Reklama: Základem každé pracovny jsou kvalitní kancelářské židle . Na Hawaj.cz si vyberete tu pravou přesně podle vašeho stylu.  

Buritto s Jihočeským žervé, fazolemi, hovězím ragú, avokádem a koriandrem

Buritto s Jihočeským žervé, fazolemi, hovězím ragú, avokádem a koriandrem

Mexická klasika s Jihočeským žervé od Madety. V tomto jednoduchém receptu nechybí kvalitní hovězí maso, mexické fazole nebo avokádo. Šmrnc mu dáte kořením Fajitas a koriandrem. Zarolujte si dnešní dokonalý oběd...

pošlete nám recept

Dostala jsem tzv. pomalý hrnec. Nevím si s ním rady.

Dostala jsem tzv. pomalý hrnec. Nevím si s ním rady.

Vážené čtenářky, před časem jsem s vámi řešila šaty na svatbu. Teď řeším jiný problém, se kterým si nějak nevím moc rady. Na otázky, co chceme jako svatební dar, jsme odpovídali, že nejlepší bude osobní účast na naší svatbě. Pokud na nás dále naléhali, tak jsme vtipně dodávali, že bychom preferovali peníze než jelena z porcelánu. Tchýně nám peníze se slovy, že jich moc nemá, dát nechtěla, ale chtěla nás něčím obdarovat. Nakonec jsme od ní dostali tzv. pomalý hrnec.

Nechci tu rozebírat, že dávání nevhodných dárků je vyhazování peněz, což by měli vědět především lidé, kteří říkají, že jich moc nemají. Chci ten dárek brát pozitivně, že nám chtěla udělat radost. Od pátku, kdy jsme dárek vybalili, jsme rozhovory na téma vaření a pomalý hrnec strávili spoustu času, až moc, řekla bych. Nepatřím mezi ty pisatelky, které tu minulý týden zavrhovaly vaření, vařím docela ráda. A to i ty večeře. Vyznávám názor, že příprava jídla, minimálně v pracovní dny, by neměla zabrat víc času, než po který to jídlo konzumujeme.

pomalý hrnecZávěrem mé studie ohledně vaření a „vařících zvyků“ jsem došla k závěru, že mezi mé nejoblíbenější kuchyňské pomůcky patří především pánve, které v kombinaci s pokličkou používám na smažení, vaření i dušení. Dokonce, když sundám rukojeť, tak je používám i jako formy na koláče, ale to už je jiná kapitola. Zvláštní místo v mé kuchyni zastává grilovací pánev (mňam) a velká pánev elektrická (mňam mňam, měla bych v ní zas někdy udělat paellu). Jako vyznavačka rychlé přípravy jídla mám v oblibě na vaření jak vývarů, tak krémových polévek, tlakový hrnec, především ten rychlohrnec, který umí „vyrobit“ vyšší tlak, a tak je v něm jídlo ještě rychleji hotové, než v těch papiňákách první generace.

A do toho teď ten pomalý hrnec. Vydedukovala jsem si, že do hrnce vše naházíme, on to začne pomalinku ohřívat a po několika hodinách se uvede do varu. Pak se v tom to jídlo vaří. Moc se mi nezdá představa, že se mi v hrnci bude louhovat maso i se zeleninou. A už vůbec ne v létě. Přijde mi to dost na štíru se zásadami zdravého vaření. Máte někdo doma pomalý hrnec? A jaké máte nejoblíbenější pomocníky při vaření?

Romana


15.9.2010   Rubrika: Život a vztahy   |   Komentářů 89   |   Vytisknout

Hodnocení článku: 2,8/5   Oznámkovat (hodnocení jako ve škole): 1   2   3   4   5  

 

Diskuse ke článku - Dostala jsem tzv. pomalý hrnec. Nevím si s ním rady.

Tato diskuse je otevřena jen pro přihlášené uživatelky.
Zvolte stranu: 1-15 | 16-30 | 31-45 | 46-60 | 61-75 | 76-90
sonia
sonia - 15.9.2010 8:51

Kirkland:mě ale vaření baví a tento výrobek mým požadavkům v mé kuchyni nevyhovuje.

 
Kirkland
Kirkland - 15.9.2010 8:45

sonia: pomalej hrnec ma prave tu vyhodu, ze clovek NEVARI. smajlik - 77smajlik - 68

 
sonia
sonia - 15.9.2010 8:42

Pomalý hrnec ten mě vůbec neláká,já vlastním Acti-fry hrnec ,když se s ním člověk naučí vařit jsou z něho mnamky jedna radost.Jinak jsem zastánce rychlého vaření,ale někdy na žádost své rodiny i máčenky uvařím.

 
Kirkland
Kirkland - 15.9.2010 8:39

kopiruju ze zdejsi diskuze me dva nejoblibenejsi recepty
segedin od Kultury:
Hodila jsem na dno hrnce nakrájené vepřové maso na kostičky asi tak necelé kilo, nakrájela na to cibuli, přidala dvě lžíce sladké papriky a jednu lžíci pálivé, osolila, opepřila a okmínovala, zasypala dvěma polévkovýma lžícema mouky, promýchala a přidala asi tak 300g kysaného zelí , 200ml vody a 200ml smetany a opět promíchala. A pak jsem jen naprogramovala hrnec na 8 hodin na low a šla do práce. Když jsem se vrátila, tak jsem mohla hned podávat.Maso se jen rozplývalo na jazyku.Super. Jinak dokořenit si to každá můžete podle sebe, jak jste zvyklé.
(ja to delam jen 6,5 hodin na low nebo 3,5 hodiny na high)

tohle je kure na salze od Magie (je to tedy v anglictine)
Crockpot chicken with black beans and sour cream:
4-5 boneless chicken breast
1 (15 1/2 ounce) can black beans
1 (15 ounce) can corn
1 (15 ounce) jar salsa, any kind
1 (8 ounce) package cream cheese

Directions
1 Take 4-5 frozen, yes, frozen, boneless chicken breasts put into crock pot.
2 add 1 can of black beans, drained, 1 jar of salsa, 1 can of corn drained.
3 Keep in crock pot on high for about 4-5 hours or until chicken is cooked.
4 Add 1 package of cream cheese (just throw it on top!) and let sit for about 1/2 hour.
5 All done and enjoy!



 
evropka
evropka - 15.9.2010 7:56

Jarča*: taky jaru jsem nějak mimo mísusmajlik - 26smajlik - 26smajlik - 26já raději rýchlý papinůvsmajlik - 26smajlik - 26

 
orinka
orinka - 15.9.2010 7:49

hm, proč si to napřed nevygoogluješ, už bys mohla mít navařenosmajlik - 68, třeba tohle?http://www.bionaire.cz/crockpot/scvi600.htm

 
Jarča*
Jarča* - 15.9.2010 7:49

Asi jsem sto let za opicemi, protože ani nevím, že něco takového existujesmajlik - 68 Ale podle toho, co tu píšou ostatní holky, to nemusí být špatné. Akorát bych měla strach, jestli se při takovém dlouhém vaření nespotřebuje moc energie.
Prostě v něm párkrát něco zkus, možná mu přijdeš na chuť, a když ne, zůstane odložený, třebas se k němu časem vrátíš.
Jinak já si neumím představit vaření bez papiňáku a v poslední době jsem si oblíbila titanovou pánev. Bohužel nemám kuchyni, ale kuchyňku, tak i když by se mi toho líbilo víc, třebas parní hrnec, musím s pomocníky opatrněsmajlik - 68

 
PEGG
PEGG - 15.9.2010 7:30

Pomalý hrnec nemám,ale co jsem o něm četla jsou samá pozitiva i ohledně těch vitamínů, které zachovává. Např. na džemy a povidla je prý super. Prostě zkus v něm uvařit jedno jídlo (např.guláš) a sama uvidíš. Promiň, ale mám trošku pocit,že se k němu stavíš negativně spíš proto,že je od tchyně, než proto,že by sis s ním nevěděla rady. Podle všeho nejsi žádná kuchařka začátečnice a tak sama poznáš,jestli ti vyhovuje nebo ne. smajlik - 61smajlik - 45

 
HelenaPa
HelenaPa - 15.9.2010 6:34

Jsem na tom jako ty. Pánve a sada dvou kvalitních tlakových hrnců jsou moje nejpoužívanější vařicí nádoby.
Z "papiňáku" mám taky maso měkounké, skoro netřeba žvýkat. A šetří to i energii. Uvařeno mám za chvilku. A nemyslím, že by mi to dalo víc práce než s pomalým hrncem. Navíc vařit jídlo 8 hodin mi přijde spíš jako ztráta času a elektrické energie. O vitamínech nemluvě.

 
Gabbi + Peta
Gabbi + Peta - 15.9.2010 5:46

http://www.stastnezeny.cz/index.asp?tot0=205&pgf0=50&menu=1935

http://diskuse.dama.cz/d.php?d=2906

 
Kirkland
Kirkland - 15.9.2010 5:06

Varim v nem casto a rada. Delam v nem predevsim segedinsky gulas, rajskou omacku a kure na salze. Mnam - je to dobrota a naprosto bez prace smajlik - 57
Ted nemam moc casu, ale pozdeji prihodim recepty (da se jich take hodne najit na internetu)
Je to proste jen o zvyku.

 
Kirkland
Kirkland - 15.9.2010 5:06

Varim v nem casto a rada. Delam v nem predevsim segedinsky gulas, rajskou omacku a kure na salze. Mnam - je to dobrota a naprosto bez prace smajlik - 57
Ted nemam moc casu, ale pozdeji prihodim recepty (da se jich take hodne najit na internetu)
Je to proste jen o zvyku.

 
IHope
IHope - 15.9.2010 2:08

A to ja si rady vim....delam v nem spoustu jidel, napr. to kure se svestkami, co tu na nej nedavno byl recept - tak to jsme meli dnes z pomalace k veceri. Delam v nem gulas, svickovou, kompoty...i tu paellu. Pravda, prilis vitaminu se asi dlouhym byt pomalym varem nezachova. Ale zachovaji se moje nervy - prijdu z prace a je uvareno. Vitaminy dozeneme cerstvym ovocem a zeleninousmajlik - 98.

 
Norreen
Norreen - 15.9.2010 1:15

Moje nejoblíbenější nádobí je pánev s pokličkou a právě pomalý hrnec. Na omáčky je naprosto dokonalý, ale nejen na ně. Můj manžel vždycky odmítá kuře, že ho nebaví obírat, z hrnce opadává samo, škvarky z něj nemají chybu. A hlavně mi ušetří spoustu času, nemusím nic hlídat. Prostě já si ho nemůžu vynachválit, když jsme se stěhovali a dělali úpravy na baráčku, tak jsem nemusela mít starosti co uvařit a mohla jsem se věnovat jiným pracem jako natířání, rovnání podlahy, později malování a další práce.

 
modroočka
modroočka - 15.9.2010 0:26

Takový hrnec nemám, kamarádka ano, říká, že je to výborná pomoc, když se zapomene u computeru. smajlik - 21
Jsem na tom jako Ty, panvice s pokličkou a pár zapekacích forem. Toť nejvíce užívané nádobí. smajlik - 61

 

Zvolte stranu: 1-15 | 16-30 | 31-45 | 46-60 | 61-75 | 76-90
Sponzori

Prohledej


Výherci v soutěžích

Soutěže na Soutez.cz

    Anketa

    Covid

    Prodělali/y jste v uplynulém roce Covid?

    Celkem hlasovalo 77204.
    Archiv anket.