sporák žere (teoreticky, kdyby bylo všechno na maximum i s troubou) 9000W!

 
tornado-lou
tornado-lou - 15.9.2010 9:19

me by pomaly hrnec zajimal, uvazovala sem o nem, spousta lidi si ho chvali..... kupovat ho asi zatim nebudu, ale jako darek by me fakt nenastval. kazdopadne predstava, ze nahazim veci do hrnce, jdu ven, prijdu domu mam uvareno me naplnuje pocity blaha, az na to, ze jidla tohoto typu my az tak moc nejime..... no ale mozna ze je to proto, ze standartne trva docela dlouho je udelat.
jinak nemyslim, ze by spotreba byla nejak desive velka - predstavuju si to tak, ze nejsou skoro zadny ztraty. 4h varenej vyvar nebo gulas na plotne asi potrebuje energie o mnoho vic.

 
Kirkland
Kirkland - 15.9.2010 9:15

dadka: Ne, u zadne omacky se mi jeste neudelaly zmolky. A cibuli treba u toho segedinu davam syrovou, u nekterych jinych jidel ji osmahnu.
Nejcasteji ho pouzivam, kdyz vim, ze vecer uz nebudu mit cas a hlavne chut varit a pritom budeme mit vsichni obrovsky hlad.

 
Juana
Juana - 15.9.2010 9:03

škoda, že jsem měla narozeniny o víkendu a dárky už jsou rozdánysmajlik - 68 ale na vánoce si to u manžela opravdu objednám

 
Juana
Juana - 15.9.2010 9:02

dadka: líbí se mi tenhle:

/www.hafici.cz/clanky/ostatni-clanky-12/predstavujeme-pomaly-hrnec-crockpot-lepsi-zpusob-vareni-7571/

A snad by to mělo stát řádově od 1900 Kč, takže jako remoska

 
talenka
talenka - 15.9.2010 9:01

já bych to brala, ale problém je v mém muži, který paranoidně vytahuje všechny spotřebiče ze zásuvky, když odcházíme všichni z domu. Myslím, že by nesnesl, aby tu něco takhle vařilo, když v bytě nikdo nebude, aby se nedejbože něco nestalo smajlik - 26

 
sonia
sonia - 15.9.2010 9:00

Mě spíš láká vysavač co sám vysává.Nemáte s ním ŠŽ některá zkušenosti?Je to opravdu dobrá věc do domácnosti nebo nás výrobce chce oklamat pěknými sliby?

 
Jarča*
Jarča* - 15.9.2010 8:56

Kirkland: já ho snad nakonec budu chtít takysmajlik - 68

 
Juana
Juana - 15.9.2010 8:56

http://www.recepty.eu/recepty-pro-pomaly-hrnec/

fakt to chcismajlik - 16

 
dadka
dadka - 15.9.2010 8:55

Juana: Nedívala ses na cenu? Taky mě to začíná zajímat.

 
dadka
dadka - 15.9.2010 8:54

Pomalý hrnec nemám, ale dcera si ho nemůže vynachválit.Jsem zastáncem rachlého vaření. Moje nejoblíbenější nádobí je tlakový hrnec, titanová pánev a titanový kastrol.
Kirkland:
To tam normálně nasypeš mouku a neudělají se žmolky?A co cibule? Já ji napřed osmahnu, tam se to nemusí?

 
Juana
Juana - 15.9.2010 8:53

Tak jsem si to vygooglila a velké spotřeby energie bych se nebála, určitě to žere mnohem méně, než když vařím na elektrickém sporáku, našla jsem i takové, co mají příkon 170W, maximum jsem našla 350W (asi to závisí i na objemu hrnce). Asi si to objednám od ježíška, rodina totiž miluje různá dušená masa se zeleninou, hlavně v zimě - a v papiňáku je to sice rychle, ale není to prostě ono, nemá to tu správnou strukturu jako při pomalém vaření.

 
sonia
sonia - 15.9.2010 8:52

Zase zlobí pc poslalo to 2krát.smajlik - 22

 
sonia
sonia - 15.9.2010 8:51

Kirkland:mě ale vaření baví a tento výrobek mým požadavkům v mé kuchyni nevyhovuje.

 

Zvolte stranu: 1-15 | 16-30 | 31-45 | 46-60 | 61-75 | 76-90
Sponzori

Prohledej


Výherci v soutěžích

Soutěže na Soutez.cz

    Anketa

    Covid

    Prodělali/y jste v uplynulém roce Covid?

    Celkem hlasovalo 77204.
    Archiv anket.